Uroen i Bangladesh krever forsterkede aktsomhetsvurderinger

I forbindelse med uroen i Bangladesh har JETI-alliansen (Ethical Trading Initiative) hvor også Etisk handel Norge er med, kommet med en uttalelse hvor vi oppfordrer våre medlemmer til å utføre forsterke aktsomhetsvurderinger for selskaper som handler med Bangladesh.

Pågående uroligheter i Bangladesh fortsetter å påvirke mennesker over hele landet, med betydelige konsekvenser for kles-, fottøy- og tilbehørsindustrien. For eksempel har noen arbeidere rapportert om ubetalt eller redusert lønn for juli, og leverandører driver sine fabrikker med ekstra overtid. Vi fokuserer på å håndtere negative påvirkninger på arbeidere gjennom ansvarlig forretningspraksis etter hvert som situasjonen i Bangladesh utvikler seg.

Vi anbefaler at selskaper holder sine forpliktelser overfor leverandører, gjennomfører styrket aktsomhetsvurdering på menneskerettigheter, og implementerer ansvarlige innkjøpspraksiser for å forhindre og redusere negative påvirkninger på arbeidere og forsyningskjeder.

For å lese mer om situasjonen for arbeiderne i Bangladesh og anbefalingene fra JETI-alliansen oppfordrer vi deg til å lese  Joint statement for responsible business conduct in Bangladesh 

Har kan du lese uttalelsen på JETI sine nettsider.