STANLEY Security: STANLEY Security i dronedetekteringstest med Interpol og Norsk Politi

STANLEY Security AS fikk anledning til å delta i dronedeteksjonstester med Interpol, politiet i Norge, Avinor og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

28.-30. september gjennomførte det norske politiet sammen med Interpol, Avinor og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet en øvelse på Gardermoen lufthavn utenfor Oslo, der 17 forskjellige drone-mottiltak ble testet og evaluert, inkludert STANLEY Validrone ™.

Formålet med øvelsen var å finne løsninger som kan brukes for å sikre flyplassmiljø, som kan spore, lokalisere og identifisere droner og deres piloter. I tillegg kan man ved hjelp av data samlet inn fra øvelsen øke forståelsen av hva dronetrusler kan innebære og hvordan man kan unngå dem. Mange land har allerede innført lover som gir myndigheter og lufthavneiere rett til å forstyrre og sette en flygende droner ut av spill. En kommende rapport fra Interpol som presenterer resultatene av øvelsen er ment å tjene som et rammeverk for rettshåndhevelse og vil være tilgjengelig i Interpols 194 medlemsland.

STANLEY Security var en av flere aktører som var invitert av Interpol og fikk anledning til å demonstrere utstyret sitt på stedet, på en flyplass i full operasjonell drift med andre aktører og

arrangører som tilskuere. Hvert mottiltak ble vurdert og klassifisert i henhold til spesifiserte kriterier.
Gustav Norvik, Product Manager, og Lars-Morten Olsen, New Solution Offer Manager, var til stede for STANLEY Security. De var veldig godt fornøyde med dagene og demonstrasjonen av STANLEY
Validrone ™.

– I tillegg til å møte og snakke med andre aktører i markedet og se hva de har å tilby, hadde vi også muligheten til å teste STANLEY Validrone ™ i et skarpt flyplassmiljø. Det var givende å delta på øvelsen og vi er veldig godt fornøyde med hvordan demonstrasjonen vår gikk, sier Gustav Norvik.
– Testen vår gikk helt etter planen og uten avvik. Nå gleder vi oss til å lese rapporten som Interpol gir ut og se hva resultatene deres viser, sier Lars-Morten Olsen.
Her kan du lese mer om øvelsen arrangert av Interpol: https://www.interpol.int/es/News-andEvents/News/2021/INTERPOL-carries-out-full-scale-drone-countermeasure-exercise

For mer informasjon kontakt:
• Stanley Security AS, Lars-Morten Olsen, New Solution Offer Manager
epost: larsmorten.olsen@sbdinc.com – Mobil: +47 908 60 138
• Gustav Norvik, Product Manager
Epost: gustav.norvik@sbdinc.com – Mobil: +46 10 458 70 25

OM STANLEY SECURITY
Stanley Security (http://bit.ly/bBSsJ2) er eid av det amerikanske S&P 500-selskapet Stanley Black & Decker
(NYSE:SWK) (http://bit.ly/1i75TR), og hadde en omsetning på over 14,5 milliarder dollar i 2020. Stanley Security er verdens største leverandør av tekniske IT-baserte sikkerhetsløsninger og tjenester for bedriftsmarkedet, med en omsetning på 1,9 milliarder kroner. En viktig del av vår forretningsstrategi er samarbeid med partnere. Selskapet i Norge hadde en omsetning i Norge (http://bit.ly/Yme6KS) på 577 millioner kroner i 2020, med over 10 000 næringslivskunder. Hovedkontoret ligger i Nydalen i Oslo med EN sertifisert alarmstasjon. Selskapet er representert i samtlige fylker med totalt 340 heltidsansatte i Norge.

Noen bilder fra testen