Pressemelding

2921

nyhetsrommet.no15. oktober 2021

STANLEY Security: STANLEY Security i dronedetekteringstest med Interpol og Norsk Politi

STANLEY Security AS fikk anledning til å delta i dronedeteksjonstester med Interpol, politiet i Norge, Avinor og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

28.-30. september gjennomførte det norske politiet sammen med Interpol, Avinor og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet en øvelse på Gardermoen lufthavn utenfor Oslo, der 17 forskjellige drone-mottiltak ble testet og evaluert, inkludert STANLEY Validrone ™.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

HeltHjem: Helthjem med utslippsfri levering for motegigant

Nå kan kunder som handler på nettbutikken til NA-KD velge utslippsfri levering med Helthjem. I sentrum av satsingen står et norskprodusert el-kjøretøy.

Distributøren Helthjem og nettbutikken NA-KD ruller denne uken ut et flunkende nytt miljøsamarbeid i flere store byer i Norge. I piloten som lanseres nå kan like i underkant av 640.000 mennesker over hele landet velge utslippsfri Helthjem-levering når de handler i nettbutikken til den svenskeide motegiganten.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no8. september 2021

Nordkraft: Nordkraft legger inn bud på Vesterålskraft

Fra Ånstadblåheia vindpark i Vesterålen, der Nordkraft har ansvar for drift. Foto: Michael Ulriksen

Det ble i styremøtet i Nordkraft-konsernet i dag besluttet å legge inn bud på Vesterålskraft.

Det er fra tidligere kjent at både Troms Kraft/Arva og Lofotkraft har lagt inn bud på Vesterålskraft. Eierne (kommunene Bø, Sortland og Øksnes) valgte før sommeren utsette beslutningen om salg.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no30. august 2021

Kristelig Folkeparti: Ropstad (KrF) Historisk mange lærere per elev i offentlige skoler

– Denne delrapporten viser at KrFs kamp for en lærernorm har vært en stor suksess, sier KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad.

Mandag kan regjeringen melde at det i skoleåret 2020-2021 aldri har vært flere lærere per elev i offentlige skoler enn på noe annet tidspunkt de siste ti årene. Det viser en delrapport fra NIFU om statusen av innføring av normen fram til og med koronapandemien i 2020.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no27. august 2021

Sørlandet sykehus HF: Varsler ansatte om smittet kollega

Tirsdag denne uken fikk 46 ansatte ved Sørlandet sykehus koronavaksine dose 2 i et lokale der en medarbeider som i ettertid har fått påvist covid-19, oppholdt seg.

Vedkommende var fullvaksinert, og uten symptomer på det aktuelle tidspunktet.
– Den ansatte kan ha vært smitteførende da vedkommende oppholdt seg i lokalet. Sannsynligheten for videre smitte anses som lav. Alle som var i lokalet brukte munnbind og oppholdt seg der i kort tid, understreker fagdirektør Susanne Hernes.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no20. august 2021

Norconsult: Proptech City inviterer til samspillsarena for bygge- og eiendomsbransjen i Bergen

Norconsult lanserer Proptech City, en spennende nyhet knyttet til bygge- og eiendomsbransjen i Bergen. Målet er å etablere en fysisk samspillsarena for fremoverlente aktører innen eiendomsbransjen i vest.

(F.v.) Endre Ljones, Kenneth Nielsen og Jens Kvarekvål fra Norconsult inviterer til samspillsarena for bygge- og eiendomsbransjen i Bergen. (Foto: Norconsult)

Nå vil initiativtakerne knytte til seg alle aktører i bygge- og eiendomsbransjen som deler interessen for å utfordre etablerte sannheter og søke nye muligheter.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no20. august 2021

Norconsult: Største kontrakt noensinne: Norconsult informasjonssystemer med kjempekontrakt innen veiforvaltning

Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) har vunnet sin største kontrakt noensinne, og skal sørge for effektivt veivedlikehold av fylkesveier for ti fylkeskommuner.I juni 2020 lyste ti (10) fylkeskommuner ut anbud på et nytt veiforvaltningssystem. Anbudet ble vunnet av NoIS sammen med sitt svenske datterselskap Norconsult Astando. Samtlige fylkeskommuner har benyttet seg av opsjonen til å kjøpe systemet. – Vi i fylkeskommunene ønsket oss en digital løsning som kunne bidra til at drift og vedlikehold av det store veinettet vårt kan planlegges og styres på en mer moderne og effektiv måte enn tidligere. NoIS ble valgt fordi de representerer både noe kjent og noe nytt. De bygger på løsninger vi kjenner og de har erfaring og kompetanse fra den norske veibransjen, samtidig tar de med seg nye og framtidsrettede løsninger inn i prosjektet, sier Ann-Kristin Rehder, rådgiver samferdsel i Innlandet fylkeskommune.

Adm. direktør Ola Greiff Johnsen i Norconsult Informasjonssystemer AS. Foto: NoIS

Systemet gir effektivt veivedlikehold ved å støtte arbeid med planlegging, gjennomføring og kontroll av veirelaterte aktiviteter som dekkeplanlegging, drift og vedlikehold av broer, tunneler eller belysningsarbeid.

Les mer