Lions katastrofefond gir 500.000 kr til Libanon

Bilde: Illustrasjon. Photo by AHMAD BADER on Unsplash

Konflikten i Midtøsten har eskalert med massive angrep mot de sørlige delene av Libanon. Tusenvis er på flukt og vår samarbeidsparter Beyond Association er klare for å hjelpe dem.

I Libanon har Lions Norge tidligere samarbeidet med Beyond Association om flere hjelpeprosjekter. Det første var å hjelpe syriske flyktninger ved å bygge et «Safe Center» i Bekaadalen, nord i Libanon. Senteret har senere utviklet seg til å bli en internasjonalt anerkjent institusjon i arbeidet mot barnearbeid.

For å møte de prekære behovene som har oppstått i Libanon som følge av konflikten mellom Israel og Hamas, besluttet Lions Norges katastrofefond 24. september 2024 å gi inntil 500.000 kroner i nødhjelp. Målet er å hjelpe 200 barnefamilier som er på flukt med det aller nødvendigste, slik som sengetøy (madrass, pute, teppe, laken), mat og hygieneartikler for 15 dager.

Det er MD IRC Ole Ramslo Traasdahl som vil følge opp dette prosjektet i Libanon.

Lionsklubber, og andre som vil bidra, anmodes om å støtte Lions Norges katastrofefond: 9001.23.04381 slik at Lions kan reagere raskt når katastrofer inntreffer. Lionsklubber bes om å bruke sitt KID-nummer ved innbetaling.

Av Vibeke Katrine Aasland