Skogbruk

2921

nyhetsrommet.no2. november 2021

Moelven Industrier ASA: Fortsatt sterk internasjonal etterspørsel

Den sterke internasjonale etterspørselen etter trevarer fortsetter å gi omsetningsvekst for treindustrien. – Det globale markedet får ikke nok av trevarer om dagen, og dette fortsetter å prege etterspørselen. Samtidig ser vi en mer normal sesongutvikling i hjemmemarkedet, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

I oktober lanserte Moelven-konsernet sin nye merkevare.

Moelven omsatte for NOK 3950,5 millioner i tredje kvartal 2021. Det er en økning på NOK 1283,3 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på NOK 1142,5 millioner, mot NOK 163,4 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no19. oktober 2021

Moelven Industrier ASA: Nå møter du Moelven i ny drakt

Den 18. oktober lanserer Moelven-konsernet sin nye merkevare. – Dette gjør oss klar og kledd for framtiden, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Konsernsjef Morten Kristiansen.

Moelvens nåværende visuelle identitet har eksistert i mer eller mindre samme stil siden 1970-tallet, og ble sist justert for 15 år siden. Denne har gjort en fin jobb for Moelven i mange år, men nåtar konsernet historien med seg, og går i en mer moderne retning.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no15. august 2021

Norsk Kulturarv: Fredet sagbruk – levende museum

Spillum Dampsag & Høvleri i Namsos er et kjempestort levende museum. Nå er sagbruket fredet av Riksantikvaren. (Foto: Trond Isaksen, Riksantikvaren)

 

-Det sikrer vårt unike anlegg for fremtiden. Dette er et kvalitetsstempel. Med fredningen får vi en enda mer forutsigbar økonomi, sier daglig leder Geir Flakken og konservator Kjell Roger Eikeset.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no5. juli 2021

Norconsult AS: Simulerer risiko for klimaskade på skog

Klimaendringer kan skape store utfordringer for skognæringen. Norconsult utvikler nå modeller som skal kunne beregne risiko for skader på skogen som følger med mer nedbør og kraftigere vind. Arbeidet inngår i et større forskningsprosjekt.

Simulerer risiko for klimaskade på skog

Toppbrekk på skog utsatt for kraftig snøfall med tung, våt snø (foto: Christer Sandum Fritzøe Skoger)

 

Mange skiglade nordmenn gleder seg over snørike vintre og snøtunge grantrær. Er det noe de frykter er det at klimaendringer skal ta vinteren og skiføret fra dem. Skogeiere har helt andre bekymringer. Prognoser og klimamodeller viser at selv om vinteren kanskje blir kortere i Norge, kan økt nedbør, kraftigere vind og høyere temperaturer gi store skader på skogen.

Les mer