– De fleste ønsker råd om hvordan bedriften kan kutte kostnadene

Foto: Ann Kristin Støveren

Som bedriftskunde hos Kraftriket har du tilgang på kostnadsfri energirådgivning tilpasset din bedrift. – Mange ønsker en gjennomgang av dagens strømavtale i disse dager, forteller energirådgiver Henriette Henriksen.

Høsten er en fin tid til å ta en gjennomgang av bedriftens energiforbruk – og planlegge for vinteren, mener Henriksen. Hun inngår i Kraftrikets team av energirådgivere for bedriftskunder, som alle har lang erfaring med kraftleveranser til bedriftsmarkedet. Hver uke er teamet i kontakt med kunder, både på telefon og gjennom fysiske kundebesøk.

Lønnsom sammenkobling

De fleste bedriftskunder vil forsikre seg om at man ikke betaler for mye for strømmen. Og en gjennomgang med en rådgiver som kjenner markedet kan lønne seg før vinterkulden setter inn, råder Henriksen.

– Hva hjelper dere bedriftskundene med?

– Vi starter ofte med en gjennomgang av dagens strømavtale, og ser denne oppimot forventet strømforbruk. Vi er opptatt av at kundene til enhver tid skal ha den beste strømavtalen ut ifra sitt forbruk, så jeg setter gjerne opp et alternativt tilbud dersom kunden ønsker dette. For ansatte i bedrifter som er kunder hos Kraftriket, kan vi også tilby konkurransedyktige strømavtaler, forteller Henriksen.

– Den siste tiden har vi også hjulpet flere kunder med sammenkobling av anlegg, dersom bedriften har flere strømmålere. Kunden vil da betale færre fastledd, både på nettleie og strøm, og effekttoppene blir jevnere. I tillegg hjelper vi mange kunder med generell bevisstgjøring. Enkle tiltak kan bidra til å krympe strømregningen mye gjennom et år, forteller Henriksen.

DIGITALT VERKTØY: Med Kraftrikets digitale verktøy Min bedrift Pluss kan du blant annet få energibudsjett, forbruksanalyse og en detaljert oversikt over bedriftens fakturaer, til en rimelig månedspris.

Fast rådgiver – en viktig kundefordel

For energirådgivningsteamet i Kraftriket er det et viktig mål er å være en trygg og pålitelig aktør som tilbyr transparente produkter. I tillegg skal det være lav terskel for å ta kontakt med Kraftriket dersom man lurer på noe rundt sin strømavtale.

– Hvorfor er Kraftriket et godt valg for bedriftskunder?

– Fordi vi er til stede og nær kundene våre, og fordi vi er enkle å komme i kontakt med. Personlig oppfølging, altså at kunden skal ha en fast rådgiver, er blant annet svært viktig for oss. Her har vi tro på at vi skiller vi oss positivt ut i forhold til mange av konkurrentene våre.

– Hva annet hjelper dere med?

– De fleste av kundene vi er i kontakt med ønsker råd om hvordan bedriften kan kutte kostnadene på strøm. Hos oss i Kraftriket tilbyr vi flere gode og energibesparende produkter, blant annet en smart app, varmepumper, elbilladere til bedriftskunder, smart strømstyring og tilleggstjenesten Min Bedrift som hjelper kunden med å planlegge strømforbruket.

  «Mange har fortsatt en jobb å gjøre i forhold til å bli mer energieffektive på jobben.» 

Min bedrift Pluss – oppdager uvanlige forbruksmønstre

I fjor høst lanserte Kraftriket Min Bedrift, en kostnadsfri portal for alle bedriftskunder, som er tilgjengelig via Kraftrikets nettsider. Løsningen finnes også i en utvidet versjon, Min Bedrift Pluss, som til en lav månedspris tilbyr blant annet energibudsjett, forbruksanalyse, og en detaljert oversikt over bedriftens fakturaer.

I tillegg til å ha full oversikt over bedriftens elektriske anlegg, kan man følge med på prisutviklingen for den kommende måneden. Min Bedrift Pluss gir mye nyttig tilleggsinformasjon om bedriftens strømhverdag, og kan hjelpe med å gjøre store besparelser.

Min Bedrift Pluss anbefales særlig for større bedrifter, og bedrifter med datter- og underselskaper. Min Bedrift Pluss hjelper deg med å oppdage uvanlige forbruksmønstre og endringer i effektuttak på et tidlig tidspunkt.

Les også: Min Bedrift Pluss: Verktøy for energieffektivisering

– Ikke like god rutine på jobben

Til tross for at de fleste av bedriftskundene til Kraftriket er opptatt av å ha riktig strømavtale, så er Henriksens inntrykk at mange på langt nær ikke er like bevisste sitt eget strømforbruk på jobben som hjemme.

– Som privatpersoner er mange flinke til å følge med på strømprisene, man bruker Kraftriket-appen aktivt, og legger opp til strømforbruk når prisene er på sitt laveste gjennom døgnet. På jobben går det dessverre ikke i den samme gode rutinen. Mange har fortsatt en jobb å gjøre i forhold til å bli mer energieffektive på jobben, sier energirådgiven, og legger til at hun og kollegaene gjerne hjelper til med å legge en tiltaksplan for bedrifter som ønsker å redusere kostnadene på strøm.


Dette er Min Bedrift:

  • Samler alle dine kundeforhold på samme sted
  • Enkel tilgang på alle fakturaer i pdf, som kan lastes ned
  • Oversikt over historiske spotpriser for alle prisområder
  • Restkontoutskrift
  • Oversikt over alle strømavtaler (og endringer)
  • Timesverdier for alle anlegg (inneværende måned og siste tre måneder)
  • Alle timesverdier, samlet eller for enkeltanlegg, kan lastes ned

Dette er Min Bedrift Pluss:

  • Energibudsjett i NOK og kWh – historisk og fremtidig
  • Forbruksanalyse
  • Overvåking av bedriftens forbruksmønster
  • Markedsanalyse med fremtidige priser for hvert prisområde, gasspriser i Europa, magasinfylling i Norge, samt analyse fra Smart Energis kraftforvaltningsteam
  • Forvaltningsresultat (for kunder med forvaltningsavtale)
  • Månedlig markedskommentar utarbeidet av vårt handelsmiljø, som blant annet viser prognosene fremover