NOAS søker praktikanter i innledende saksstøtte for våren 2025

Denne høsten er Kamel Lachiheb som studerer internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole, jurist og advokat fra Ukraina, Olena Tkachenko og Evy H. Brynildsen ermasterstudent i menneskerettigheter og flerkulturalitet, praktikanter i NOAS.

Vi søker praktikanter som ønsker relevant arbeidserfaring innen asyl- og utlendingsfeltet, og som har mulighet til å jobbe fire – fem dager i uken, våren 2025.

Hovedoppgaver
Praktikantene deltar i det daglige arbeidet i Innledende saksstøtte, hvor de får tett oppfølgning av våre ansatte. De får oppgaver som gir relevant og variert erfaring og er en viktig del av vårt arbeid. Det legges opp til at praktikantene får utvikle seg innen områder som er relevante for studiene sine, samt muligheten til å utvikle bedre forståelse for asyl- og integreringsfeltet generelt gjennom praktisk arbeid.

Innledende saksstøtte har ansvar for å innhente, registrere og klargjøre saksdokumenter til saksbehandling, og besvarer daglig henvendelser fra klienter på vegne av eller i samarbeid med saksbehandlere. Vi besvarer også generelle henvendelser om asyl – og integreringsspørsmål. Vi er en dynamisk arbeidsplass med høyt tempo.

Vi søker personer med følgende kvalifikasjoner:

  • Gode ferdigheter skriftlig og muntlig i norsk på minimumsnivå B2-C1 og engelsk. Det er fordel med annen språkkompetanse, særlig tigrinja, amharisk, arabisk og russisk.
  • Relevant utdanning er et pluss, gjerne innen freds- og konfliktstudier, rettsvitenskap, internasjonale studier, sosiologi, sosialt arbeid.

Vi søker etter personer med følgende personlige egenskaper:

  • Jobber godt i team og selvstendig
  • Løsningsorientert
  • Selvdreven, nysgjerrig og målrettet
  • Ønsker mer kunnskap og erfaring i asyl – og utlendingsfeltet.

Praktikantstillingen er ulønnet, men vi kan tilby:

  • Verdifull og lærerik arbeidserfaring innen asylfeltet i en ideell medlemsorganisasjon.
  • Opplæring og kunnskap om asyl- og utlendingsrett.
  • Et engasjert og spennende arbeidsmiljø med hyggelige kolleger.

Ved noen studier kan man få praktikantopphold hos oss godkjent som praksisemne. 

Søknadsfrist: 27.oktober
Send inn søknad og CV til  sanja.adjulovic@noas.org og merk med Praktikant vår 2025. 

Spørsmål om stillingen kan rettes til: Avdelingsleder – rettshjelp og veiledning Sanja Adjulovic: sanja.adjulovic@noas.org / 958 73 543.