Intervju med IHSG

I tiden fremover ønsker Velferdsalliansen EAPN Norway å formidle hva som opptar våre medlemsorganisasjoner. Først ut er Internasjonal helse- og sosialgruppe (IHSG) som jobber med brukermedvirkning, og som er opptatt av en rekke politiske saker. 

– Hvordan jobber dere med brukermedvirkning i IHSG?

 – I IHSG tilbyr vi en arena som bidrar med språk- og kulturkunnskap som er viktige forutsetninger for å etablere tillit i målgruppen. East Meets West består av 70 frivillig unge i alderen 13-30 år. De kommer fra ulike kulturer og har forskjellig bakgrunn. Ungdommene er ressurspersoner som sprer informasjon til sine foresatte og andre ungdommer. IHSG har også kvinnelige ambassadører, 38 utnevnte kvinner med minoritetsbakgrunn, som skal sikre og bidra med å dekke informasjonsbehovet for andre kvinner og jenter både internt og eksternt i nettverket, sier Tayyab M. Choudri som er leder i IHSG.

– Er det noen politiske saker som opptar dere særlig nå?

– IHSG er et demokratisk organisert ressursnettverk med bakgrunn i de største innvandringsgruppene i Norge. Vi har 29 års erfaring med integreringsarbeid i innvandrermiljøene. Våre dialogsamlinger og nasjonale konferanser organiseres i samarbeid  med nettverksorganisasjonene i IHSG og moskeene i Norge. Politiske saker som opptar oss er: utenforskap, negativ sosial kontroll og rus, fortsetter Choudri. 

– Er dere med i noen forskningsprosjekter?

 Vi er med i et forskningsprosjekt som heter Initiating culturally sensitive and viable health promotion and preventive measures for older immigrants (INVITE), avslutter Choudri.