For en debut og for et comeback

(Strømsgodset – HamKam 4-10): Første kamp i seriens andre halvdel ble en kamp for historiebøkene. Da debuterte nemlig Mats som Kamma-spiller og Tommy gjorde comeback i den vakre trøya.

– Jeg ble egentlig ikke så sliten som jeg trodde før kampen, men jeg hadde ikke noe mer å gi de siste minuttene, gliser Mats etter å ha fullført sin første kamp som HamKam-spiller.

De siste minuttene hadde han ganske riktig noe som liknet veldig på gang-sperre, men det var fordi han spilte mye og godt ute på kanten.

TOMMY ENDELIG MED
– Jeg var ikke så forsiktig som jeg pleier, oppsummerte Tommy etter noe som kunne minne om et drømme-comeback.

Tommy var tilbake. Fine...
Tommy var tilbake

Av ulike grunner har 2024 vært et vanskelig år for midtbanespilleren, men på trening tirsdag kom han endelig tilbake. Dagen etter var han med bussen til Drammen og etter pause slapp han seg virkelig løs og var akkurat så bra som mange av oss husker.

Men det var flere grunner til å smile for flere etter besøket i Gulskogen. Et par forfall på morgenen gjorde troppen noe slankere enn gjengen håpet på, men med to spillere på benken trodde keeper-Kjell at oppgaven hans denne onsdagen var å være keepertrener på sidelinja.

SKADER PÅ FLERE
I løpet av et par korte minutter låste imidlertid ryggen til Rebecka seg, før Pål fikk trøbbel med en vond akilles. Da vrengte Kjell av seg treningsjakka, ga en småsjuk Eliaz i mål ei hvit trøye og stilte seg bredbent mellom stengene. Også Kjell med et aldri så lite comeback i seriesammenheng.

Med en fattig innbytter etter pause klemte likevel HamKam gassen i bånn. Laget snudde 2-3 ved pause til 10-4 seier til slutt. Da snakker vi også om et formidabelt comeback av hele laget. For vi skal ikke glemme at kaptein-Kim spilte lenge med ei skikkelig lårhøne og at Aleks nettopp var tilbake etter ei uke i senga. Men det stoppet ikke Kamma denne gangen.

HELBREDET SPISS
Såpass fint gikk andre omgang at en ryggskadet Rebecka bet tenna sammen, klinte på noen strøk med varmesalve, bad pent om å få spille på topp noen minutter og takket for muligheten ved å trille inn en scoring nærmest umiddelbart.

Lite visste vi at medgang sportslig også kan ha helbredende effekt på enkeltspillere og småskader.

Disse snudde kampen og vant i Drammen: Eliaz (1), Kjell, Kim, Andreas (1), Pål (1), Tommy (3), Mats, Rebecka (1), Aleks og Emilie (2). Det tiende målet scoret en uheldig Godset-forsvarer.