Norges Speiderforbund: For en fantastisk landsleirsommer!

Det ble virkelig den lengste landsleiren i både tid og rom med over 135 underleire rundt om i hele Norge.

Formatet var nytt og uprøvd: å skape en felles følelse av å være på samme arrangement, hver for seg. Takket være alle som sto på for dette, ble Agenda-følelsen virkelig, og når vi ser tilbake på denne sommeren har vi alle hatt både like og forskjellige opplevelser, akkurat som på en vanlig landsleir!

Stor takk til alle involverte, stab og planleggingskomité, aktivitetspatruljen og Slagplan-staben og hver eneste Agenda-leir med ledere, rovere og speidere som har bidratt til at denne sommeren ble en helt unik landsleirsommer full av minner og gode opplevelser. Akkurat det vi trengte akkurat nå!

Digitale verdenskonferanser
Med inspirasjon fra en engasjerende landsleir har vi i sommer deltatt i det internasjonale speiderdemokratiet på verdenskonferansene (generalforsamlingene) til WAGGGS og WOSM med vår påvirkning for verdens speidere. Å møte hele verden i nettmøter og utøve demokrati med det mangfoldet av situasjoner og utfordringer mange av landene har med dette, har vært både interessant og lærerikt.

På agendaen i Arendal
Agenda-følelsen ble også med oss da vi reiste en delegasjon til Arendalsuka med Havbraatt på slutten av sommeren. Arendalsuka kalles «demokratiets dansegulv», og å være med der viser andre at speidere er viktige og relevante i samfunnsdebatten. Vi knyttet fine kontakter og ble inspirert og informert om alt det som angår oss og foregår rundt vår organisasjon – som støtteordninger, fritidskort, foreningslov, momskompensasjon, utenforskap, mangfold og tilrettelegging. Det er mye man kan ta tak i, men heldigvis også mye vi allerede er gode på.

Med på Arendalsuka hadde vi også Stine, vår nye generalsekretær. Hun startet i jobben 1. august og har fått en super start med både leirbesøk, leirbål og politisk innføring. Vi gleder oss til samarbeidet med Stine fremover!

Klare for en høst med masse aktivitet
Denne høsten blir spesiell på mange måter. Vi åpner opp, og gir gass, samtidig som hverdagen fortsatt er usikker og preget av forsiktighet. Vi skal ta godt vare på de vi har, inkludere de som falt litt fra under pandemien og komme inn i modus og opp i fart igjen for de som har hatt lite aktivitet. Det er mange forskjellige situasjoner og utfordringer rundt i grupper og kretser, og derfor blir det ekstra viktig å fortsette å bygge god stemning og hjelpe hverandre ved å dele erfaringer.

For denne høsten er det også mye å glede seg til! Vi skal forhåpentligvis møtes igjen på JOTA/JOTI, roverstevne, roverfemkamp, lederkurs, peffkurs, krets- og korpsledersamling, speiderhytteturen og andre arrangementer i gruppe, krets, korps og forbund! I tro på at verden om ikke altfor lenge blir normal igjen, er det også full gass i planlegging mot å samles med opptil 50 000 av våre speidervenner fra hele verden i Sør-Korea om et par år.

Og kanskje skal vi få noen nye speidervenner allerede i høst. Det er alltid plass til flere i verdens største og beste vennegjeng, og det er mange som trenger det fine fellesskapet vårt nå.

Vi satser på en høst og en nær fremtid der vi kan sees igjen og bry oss, sammen.

Speiderhilsen fra speidersjef Håvard og speiderstyret

Av Speiderstyret
Foto Mats Ankarstrand, Håvard Djupvik og Abdi Said