Møt NOAS på Arendalsuka 2024

Få med deg de viktigste diskusjonene om asyl- og flyktningpolitikk

Vi har sammen med flere gode og viktige samarbeidspartnere planlagt en rekke spennende arrangementer for å sette fokus på asyl- og flyktningpolitikk. Panelene er fulle av politkere, fagpersoner og eksperter, og vi kan love gode debatter på årets utgave av Arendalsuka. Her er programmet:

Mer rettssikkerhet!

Sammen med Norsk Folkehjelp, Norges Kristne Råd, Den norske kirke og STL – Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn inviterer vi til debatt om rettssikkerhet. Bli med og få innsikt i aktuelle utfordringer for rettsikkerheten.

Tid: Onsdag 14.08, kl. 10:30
Sted: Kirkekjelleren

Les mer om arrangementet her.

Spørretime om rettshjelpsloven

Vi holder spørretime om rettshjelpsloven del 2 sammen med Advokatforeningen, Juss-Buss, JURK – Juridisk rådgivning for kvinner, Gatejuristen og KONTORET FOR FRI RETTSHJELP. Dette er en unik mulighet til å få svar på spørsmål og delta i diskusjonen om viktige juridiske rettigheter.

Tid: Onsdag 14.08, kl. 14:00
Sted: Advokatfirma Tofte Hald

Les mer om arrangementet her.

Først og fremst et barn: Omsorgsutfordringer for enslige mindreårige asylsøkere

Torsdagen retter vi søkelyset mot omsorgssvikten mot enslige mindreårige asylsøkere sammen med Røde Kors, Norsk Folkehjelp, SOS-barnebyer Norge og Redd barna. Kom og lær mer om hva som må til og kan gjøres for å bedre forholdene for denne sårbare gruppen.

Tid: Torsdag 15.08, kl. 10:00
Sted: Grand Hotel Arendal

Les mer om arrangementet her.

Familiegjenforening – utfordringer i dagens praksis

Vi avslutter uken med å se nærmere på utfordringer knyttet til familiegjenforening for sårbare grupper sammen med Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) og KONTORET FOR FRI RETTSHJELP. Dette er en viktig problemstilling som berører mange, og vi inviterer til en åpen og informativ diskusjon.

Tid: Torsdag 15.08, kl. 14:00
Sted: Kirkekjelleren

Les mer om arrangementet her.

Asylsøkere har krav på millionbeløp i skatt tilbake fra staten! Saken er ikke løst etter femten år!

Vår seniorrådgiver og talsperson, Jon Ole Martinsen er å se på scenen tirsdag 13.08, kl. 17:45 – 18:00 hos Kirkens Bymisjon.

Vi ser frem til å møte deg på Arendalsuka 2024 og håper du vil delta på våre arrangementer.

Ønsker du en prat eller en kaffe med oss i Arendal? Ikke nøl med å ta kontakt med vår generalsekretær Mads H. Almaas på 41206270 eller mads.almaas@noas.org.