Gladnyhet til gatelaget

I våres holdt Odd Fellow en konsert til inntekt for Moss FKs gatelag. Det ble mildt sagt en braksuksess, noe som betyr mye for den fotballglade gjengen på Melløs.

Odd Fellow har i en årrekke gjort en innsats for samfunnet og blant arrangert konserter til inntekt for gode formål, og i år var det gatelaget til Moss Fotballklubb som ble prioritert.

– Vi gjorde noe tilsvarende i fjor med to andre organisasjoner og i år går pengene til Moss FKs gatelag. Det er et viktig bidrag til et lag som har moderat med midler. Her er hensikten å drive fram det beste i alle, noe som passer vår filosofi, sa Fredric Nygård i Odd Fellow før konserten i april.

Solid støtte

Nå, noen måneder etter, er resultatet klart. Vårens konsert resulterte med over 60.000,- til gatelaget, noe som er helt utrolig. Nygård synes det naturligvis er stas å kunne presentere en slik sum og understreker samtidig at samarbeidet med gateslaget har fungert veldig bra.

– Flere fra gatelaget var til stede på konserten, noe som gjorde at vi fikk større tilknytning til prosjektet. Samarbeidet har fungert veldig bra og det er en glede å kunne bidra med en hyggelig sum til et lag som har store driftskostnader, sier han.

Om Odd Fellow Ordenen

Men det er på ingen måte noen overraskelse at dette ble en suksess, for Odd Fellow er en veletablert orden med til sammen 350 medlemmer i området og hele 20.000 medlemmer på landsbasis.

De har i lang tid bidratt til store prosjekter i landet, hvor de blant annet har hele tre redningsskøyter med sitt navn på. Støtten til MFKs gatelag var med andre ord én av mange bidrag til lokalsamfunnet.

De var også godt representert da Moss FK møtte den hardtarbeidende gjengen for en stund siden. Pål-Gunnar Olsen, Line Merete Løkkeberg, June Olsen, Roy Vestlund og Frederic Nygård stilte med glede opp på bildet da gladnyheten skulle deles.

– Vi er alle med i denne ordenen for å bli enda bedre mennesker, sa Roy Vestlund.

– Å hjelpe andre er en viktig del av vår hverdag og vi synes jo at vi står for noe som er veldig bra, tilføyet Line Merete Løkkeberg.

Odd Fellow Ordenen er en internasjonal sammenslutning av mennesker som har forpliktet seg til å følge visse regler og ordninger i sitt medlemskap. På hjemmesiden skriver de følgende:

Ordenen baserer sin lære og virksomhet på medmenneskelige verdier og søker å gi medlemmene gode etiske holdninger.

En god Odd Fellow skal kjennes på sine holdninger i dagliglivet og vise at Ordenens etikk er mer enn teori. Målet kommer til uttrykk i det påbud som Ordenen har gitt sine medlemmer helt fra starten i 1819:

Besøke de syke, hjelpe de trengende, begrave de døde og oppdra de foreldreløse.

Klare for Melløs-besøk

Nå er høstsesongen i gang for fullt for flere av mosselagene og gatelaget står foran noen meget spennende matcher. Odd Fellow har planer om å ta turen på kamp – både for å få med seg matchen og for å kanskje krydre gladnyheten ytterligere.

– Vi gleder oss til kamp og vi har ikke satt sluttstrek helt ennå. Det kan være at summen øker litt til, sier Nygård med et smil avslutningsvis.

Av Joakim Bekkåsen