Helse og legemidler

2921

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

Elflyportalen: Dronehjelp til akuttmedisinen

Stavangers smartbysjef Gunnar Crawford (til venstre) og Stig Idsal fra Ehang Scandinavia foran selskapets ubemannede luftfartøy/drone på torget i Stavanger under Nordic Edge Expo.

Elektrifiseringen i luften skjer på bred front. Droneteknologien er i rask utvikling, og akuttmedisin er ett av områdene der de potensielle gevinstene er mest åpenbare.

Nordic Edge Expo er en av de viktigste møteplassene i Europa innen smartteknologi.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no24. september 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: 18 måneders unntakstilstand kan være over

Harald Minge

— Dette har vi ventet på siden unntakstilstanden i mars 2020, sier Næringsforeningens Harald Minge. Kl 12.30 inviterer regjeringen til pressekonferanse om koronasituasjonen, og det kan bety gjenåpning av Norge.

Helseminister Bent Høie (H) har bedt kommunene om å forberede seg på gjenåpning fra i dag. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet er enige og anbefaler gjenåpning.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no15. september 2021

Stiftelsen Organdonasjon: Bekymring om cDCD etter NRK-sak

 

Vi har i løpet av de siste dagene fått inn henvendelser fra flere som er bekymret for metoden cDCD og hva den innebærer. Det må ikke herske noen tvil om at det er helt trygt å si ja til organdonasjon i Norge. Vi har blant de strengeste kriterier og retningslinjer for organdonasjon – uansett hvordan døden inntreffer. Førsteprioritet er alltid å redde og stabilisere pasienten, så lenge det nytter. Pasientens status som donor er helt irrelevant.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no7. september 2021

Stiftelsen Organdonasjon: Ny metode for organdonasjon godkjent

I dag har Beslutningsforum for nye metoder godkjent cDCD (controlled donation after circulatory death) med normoterm regional perfusjon. Metoden muliggjør organdonasjon ved hjerte- og åndedrettsstans, og vil kunne anvendes i tilfeller der pasienten har så store hjerneskader at videre behandling er formålsløs og avsluttes, men der hjernedødkriteriet ikke er oppfylt.

– Dette er en viktig beslutning og en stor dag. Dette betyr helt konkret at flere vil kunne få den livreddende hjelpen de trenger – i form av et nytt organ, og ikke minst at den enkeltes ønske om å donere i større grad kan ivaretas, sier Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon.

Les mer