Ny bok om «Vinn-Vinn» fra Håkon Gisholt

Lions-støttet samarbeidsprosjekt danner utgangspunkt for en spennende bok!

Siden 2016 har Lions stilt opp for det unike samarbeidsprosjektet Vinn – Vinn, der rusavhengige i rehabilitering fra Tyrilistiftelsen er ledsagere for blinde og svaksynte fra RP foreningen gjennom ulike aktiviteter i naturen. Siste dagen i august feiret Vinn – Vinn 10 års jubileum, og markerte det ved at totalt 100 personer besteg Galdhøpiggen. En fantastisk bragd for de to målgruppene, og Lions Norge er stolte av å være bidragsyter til dette samarbeidsprosjektet.

Ideskaper og primus motor for Vinn – Vinn, Håkon Gisholt, har selv jobbet 34 år som politi i Oslo, de fleste årene som sterkt svaksynt/blind. I starten av samarbeidsprosjektet møtte han den tidligere tungt belastede narkomane og kriminelle Tommy Johansen, en mann som hadde levd et tøft liv i Oslos underverden blant dop, trusler, skytevåpen og kriminalitet. Etter hvert utviklet det seg til et vennskap mellom politimannen og den tidligere røveren, og sammen har de to drevet frem Vinn – Vinn samarbeidet alle de 10 årene siden oppstarten i 2014.

Mandag 14. oktober sender NRK en 60 minutter lang dokumentarfilm «Politi og Røver», der et filmteam har fulgt Håkon og Tommy i nærmere 10 år. I filmen får vi som seere også et godt innblikk i dette fine Lions-støttede samarbeidsprosjektet.

Den tidligere politimannen har også skrevet en gripende bok, som går mer i dybden av de utfordringene filmens to hovedpersoner har stått i før  de ble sveiset sammen gjennom Vinn – Vinn samarbeidet. Boken «Blålys og hvitt pulver – To skjebner, et vennskap», er ute på forhåndssalg hos Norli nettbokhandel.

Ved å benytte Norlis lenke, vil du kunne få boken signert og tilsendt hjem uten ekstra kostnad, se lenke for bokomtale og bestilling: https://bok.norli.no/blaalys-og-hvitt-pulver

Lions Norge ønsker sine medlemmer en god film- og leseopplevelse, og gleder oss til flere års samarbeid med dette flotte Vinn – Vinn samarbeidet!

Av Vibeke Katrine Aasland