Møt oss på Arendalsuka!

Etisk handel Norge arrangerer tre spennende seminarer, samt en mingle-fest på Arendalsuka mandag ettermiddag du ikke bør gå glipp av. Legg inn tidspunktene i kalenderen din!

Vi ser fram til å se deg på våre arrangementer under Arendalsuka.

Mandag 12.8 kl. 17-18: Hva viser resultatene etter to år med åpenhetsloven?

Har norske virksomheter oppnådd mer ansvarlige leverandørkjeder? Vi spør representanter fra næringslivet og politikere. Vi lanserer også ny utgave av Åpenhet om ansvar, hvor vi har samlet gode eksempler fra våre medlemmers aktsomhetsvurderinger. 

Sted: Impact Hub, Torvgata 7.

Se mer om programmet på denne siden hos Arendalsuka.no.

Mandag 12.8 kl. 18.15 – 20.30:

KPMG, Goodwill Strategi og Kommunikasjon og Etisk handel Norge sparker i gang Arendalsuka med et lettbent kveldsarrangement hvor vi tar tempen på bærekraftbegrepet. Generasjon Gretha Thunberg er død sa Unge Høyres leder Ola Svenneby. Stemmer dette, og hva gjør vi med det? Etter samtalen har vi invitert BAdesKen for å gi oss et innblikk i hvordan bærekraftsengasjementet ser ut i  norske medier, og lokalmedier spesielt.

Adressen er: Det lille hotell, Toppleiligheten, Torvagaten 5. Opp sidegaten for Impact Hub.

Se mer om arrangementet på her .

Tirsdag 13.8 kl. 08.30 -09.45: Norsk næringsliv i krig og konflikt

Det blir lett frokostservering fra kl. 08.30. Selve arrangementert begynner kl. 09.00.

Det har foregått en lengre debatt om hvilket ansvar norske våpenselskaper har for å påse at deres varer og tjenester ikke brukes i krigføringen på Gaza. Nammo blir beskyldt for å fraskrive seg sitt ansvar da de ikke har kontroll på blant annet hvor våpen og våpenkomponenter produsert av deres amerikanske datterselskap blir brukt. Vi ønsker en bred debatt om norske virksomheters ansvar for også å påse hvordan mottakere av norske produkter bruker dette utstyret. Delta i debatten sammen med statssekretær i UD Eivind Vad Petersson, advokat Mats Harlem i Redd Barna, daglig leder Heidi Furustøl i Etisk handel Norge, advokat Frode Elgesem i OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv og representant for norske våpenprodusenter.

Sted; Toppetasjen, Det lille hotell, Torvgata 5.

Les mer på denne lenken.

Onsdag 14.8 kl. 16.30-17.30: Made in China – Kan vi klare oss uten Kina?

Kina er suverent størst på grønn teknologi og farten i det grønne skiftet. Men teknologien vi trenger til det grønne skiftet er også forbundet med stor fare for brudd på menneskerettigheter. Må vi velge klimasaken foran menneskerettigheter? Kan vi klare oss uten Kina i det grønne skiftet og i handel generelt? Og hva med sikkerhetsaspektet og en eventuell handelskrig mellom Kina og USA? Hvordan kan vi navigere i dette landskapet? Og hvordan går det egentlig med norske virksomheter i Kina? Vi får med oss egne medlemmer som handler fra Kina og eksperter for å diskuterer utfordringene som møter oss i handel med Kina.  

Vi deltar også aktivt i debattene i følgende arrangement:

Mandag 12.8: kl. 11.15 – 12.30:

Heidi Furustøl på FOKUS sitt arrangement: Åpenhetsloven og konsekvenser for kvinners menneskerettigheter

Tirsdag 13.8: kl. 10-11:

Jonas Ådnøy Holmqvist på Brønnøysundregistrene sitt event – Bærekraftdata: Nøkkelen til omstilling og økt konkurransekraft

Onsdag 14.8 kl 10 – 14.45:

Simen Høy Dypvik på CICERO – Center for International Climate Research sitt event – Praten om maten: Helse og virkemidler for vrange folk

Onsdag 14.8 kl. 15-16:

Heidi Furustøl på JDE Professional Norge sitt event: Kaffens fremtid : Hvordan sikre ansvarlig og inkluderende handel med uavhengig sertifisering?

Av Espen Utaker, Markeds- kommunikasjonsansvarlig