Forlaget Oktober: Tore Renbergs nye roman rett inn på 3. plass på bestselgerlista

Tore Renbergs roman Assalamu Alaikum ble lansert fredag 3. september. I dag går boken inn på 3. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur. Assalamu Alaikum inntar også tredjeplassen på bestselgerlista for e-bøker.

Se listene her:

https://bokhandlerforeningen.no/boklista

https://bokhandlerforeningen.no/boklista/E-BOKlista/740

Assalamu Alaikum er fjerde bind i Tore Renbergs Teksas-serie. Lik de foregående bøkene har den nye romanen fått strålende kritikker så langt. «Overgår de villeste fantasier», het det i Dagbladet, mens VGs anmelder mente boken var «mørk og hjerteskjærende». Dagsavisen oppsummerte begeistret: «Hekkan så løye, og sakki så sårt!».

Se boktrailer til Assalamu Alaikum her: https://www.youtube.com/watch?v=ZyZMtcy81z8

Regi: Stian Andersen. Musikk: Kvelertak

Anmelderne om Assalamu Alaikum:

«Overgår de villeste fantasier … Avslutter Teksas-kvartetten med et trumfkort … Ingen er vel helt
fremmed for teorien om at det bak enhver forbrytelse skjuler seg en ulykkelig barndom, men at
Tore Renberg hadde slik en joker i ermet, det overgår de villeste fantasier. Og til dikterens heder
og ære: Trumfkortet smeller i bordet i rett tid, etterfulgt av en epilog som også må sies å være i
særklasse … fire, stort sett praktfulle bøker fulle av ironi og harselas over det oljerike Norge»

ARNE DVERGSDAL, DAGBLADET

«En forrykende, karnevalesk og morderisk underholdende bok 4 om Hillevågsgjengen … Her er scener og kraftsalver som får selv en hardbarket nordlending til å rødme. Romanen er stramt komponert og godt organisert … underveis er her innslag av reflektert erindring som kaster et mer sosialrealistisk lys over disse i bunn og grunn såre og tragiske skikkelsene. Renberg er en skarp iakttaker som ofte tar ting på kornet og dermed skaper stor komikk»

SIGMUND JENSEN, STAVANGER AFTENBLAD

«Like god som Renberg er til å gå inn i hodet på folk som (antagelig) står ham fjernt, er han til å skape et klaustrofobisk univers … Her er en hel gjeng småtjuver, sosiopater av enhver støpning. Mest imponerende er det kanskje hvordan han evner å gi dem alle individualitet … Alle er fargerike, hver på sin måte. Hver og en er en gruoppvekkende fest»

FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

«Hekkan så løye, og sakki så sårt! … God underholdning, med andre ord. Men, akkurat som de foregående bøkene i serien, så er Assalamu alaikum en roman der forfatteren helt tydelig vil si noe mer, noe utover barokk språklek og gotisk gladvold. Teksas-bøkene viser fram skyggesida av samfunnet … Humor og alvor, with Liebe från Hillevåg. Romanen avslutter friskt, med et par hendelser og en epilog som lover mer. Kom bare med det, Tore – gjerne før det har gått fire nye år!»

GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

«Mørkt og hjerteskjærende … avslutningen hinter om at Tore Renberg fortsatt ikke er helt ferdig med dette herlige, mørke universet … I en marerittaktig og gotisk innledning ala Edgar Allan Poe setter Renberg tonen for en eksistensialistisk og mørk historie om mennesker som har gått seg vill i seg selv … Boken er på sitt beste i sekvensene hvor forfatteren selv trer inn i handlingen. Dette er glitrende litteratur! Assalamu alaikum er en bok fylt av vemod, og med scener så hjerteskjærende at jeg ble nødt for å ta pauser i lesingen … det er heller tvilsomt om det blir mye fred i neste bind. Glede oss gjør vi uansett. Tore Renberg er en forfatter med et imponerende spenn, og en evne til å skrive frem karakterer og univers som man må være en kald stein for ikke å bli påvirket av»

ELIN BREND BJØRHEI, VG

Tore Renberg (f. 1972) er en enestående forfatter i norsk litteratur. Han har et uvanlig stort spenn og har utgitt en rekke bøker som er blitt folkelesning; fra de ikoniske romanene om Jarle Klepp, til Du er så lys og Tollak til Ingeborg, og ikke minst Teksas-serien om den småkriminelle Hillevågsgjengen fra Stavangers skyggeside. Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Han har mottatt Bokhandlerprisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og har entusiastiske lesere i 18 land.

Mer informasjon om Tore Renberg:

https://oktober.no/?q=tore%20renberg