Arbeidsliv

2913

nyhetsrommet.no19. oktober 2021

Moelven Industrier ASA: Nå møter du Moelven i ny drakt

Den 18. oktober lanserer Moelven-konsernet sin nye merkevare. – Dette gjør oss klar og kledd for framtiden, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Konsernsjef Morten Kristiansen.

Moelvens nåværende visuelle identitet har eksistert i mer eller mindre samme stil siden 1970-tallet, og ble sist justert for 15 år siden. Denne har gjort en fin jobb for Moelven i mange år, men nåtar konsernet historien med seg, og går i en mer moderne retning.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no18. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Næringslivet bidrar til TV-aksjonen

Plan International Norge har lang erfaring med arbeid mot barneekteskap. Målet for årets aksjon er å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap.

Tradisjonen tro deltar næringslivet i Rogaland også i år på den store næringslivsdugnaden. Onsdag 20. oktober samles ringere fra kommuner og næringsliv både i sørfylket og i nordfylket for å be om bidrag til årets aksjon. Årets aksjon går til Plan International Norge og deres arbeid mot barneekteskap.

Det er Stavanger konserthus som skal huse næringslivsdugnaden i Stavanger. Samtidig foregår dugnader både i Haugesund og Egersund, og i enkelte småkommuner i fylket.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no18. oktober 2021

ColliCare Logistics: ColliCare Logistics i Danmark er nå akkreditert IATA Agent

IATA -akkrediteringen forenkler forretningsprosessene med globale operatører samt gir oss tilgang til mer konkurransedyktige priser og tjenester som kommer alle våre kunder og nettverk til gode. Videre gir det oss tilgang til digitale plattformer som gjør ColliCare i stand til å forbedre kvaliteten, arbeidsflyten og kommunikasjonen med våre kunder, transportører og andre forretningspartnere i vårt Supply Chain Nettverk.

“For kunder med behov for flyfrakt er IATA -lisensen ikke bare et symbol på kvalitet, men det betyr også at ColliCare kan tilby våre kunder en bedre og raskere service.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no12. oktober 2021

Nordkraft: – Nå skjer det i Narvikregionen

Stort overskudd av fornybar energi er kanskje det viktigste av fortrinnene i vår region. Men det er ikke alt. – For å lykkes må helheten være bra, sier Eirik Frantzen, konsernsjef i Nordkraft.

I Narvik er det fire unike områder når det planlegges for kraftkrevende industri: Kvandal, Hergot, Ballangsleira og Framneslia. Alle fire er vel egnet, men med ulike fortrinn: grad av redundant kraft, fibertilknytning, tilgang på prosessvann, størrelse og logistikk.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no11. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Åpnet Restauration og utvandringssenter

Alle gjestene fikk være med på snorklippingen da Utvandringssenteret på Utstein Kloster Hotell ble åpnet.

For å knytte historien sammen med dagens gode samarbeid mellom vår region og USA, ble et nytt Utvandringssenter åpnet på Utstein Kloster Hotell 9. oktober. På selveste Leiv Eriksson Day.

9. oktober 1825 gikk 53 personer i land i New York etter å ha seilt i flere måneder i sluppen Restauration fra Stavanger. Denne ferden regnes som starten på utvandringen til USA, og i USA er dagen offisiell flaggdag.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no8. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Selvansvarlighet – det er deg og meg det!

Tiden er nå, vi kan ikke vente lenger med å handle! Vi har nok underlag fra rapporter til å ta ansvar og gjøre tiltak for klima og kloden vår. Slutt å peke på andre og forvente at andre skal løse dette.

Du og jeg kan begynne å forholde oss til eget ansvar og jeg ønsker meg ordet selvansvarlighet inn i den norske ordboken. Vi har tre nivåer når det gjelder den store globale klimakrisen vi står i nå. Og den jobben starter på hjemmebane og i våre daglige liv. Hvert lite valg du tar, trekker deg mot et bedre klima. Mer om det snart.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no7. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Energi og optimisme på Pionér!

Pionér handler om bærekraft, grønn omstilling, nyskaping og kommersialisering. Konferansen har etablert seg som en stor og viktig møteplass for et framoverlent næringsliv, ambisiøse kommuner, og et engasjert universitetsmiljø på Ullandhaug.

Bærekraftskonferansen ble i dag arrangert for tredje året på rad, og sparket i gang av to opprømte herremenn; Njål Skår fra Starebanken Vest og Harald Minge fra Næringsforeningen.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no6. oktober 2021

ColliCare Logistics: Ahlsell leverer helelektrisk

Vår kunde Ahlsell har satt sin første helelektriske lastebil i drift, med sin faste ColliCare sjåfør bak rattet.

Dette er den første av en rekke tunge elektriske kjøretøy, i Ahlsells satsing på elektriske kjøretøy  i Oslo. Det betyr at Ahlsell nå leverer utslippsfritt direkte til kundenes adresse i sentrale deler av Oslo-området.

Les mer