Detaljhandel

2921

nyhetsrommet.no26. november 2021

Greenpeace Norge: Greenpeace om Black Friday: – En svart dag for planeten

Greenpeace har i morgentimene “hjulpet” butikker i Trondheim og Oslo med markedsføringen av Black Friday. Organisasjonen mener at overforbruket av billige produkter ødelegger planeten og vil shoppingbonanzaen til livs.

Frivillige fra Greenpeace har klistret opp merker med teksten “Hvis du ikke trenger det, ikke kjøp det” over flere butikkvinduer som reklamerer med billige tilbud for å få folk til å kjøpe mest mulig.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

HeltHjem: Helthjem med utslippsfri levering for motegigant

Nå kan kunder som handler på nettbutikken til NA-KD velge utslippsfri levering med Helthjem. I sentrum av satsingen står et norskprodusert el-kjøretøy.

Distributøren Helthjem og nettbutikken NA-KD ruller denne uken ut et flunkende nytt miljøsamarbeid i flere store byer i Norge. I piloten som lanseres nå kan like i underkant av 640.000 mennesker over hele landet velge utslippsfri Helthjem-levering når de handler i nettbutikken til den svenskeide motegiganten.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no24. september 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: 50 år med handel av «melk og brød» til energisektoren

Bjørn Anders Dahle er daglig leder i familiebedriften Mento som hans far Bjørn etablerte for 50 år siden. Bedriften er et handelsselskap for energisektoren. Foto: Lars Idar Waage

I slutten av august feiret Mento 50-års jubileum med Teams-møte og rekebord. Nå går de inn i fremtiden på jakt etter nye markeder i energisektoren.

Litt sånn som Kiwi, bare for et annet  marked, bruker daglig leder Bjørn Anders Dahle som en pekepinn for  å forklare hva Mento driver på med.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no24. september 2021

Næringsforeningen i Stavanger-regionen: Jublet for en normal hverdag

Strålende fornøyd med at servings- og reiselivsbransjen nå får en normal hverdag. Fra venstre: Elisabeth Saupstad (Region Stavanger/NHO Reiseliv), Alexandra Larsson (daglig leder, Gaffel og Karaffel) og Harald Minge (Næringsforeningen).

Stemningen var høy på Gaffel og Karaffel i dag, da regjeringen annonserte at både folk og næringsliv nå kan ta hverdagen tilbake. Region Stavanger og Næringsforeningen er blant dem som jubler.

Vi har lagt bak oss 18 tunge pandemimåneder. Bedrifter innen kultur, reiseliv og servering er blant dem som har hatt det tøffest. Nedstengninger, restriksjoner og konstant usikkerhet har gjort hverdagen beintøff.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no16. september 2021

ColliCare Logistics: Ny togtransport linje via Duisburg – en intermodal løsning fra Kina til Storbritannia/Norden

Flere titalls containere har nettopp ankommet Oslo, og fullførte dermed jomfruturen for  den intermodale transportløsningen mellom Kina og Storbritannia / Norden.

Den nye togtransport linjen transporterer gods fra Suzhou stasjon til Duisburg, på CR Express, og deretter videre til Rotterdam/Moerdijk havn, og videre med sjøfrakt til Storbritannia, Norge og Sverige.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no7. september 2021

Oslo Handelsstands Forening: Kompetansepåfyll i handel og servering?

Oslo Handelsstands Forening gir årlig stipender til personer som går i gang med studier eller fagutvikling innen våre bransjer. Det kan søkes om støtte til ulike tiltak – studieavgift, reiser, studiemateriell eller annet.

De senere år har mange studenter både på bachelor og masternivå fått støtte. Disse har valgt å skrive om temaer som er særlig relevant for våre bransjer. Stipendiatene har blant annet studert ved Handelshøyskolen BI, Høyskolen Kristiania, Oslo Met samt andre skoler som har tilbud innen merkantile fag.

Les mer

2921

nyhetsrommet.no7. september 2021

Oslo Handelsstands Forening: Frokostmøte med valgdebatt

Tirsdag 31. august kunne vi igjen invitere til fysisk frokostmøte. På menyen stod valgdebatt med Heidi Nordby Lunde (H) og Frode Jacobsen (Ap). De står begge til valg ved stortingsvalget 13. september og er ledere for sine respektive partier i Oslo.

Hovedtemaer i debatten var hvordan vi kan sikre Oslo som markedsplass og annen byutvikling i årene fremover. Hvordan kan vi få en stødig næringsutvikling som styrker handel, servering og arbeidsplasser?

Les mer