Arrangementer

2913

nyhetsrommet.no11. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Åpnet Restauration og utvandringssenter

Alle gjestene fikk være med på snorklippingen da Utvandringssenteret på Utstein Kloster Hotell ble åpnet.

For å knytte historien sammen med dagens gode samarbeid mellom vår region og USA, ble et nytt Utvandringssenter åpnet på Utstein Kloster Hotell 9. oktober. På selveste Leiv Eriksson Day.

9. oktober 1825 gikk 53 personer i land i New York etter å ha seilt i flere måneder i sluppen Restauration fra Stavanger. Denne ferden regnes som starten på utvandringen til USA, og i USA er dagen offisiell flaggdag.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no7. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Energi og optimisme på Pionér!

Pionér handler om bærekraft, grønn omstilling, nyskaping og kommersialisering. Konferansen har etablert seg som en stor og viktig møteplass for et framoverlent næringsliv, ambisiøse kommuner, og et engasjert universitetsmiljø på Ullandhaug.

Bærekraftskonferansen ble i dag arrangert for tredje året på rad, og sparket i gang av to opprømte herremenn; Njål Skår fra Starebanken Vest og Harald Minge fra Næringsforeningen.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Toppledermøte om flaskehalser for mangfold

«Mangfoldige team gir solid gevinst i møte med kundene. Mangfold er god business. Det blir bedre arbeidsmiljø og bedre kultur». Det budskapet kom fra mange på toppledermøtet for mangfold i regi av Næringsforeningen som både en finale og et nytt kick-off for arbeidet i ressursgruppen 50/50.

Målet til ressursgruppen er å sikre at selskaper i Rogaland har mangfold i styrer, ledelse og organisasjon.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Økonomi og økologi hånd i hånd på Pionér

Alan Moore er en internasjonalt anerkjent foredragsholder, og en spesialist på sammenhenger mellom økonomi, økologi, design og innovasjon. Pionér er regionens viktigste konferanse om bærekraft. Alan Moore kommer til Pionér 7. oktober. Det blir en god match.

Her vil Moore snakke om hvordan vi kan skape «bedrifter med mening», og hvordan disse kan bidra til å skape framtidstro.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

Øyafestivalen: Hvilket ølglass er best for miljøet?

Det kommer an på hvor mange av dem som havner i restavfallet.

Etter at Øyafestivalen brukte gjenbruksglass på Øyafestivalen i 2019, gjennomførte vi et forskningsprosjekt med NORSUS, Norsk Institutt for Bærekraftsforskning, med støtte fra Handelens Miljøfond for å undersøke den reelle effekten ulike typer festivalglass har på klima.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no16. september 2021

Norconsult: Ny podcast: Operastranda – Oslos indrefilet

I sommer åpnet Oslos nye bystrand, Operastranda. Stranden har blitt flittig brukt gjennom hele sommeren, og er til stor glede for byens befolkning. I denne utgaven av Prosjektkontoret snakker vi med tre av de som på hver sin måte har sørget for at stranden ble en realitet.

Fra venstre: Kjetil Espedal, Norconsult, Trond Knapstad, Bjørvika Infrastruktur og Kjell Døvle Kalland, Hav Eiendom. (Foto: Norconsult)

Gjester er Kjell Døvle Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, Trond Knapstad, daglig leder i Bjørvika Infrastruktur og Kjetil Espedal, landskapsarkitekt i Norconsult.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no16. september 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Nå kan du nominere kandidater til Risavikaprisen 2021

Hvem mener du fortjener å bli tildelt Risavikaprisen 2021? Nå er det tid for å nominere din kandidat.

Hensikten med prisen er å løfte fram og belønne bedrifter eller ansatte i bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har, eller er med, å utvikle Risavika og Tananger til et område hvor det er godt å bo, arbeide og etablere næringsvirksomhet.

Les mer