Bistand til veteraner med gjeldsproblematikk

Foto: Per Arne Juvang / Forsvaret

Kompetansemiljøet for veteransaker (KMV) og Kompetansemiljøet for gjeldsrådgivning (KS) har satt i gang et pilotprosjekt om bistand til veteraner med gjeldsproblemer. Prosjektet hadde oppstart fra 1. juni.

Målgruppen for pilotprosjektet er veteraner som har tjenestegjort i utlandet, både stadig tjenestegjørende og for dem som har sluttet i Forsvaret. Hensikten med samarbeidsprosjektet er å gi veteranene rask hjelp i den enkelte sak.

KMV er NAVs nasjonale kompetansemiljø for veteransaker. Kompetansemiljøet bistår både Forsvaret og lokale NAV-kontor. Tjenesten kan benyttes av veteraner og de nærmeste pårørende. Les mer her

Samhandling i saksbehandlingen

Dersom en sak overføres fra KMV til KS, vil senteret starte saken ved å kartlegge aktuell bruker, innhente kreditorinformasjon, utarbeide forslag til løsning, stoppe/justere utleggstrekk, forsøke å forhindre tvangssalg av bolig, samt søke gjeldsordning ved behov.

Under saksbehandlingen vil det være om nødvendig dialog med lokalt NAV-kontor, og senteret vi holde tett kontakt med veteranen.

Spørsmål eller behov for bistand i gjeldssaker rettes til KMV:

veteran@nav.no