Kristelig Folkeparti: Barne- og familieministeren reagerer sterkt på at OnlyFans snur

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) reagerer sterkt på at OnlyFans snur om seksualisert innhold.

Hvis ønskelig kan han siteres på dette:

  • Er det virkelig mulig? Det er utrolig kritikkverdig at OnlyFans nå snur. Det sender et signal om at de ikke forstår alvoret. Utviklingen med vold og grove overgrep blant barn og unge, deling av nakenbilder og materiale av barn via nettsider og sosiale medier er sjokkerende og alvorlig. Jeg er veldig bekymret for hva dette gjør med barn og unges oppvekst, og særlig bekymret hvis bilder og materiale blir spredt slik at de unge mister kontrollen.
  • Jeg er bekymret for at dette kan føre til utnyttelse av unge mennesker, og også barn. Vi vet at sosiale medier brukes for å dele overgrepsmateriale, begå overgrep og er en arena for overgripere å komme i kontakt med ofre. Steder, som OnlyFans, må ta større ansvar for det som skjer på sine plattformer.
  • BBC har avdekket at OnlyFans egne moderatorer daglig kommer over overgrep og utnyttelse. Vi vet at det er et gjentagende problem at bilder og videoer av overgrep mot barn blir delt. Nå viser de at de er mer opptatt av pengene enn å forebygge ulovlig vold og overgrep mot blant annet barn. Det er ikke til å tro.
  • Jeg er opptatt av at vi voksne må engasjere oss i barnas hverdag på nett. Vi må tørre å stille spørsmål og snakke om hvor grensene skal gå. Barn og unge må vite hva som er greit og ikke. Våre barns liv er nå i stor grad på nett – der må vi voksne også være tilstede. Regjeringen la nylig fram en strategi mot internettrelaterte overgrep og vi vil snart legge fram en nasjonal strategi for en trygg digital oppvekst.