Velferdsalliansen på møte med Welfare Experiences i London

Om prosjektet 

Før påske deltok Dino fra sekretariatet på et møte i London for å diskutere veien videre i Welfare Experiences (Oversatt: Velferdserfaringer). Welfare Experiences er et samarbeidsprosjekt mellom universiteter og organisasjoner i fem europeiske land (England/Skottland, Estland, Spania, Ungarn og Norge) som har som mål å kartlegge hvordan det føles å motta velferdsytelser i de ulike landene. I Norge er det OsloMet som har hovedansvar for prosjektet, samtidig som Velferdsalliansen har blitt valgt ut som samarbeidspartner.

Fase en av prosjektet har blitt gjennomført, hvor vi her i Norge gjennomførte tre workshops. De tre workshoppene ble delt inn i kategorier etter tre av de ulike typene trygder som utbetales av Nav: Sykepenger, arbeidsavklaringspenger (AAP), og sosialhjelp. Ved hjelp av Velferdsalliansens medlemsorganisasjoner fikk vi inn like under 30 deltakere på workshoppene, der resultatene ble inkludert i en større rapport som oppsummerer fase en i de ulike landene (de personlige til deltakerne blir naturligvis ikke inkludert av hensyn til GDPR). Rapporten blir delt på Welfare Experiences sin egen nettside i løpet av våren, når den blir gjort tilgjengelig.

Veien videre for prosjektet

Møtet i London var det andre fysiske møtet mellom alle parter siden prosjektet startet, og åpnet opp for nettverksbygging mellom organisasjoner og akademikere. Hovedgrunnen til møtet var for å diskutere veien videre i prosjektet (fase to), som skal ha en mer kvalitativ forskningstilnærming hvor det skal rekrutteres mellom 15-20 personer som skal dokumentere sine opplevelser med Nav-systemet direkte til forskere fra OsloMet. Det er anslått at fase to vil vare i rundt 26 uker (6 måneder), og deltakerne vil få en form for kompensasjon for dette. I denne fasen kommer vi igjen til å forsøke å koble inn våre medlemsorganisasjoner, og vi kommer til å dele mer informasjon rundt dette på våre sosiale medier plattformer fremover.

Vi takker King’s College London for god bevertning og et godt, intensivt program, samtidig som vi igjen vil takke OsloMet for å ha åpnet dørene for deltakelse i prosjektet.