En vellykket Arendalsuke

F.v.: Jeanette Romslo (Fagforbundet Ung), Daniel Kingsley Braadland (Folkehelseforeningen), Kamzy Gunaratnam (Arbeiderpartiet), Inger Brokka de Ruiter (SV), Heming Olsen-Bergem (Tannlegeforeningen).

Mer sosial tannhelseordning 

Velferdsalliansen EAPN Norway var til stede under Arendalsuka i år, og arrangerte fattigdomshøring med følgende tema: hvordan kan vi gjøre dagens tannhelseordning mer sosial?

Astri Klonteig fra Velferdsalliansen ønsket velkommen, før vi fikk høre en lærerik innledning fra Daniel Kinglsey Braadland fra Folkehelseforeningen, som presenterte dagens situasjon rundt tannhelse i et mer helhetlig folkehelseperspektiv. Deretter hørte vi fra det kunnskapsrike panelet, bestående av representanter fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Tannlegeforeningen og Fagforbundet Ung.

Alle i panelet var stort sett enige i Velferdsalliansens langsiktige mål – nemlig at tennene likestilles med resten av kroppen i helsetjenesten. For konkrete tiltak som kan bidra til en slik endring, ser vi alle frem til Tannhelseutvalgets rapport som ventes i slutten av september.

Vi vil rette en stor takk til alle deltakerne som bidro til å kaste lys over et så viktig tema som dette, og samtidig takket alle som tok seg tid til å komme innom arrangementet.

F.v.: Lars Erik Andersen (Velferdsalliansen/OFUR), Astri Klonteig (Velferdsalliansen/Nettverket Rjukan).

Se opptak av hele fattigdomshøringen på vår Facebookside.

Rike barn leker best
Velferdsalliansen deltok også på et arrangement i regi av Samarbeidsforum mot fattigdom i Norge, hvor vi er medlem, i samarbeid med Batteriet Kirkens Bymisjon og Framtid Uten Fattigdom. 

Lars Erik fra Velferdsalliansen EAPN Norway orienterer politikerne og publikum om hvordan dårlig råd henger sammen med tannhelse.

Etter en interessant innledning fra Kalle Moene, var det lagt opp til Silent Sofa, hvor organisasjonene holdt innlegg mens politikerne hørte på. Innleggene var dynamisk i struktur, med både diktopplesning, personlige historier og fremleggelse av hjertesaker, men felles tema for alle var hvordan dyrtid og økonomisk ulikhet påvirker folk flest. Lars Erik Andersen holdt innlegg på vegne av Velferdsalliansen, med fokus på tannhelse.

Dette ble en veldig fin måte å gjennomføre et arrangement med dette temaet, ettersom stemmene til de det gjelder virkelig ble satt i fokus. Takk til alle som deltok, både politikere, organisasjoner og publikum!

Av Elida Heløy