Se kronprins Haakon åpne familiesenteret på BHSS

Den siste Lions Røde Fjær aksjon varte fra 2018 og ble avsluttet i 2022. Formålet var å samle inn penger til å bygge et nytt familiehus på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Den 25. mars 2023 kunne Lions overrekke 20. millioner kroner til BHSS.

Knapt et år senere, lørdag 16. mars 2024, ble familiehuset offisielt åpnet av kronprins Haakon.

– Vi forvalter det og bruker det, men Helsesportsenteret hadde ikke vært noe uten dere i Lions i 1966. Vi hadde heller ikke turt å sette i gang byggingen av et nytt familiehus nå uten å ha Lions i ryggen, sa direktør Astrid Nyquist under åpningen.

Det nye Familiehuset består 12 familieleiligheter, hver med sengeplass til seks, samt fellesarealer og flerbruksrom som kan benyttes til både aktivitet, undervisning og bespisning. Bygget har fått mange lovord fra familiene som har fått ta huset i bruk.

– Beitostølen Helsesportsenter er virkelighetens historie om «Askeladden og de gode hjelperne», der Lions er en av de viktigste av dem, sier assisterende direktør/økonomisjef ved BHSS, Rune Klevrud. Lions bidrar til at vi er konkurransedyktige!

Lions setter spor

I forbindelse med besøket på BHSS fikk de lokale Lionsmedlemmene omvisning i Familiehuset, og de fikk også se den ferdigstilte «Poteveggen». Poteveggen, en buldrevegg (lav klatrevegg) med klatretak formet som løvepoter, er det synlige beviset på innsatsen til Lionsklubbene, der donasjonene fra de ulike klubbene vises visuelt gjennom poter med ulike farger tilsvarende donasjonens størrelse. Med poteveggen «setter Lions spor» på BHSS for all fremtid.

Klikk på bildet under, snurr film og se hvor fint det nye familisenteret har blitt!