Data og telekom

2913

nyhetsrommet.no12. oktober 2021

Nordkraft: – Nå skjer det i Narvikregionen

Stort overskudd av fornybar energi er kanskje det viktigste av fortrinnene i vår region. Men det er ikke alt. – For å lykkes må helheten være bra, sier Eirik Frantzen, konsernsjef i Nordkraft.

I Narvik er det fire unike områder når det planlegges for kraftkrevende industri: Kvandal, Hergot, Ballangsleira og Framneslia. Alle fire er vel egnet, men med ulike fortrinn: grad av redundant kraft, fibertilknytning, tilgang på prosessvann, størrelse og logistikk.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no4. oktober 2021

Elflyportalen: Dronehjelp til akuttmedisinen

Stavangers smartbysjef Gunnar Crawford (til venstre) og Stig Idsal fra Ehang Scandinavia foran selskapets ubemannede luftfartøy/drone på torget i Stavanger under Nordic Edge Expo.

Elektrifiseringen i luften skjer på bred front. Droneteknologien er i rask utvikling, og akuttmedisin er ett av områdene der de potensielle gevinstene er mest åpenbare.

Nordic Edge Expo er en av de viktigste møteplassene i Europa innen smartteknologi.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no16. september 2021

Norconsult: Norconsult styrker seg innen geoteknikk og jordskjelvkompetanse

Amir M. Kaynia har begynt i Norconsult som fagspesialist innen geoteknikk, med spesialkompetanse innen dynamikk og jordskjelv. Kaynia vil jobbe tett med selskapets konstruksjonsavdelinger, og får i tillegg en viktig rolle innen forretningsområdet Fornybar energi.

Amir M. Kaynia begynner i Norconsult og tar med seg kompetanse som er helt unik og svært ettertraktet i markedet. (Foto: Norconsult)

Amir M. Kaynia er utdannet sivilingeniør og har sin doktorgrad fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no15. september 2021

HR Norge: HR-systemer og leverandører i det norske markedet

På årets HR Tech konferanse lanserte vi i samarbeid med Devoteam rapporten «HCM systems in Norway». Tema i rapporten er HR som en tilrettelegger i en tid med digital transformasjon. Rapporten er en oppdatert og uavhengig analyse av markedet for HR-systemer pr. juni 2021 og gir en oppsummering av HR-systemer og leverandører i det norske markedet.

Aldri før har behovet for passende HR-systemer vært så viktige som i dag.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no6. september 2021

Garmin Nordic Norway: Garmin Alpha 200

Garmin lanserer Alpha 200, en håndholdt GPS-enhet som er utviklet for jakt og hundesporing. Den nye Alpha 200 leveres med innovative navigasjon- og kartfunksjoner, en stor 3.5 tommer berøringsskjerm og tilpassbare knapper som gir en brukervennlig opplevelse ved sporing og trening. I tillegg er det enkelt å administrere antall hunder og jaktlag på skjermen. Alpha 200 leveres med lang batteritid og losindikator (HD Bark).

Les mer

2913

nyhetsrommet.no6. september 2021

Norsk helsenett: Overgang til SEIDv2.0

Digitale sertifikater som benyttes i et stort omfang i helsesektoren skal fornyes. Årsaken er at digitale sertifikater i Norge skal samsvare med en ny EU-standard.

For å sikre en smidig overgang fra bruk av dagens SEID-sertifikatprofiler v1.0 til SEID-sertifikatprofiler v2.0, er det innført en overgangsperiode fram til 1. juni 2022. I praksis så betyr dette at sertifikater med SEID-sertifikatprofil v1.0 utstedes frem til 1. juni 2022.

Les mer

2913

nyhetsrommet.no31. august 2021

Elmatica: Innovations and advanced technologies

Last week we once again could meet fellow industry partners and innovators, and take a closer look at new models and equipment at The Danish Ministry of Defence Acquisition and Logistics Organisations (FMI), Open Day at Ballerup and the Robotbrag 2021.

“It was great to once again meet and greet industry partners, experience their new innovations and participate in interesting discussions”, says Didrik Bech CEO at Elmatica.

Les mer