Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Avspark for Nordic Edge Expo 2021

På Torget i Stavanger sitter Ruben Hakin og tråkker pedaler. Han er på sykkeltur rundt Mosvannet. Hva skyldes denne litt uvanlige seansen? Jo, Nordic Edge Expo 2021!

Alle som er i nærheten av Torget i Stavanger de neste dagene vil se at det her foregår aktiviteter av det litt utradisjonelle slaget.

Forklaringen er enkel; Nordic Edge Expo 2021 arrangeres i dagene 20. – 24. september. Dette er en av de største smartbykonferansene i Europa, og består av en rekke foredrag, møter og aktiviteter, både fysiske og digitale.

På Torget i Stavanger viser både Stavanger kommune, og flere spennende smartteknologibedrifter seg fram. Stavanger er en kommune som satser stort blant annet på utvikling av helse- og velferdstekonoloig.

Ett av mange prosjekter handler om å motivere beboere på byens sykehjem til å trene. Da er det god hjelp å ha en TV-skjerm foran seg, som simulerer sykkeltur rundt Mosvannet (eller en annen rute, menyen er variert).

Bjarte Bøe er spesialrådgiver innen helse- og velferdsteknologi i Stavanger kommune, og opptrer her som sekundant for Ruben Hakin som demonstrer teknologien.

– Det skjer mye spennende innen helse- og velferdsteknologi, og Nordic Edge Expo er en fin anledning til å møte folk og vise mulighetene, sier Bøe.

Nærmere om Nordic Edge

Nordic Edge Expo er en av de største smartbykonferansene i Europa. Den arrangeres i Stavanger for syvende år på rad,, og går av stabelen i dagene 20.-23. september. Konferansen og utstillingen har vært i jevn vekst siden oppstarten. Den har blitt en stadig viktigere møteplass for alle bedrifter, myndigheter og innen akademia som er opptatt av å utvikle smart teknologi for å nå FNs bærekraftsmål. Nordic Edge Expo avvikles i år i et hybrid format. Programmet er sterkt, variert og uten deltakeravgift.

For program, gratis påmelding og ytterligere informasjon om Nordic Edge Expo 2021, se: www.nordicedge.org