Nytt storoppgjør på Jotun Arena…

SFs Gatelag i knallhard fight mot FFK…

Sist fredag var det Eliteseriekamp mellom hjemmelaget SF og rivalene fra litt lenger nord – Strømsgodset. Det endte 2-2 – og stadion var utsolgt. I dagens kamp var det litt mer glissent på tribunen – men intensiteten, nerven og duellene var ikke mangelvare ute på kunstgresset. Spenning var det nesten helt til sluttsignalet lød, men på stillingen 3-4 så fikk gjestene fra Østfold sitt femte. Da var det game, set and match. Til slutt så endte det med 3-6 tap for vårt Gatelag.  (På bildet over ser vi de to lag i skjønn forening etter kampen – foto Petter Olsen). – Vi deler inn første periode av sesongen inn i to grupper – hvor den vi spiller i primært har lag fra Oslo og sørover. Notodden, Pors, Fredrikstad, Asker, Stabæk også SF – og noen til. I den andre gruppen spiller lag nordover fra hovedstaden – med Vålerenga, Lillestrøm, Raufoss, Kongsvinger, Ham/Kam osv. Totalt 19 lag – som skal deles i to «høstgrupper» – de fem beste i hver gruppe skal gjøre opp om «tittelen».  Også skal de nederste lagene danne en gruppe. Vår serie er ikke ferdigspilt – og vi er ikke helt sikre på om vi havner i den beste gruppen. Eller ikke. Vi ligger og vaker rundt midten. Det kunne kanskje vært like greit å havne i den svakeste – slik at alle våre får spilt mye. Vi har som du ser en gigantisk tropp. En av trenerne – Roger Iversen summerer opp etter kampslutt. Den andre i trener-duoen er Petter Olsen.

Og etter et felles lagbilde – og gjennomgang av kampen – så er det lapskaus og hyggelig samvær oppe i SFs lokaler. – Du ser at en spiller har avgjørende betydning. Roger trekker fram FFK-spissen Rene Kristiansen – som scoret de tre første og ble helt avgjørende. For det finnes ofte en og to «stjerner» på veldige mange Gatelag – og de utgjør som regel en stor forskjell. Her hos oss så merker vi imidlertid framgang for hver unnagjort trening. Det er inspirerende. Nå tar vi en liten spillepause – og starter opp med høstsesongen igjen den 11. September. Det gjenstår flere såkalte hengekamper som skal avgjøre i hvilken gruppe SF havner i til slutt. Uansett gruppe så skal det spilles fotball til langt ut i november. Og den 7. Desember så drar vi på treningsleir til Gran Canaria. Det blir vårt femte opphold der nede – og det er vel for de fleste – sesongens absolutte høydepunkt. Roger Iversen har vært med hver eneste gang – og melder tilbake om en uke med disiplinert treningsarbeid og sosiale aktiviteter på kveldstid.

Vi skylder også å nevne at veldig mange fra SFs Gatelag var på dugnad under årets Sandarcup. – Vi var stasjonert på Unneberg Skole fra fredag til søndag. Der gikk det knirkefritt for seg. Så det handler ikke bare om fotball. Vi merker at hver enkelt tar mer og mer ansvar. Det er jo hele ideen til landets 31 Gatelag. Vi kan jo også nevne at dagens motstander – var Norges første i sitt slag. Fredrikstad fikk drahjelp i oppstartsfasen fra Johan H. Andresen jr. – kjent som driver/eier i investeringsselskapet Ferd. De pengene kom godt med – og etter at «pilotprosjektet» i Fredrikstad skjøt fart – så kom det 30 andre klubber til. Nå er de forskjellige Gatelagene rundt omkring en naturlig del av norsk fotball. Roger Iversen lærer oss litt historie etter en fin forestilling ute på Jotun Arena…..

Av Tom Dahl Frøshaug