Norges Håndballforbund: Med likestillingslogo på trøya i REMA 1000-ligaen

Stian Brevik og Anette Sundal spiller med verdifullt symbol på trøyene. Foto: Lars H. Kvam / NHF

Haslum Håndball har inngått et banebrytende partnerskap med UNICEF Norge.

– Dette er de fineste bortedraktene vi noensinne har hatt! Og de er inspirert av samarbeidet med UNICEF, med likestillingslogo nede til høyre, forteller markedssjef i Haslum Håndball, Eirik Oskarsen.

Partnerskapet ble presentert i UNICEF Norges lokaler i Oslo onsdag formiddag. Haslum Håndball forplikter seg til å gi et økonomisk bidrag til UNICEF Norge på 1,6 millioner kroner over en treårsperiode.

Daglig leder og hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno:

– Dette er en idé vi fikk for en god stund siden. Vi har hatt en prosess i Haslum med herre- og damelaget, hvor vi har forsøkt å samle oss under en paraply som vi kaller Haslum Håndball. For vår del er det viktig at vi setter likestilling på agendaen. Haslum har tradisjonelt vært et guttetungt miljø, og for oss har det vært viktig å ta jentene inn i håndballprosjektet. Da kom ideen om et samarbeid med UNICEF, for å sette fokus på likestilling.

– Et sterkt signal

– Det er en stor ære for oss at en håndballklubb som Haslum ønsker et samarbeid, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer.

– Vi setter utrolig stor pris på engasjementet deres. Dere har tatt et aktivt verdivalg, med tanke på at dette skal gjennomsyre hele klubben; i måten spillerne utvikles på og hvordan klubben driftes. Det er vi også opptatt av – at det skal gi varige endringer, og at alle barn og unge skal få like muligheter, uavhengig av hvilket kjønn og hvilken bakgrunn de har, fortsetter Oudmayer, og legger til:

– Det er et sterkt signal når dere velger å ha den logoen på drakta deres. Det er ikke sikkert alle vet hva den står for, men nå får jo dere anledning til å forklare hva det betyr.

Rollemodeller

Spillerne Stian Brevik og Anette Sundal bærer den nye og symboltunge trøya med stolthet:

– For det første er den veldig fin! Bortedrakten i lyseblått innebærer en ny farge for oss, men det å gå inn på et samarbeid om likestilling og like muligheter for alle er stort i seg selv. Vi får være rollemodeller for alle barn og unge i Haslum. Det er spennende, og innebærer et samfunnsansvar for oss. Så nå må vi bygge disse verdiene inn i klubben, og stå for dem, sier Brevik.

Sundal påpeker at UNICEF-partnerskapet også omfatter de åtte samarbeidsklubbene Haslum Håndball har i Bærum/Oslo.

– Vi går foran som rollemodeller, og vi viser ganske tydelig hva vi står for. Vi kan inkludere, få med alle, åpne opp og sørge for at flest mulig er med, sier Sundal.

Holdningskurs for barn

– Når vi entrer parketten, enten det er med herrelaget og damelaget, er det med en ekstra stolthet nå. Siden vi har likestillingslogo på trøyene, har vi også markert et standpunkt, sier Tom-Eirik Skarpsno.

Standpunktet vil altså bli tydeliggjort overfor alle de 650 spillerne nedover i klubbrekkene.

– Vi vil starte holdningskurs for barn, og vi ønsker å vise gjennom våre arrangementer og aktiviteter de verdiene vi samarbeider med UNICEF om, og vi ønsker også å få det ut til samarbeidsklubbene våre, sier Skarpsno.

I REMA 1000-ligaen for menn tapte Haslum HK serieåpningen mot Runar Sandefjord 20-33 onsdag kveld. Haslum Bærum Damer møter Randesund til første seriekamp i 1. divisjon 5. september.