Lions støtter kampanje for mental helse

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober har organisasjonen «Ung Samtale» fått 100.000 kroner fra Lions Norge for sin kampanje «Jeg klarer det ikke alene». Det vil være Lions-logo på alt materiell.

Denne viktige kampanjen har som mål å øke bevisstheten om psykiske helseutfordringer blant unge, og vise hvor mange som ikke får den hjelpen de trenger.

Om Ung Samtale

Ung Samtale er en ideell stiftelse med formål om å forebygge og bistå ved psykisk uhelse hos ungdom og unge voksne. Organisasjonen tilbyr gratis videosamtaler til unge og unge voksne, fra 16 år eller eldre – uten krav til henvisning eller bosted. Videosamtalene holdes av dyktige terapeuter, både frivillige og ansatte som alle har kunnskap og erfaring med psykisk helse og terapi.

Kampanjeoversikt

Kampanjen vil bli synliggjort fysisk i Oslos gater og naturområder i løpet av en uke, fra 6. til 13. oktober, med installasjoner som visualiserer følelsene til de 126 unge som hver dag får avslag på helsehjelp. Disse installasjonene vil inkludere sitatplakater plassert strategisk på Aker Brygge.

Digital synlighet

I tillegg til de fysiske installasjonene vil kampanjen også bli synlig digitalt på billboarden på Jernbanetorget og på adshels i kjøpesentre over hele Norge, i samarbeid med Clear Channel, fra 7. til 13. oktober.

Sosiale medier. Del budskapet!

Vi oppfordrer dere alle til å følge kampanjen på sosiale medier og dele innlegg. Kampanjen vil starte i forkant av Verdensdagens uke og vare i 2–3 uker. Deling og interaksjon med innleggene vil være avgjørende for å nå ut til så mange som mulig.

Nettside og donasjoner

For mer informasjon om kampanjen og muligheten for å donere, besøk hjemmesdien: https://ungsamtale.no/ 

Film for deling

Det vil komme en film på sosiale medier, også den med Lions logo. Håper du stiller opp og deler dette viktige budskapet. 

Av Vibeke Katrine Aasland