Organisasjoner

2921

nyhetsrommet.no26. november 2021

Greenpeace Norge: Greenpeace om Black Friday: – En svart dag for planeten

Greenpeace har i morgentimene “hjulpet” butikker i Trondheim og Oslo med markedsføringen av Black Friday. Organisasjonen mener at overforbruket av billige produkter ødelegger planeten og vil shoppingbonanzaen til livs.

Frivillige fra Greenpeace har klistret opp merker med teksten “Hvis du ikke trenger det, ikke kjøp det” over flere butikkvinduer som reklamerer med billige tilbud for å få folk til å kjøpe mest mulig.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no18. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Næringslivet bidrar til TV-aksjonen

Plan International Norge har lang erfaring med arbeid mot barneekteskap. Målet for årets aksjon er å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap.

Tradisjonen tro deltar næringslivet i Rogaland også i år på den store næringslivsdugnaden. Onsdag 20. oktober samles ringere fra kommuner og næringsliv både i sørfylket og i nordfylket for å be om bidrag til årets aksjon. Årets aksjon går til Plan International Norge og deres arbeid mot barneekteskap.

Det er Stavanger konserthus som skal huse næringslivsdugnaden i Stavanger. Samtidig foregår dugnader både i Haugesund og Egersund, og i enkelte småkommuner i fylket.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no13. oktober 2021

Norsk Folkehjelp: Konstruktivt fra Støre-regjeringen om atomvåpen

I Hurdalsplattformen fastslås det at Norge blir det første NATO-landet som forplikter seg til å delta som observatør på statspartsmøtene til FN-traktaten som forbyr atomvåpen. – Vi tror at land som Tyskland og Belgia kan komme til å følge i Norges fotspor, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær, Henriette Westhrin.

Henriette Westhrin holdt appell da atomvåpenforbudet trådte i kraft i oktober 2021 Foto: Therese Nordhus Lien/Norsk Folkehjelp

Hurdalsplattformen sier også at Støre-regjeringen vil øke Norges innsats for kjernefysisk nedrustning, ta initiativ til å fokusere på de humanitære konsekvensene av atomvåpen og arbeide sammen med land i og utenfor NATO for en verden uten atomvåpen.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no13. oktober 2021

Norsk Folkehjelp: Norsk Folkehjelps respons på statsbudsjett 2022

Norsk Folkehjelp savner et statsbudsjett som i større grad reduserer ulikhet, styrker kampen mot rasisme, og som styrker frivillig redningstjenste.

Abahlali baseMjondolo Movement er en Sør-afrikansk sivilsamfunnsorganisasjon som kjemper for de fattige og husløse sine rettigheter. Denne type organisasjoner trenger all den støtte den kan få. Foto: Abahlali baseMjondolo

Bistand og utviklingshjelp
Norsk Folkehjelp er svært fornøyde med det høye nivået på bistandsbudsjettet. Mange land vil kjempe mot pandemiens konsekvenser i lang tid – forskjellene har økt, og vil nok fortsette å øke.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no11. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Åpnet Restauration og utvandringssenter

Alle gjestene fikk være med på snorklippingen da Utvandringssenteret på Utstein Kloster Hotell ble åpnet.

For å knytte historien sammen med dagens gode samarbeid mellom vår region og USA, ble et nytt Utvandringssenter åpnet på Utstein Kloster Hotell 9. oktober. På selveste Leiv Eriksson Day.

9. oktober 1825 gikk 53 personer i land i New York etter å ha seilt i flere måneder i sluppen Restauration fra Stavanger. Denne ferden regnes som starten på utvandringen til USA, og i USA er dagen offisiell flaggdag.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no8. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Selvansvarlighet – det er deg og meg det!

Tiden er nå, vi kan ikke vente lenger med å handle! Vi har nok underlag fra rapporter til å ta ansvar og gjøre tiltak for klima og kloden vår. Slutt å peke på andre og forvente at andre skal løse dette.

Du og jeg kan begynne å forholde oss til eget ansvar og jeg ønsker meg ordet selvansvarlighet inn i den norske ordboken. Vi har tre nivåer når det gjelder den store globale klimakrisen vi står i nå. Og den jobben starter på hjemmebane og i våre daglige liv. Hvert lite valg du tar, trekker deg mot et bedre klima. Mer om det snart.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no7. oktober 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Energi og optimisme på Pionér!

Pionér handler om bærekraft, grønn omstilling, nyskaping og kommersialisering. Konferansen har etablert seg som en stor og viktig møteplass for et framoverlent næringsliv, ambisiøse kommuner, og et engasjert universitetsmiljø på Ullandhaug.

Bærekraftskonferansen ble i dag arrangert for tredje året på rad, og sparket i gang av to opprømte herremenn; Njål Skår fra Starebanken Vest og Harald Minge fra Næringsforeningen.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no6. oktober 2021

Norsk Folkehjelp: Frivillige i Norsk Folkehjelp jubler for full momskompensasjon

­­­– Vi er én av mange frivillige organisasjoner som jubler i dag. Det er et viktig prinsipp at frivillige ikke skal betale skatt for sitt avgjørende bidrag til samfunnet, sier Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Kristoffer Kleven (til venstre) i Norsk Folkehjelp Rena er blant mange frivillige som jubler i dag. Bildet er fra en øvelse under koronapandemien. Foto: Norsk Folkehjelp

I Norsk Folkehjelp er tusenvis av frivillige organisert for å bidra innen blant annet førstehjelp og redningstjeneste, integrering og internasjonal solidaritet.

Les mer