Hvem fortjener Annette Thommessens Hederspris 2024?

Vet du om noen som har utvist et spesielt engasjement for asylsøkere og flyktningers rettssikkerhet og situasjon i Norge? Nå kan du nominere kandidater til Annette Thommessens hederspris 2024!

I 2024 markerer vi et spesielt jubileum: Det er 40 år siden Annette A. Thommessen grunnla NOAS. Gjennom jubileet og hedersprisen ønsker vi å løfte både NOAS sin historie og prisvinneren på en unik måte, og er på jakt etter en vinner som speiler dette og kan markere våre 40 år på vakt for rettssikkerhet. Prisen vil deles ut på NOAS sin jubileumsfeiring 22. oktober 2024.

Annette A. Thommessen (1932 -1994) stiftet NOAS i 1984, og ledet organisasjonen helt frem til sin bortgang. Annette A. Thommessens minnefond og hedersprisen ble opprettet for å hedre hennes minne, og bidra til at hennes engasjement og arbeid for asylsøkere og flyktninger i Norge blir ført videre.

Fondet har som formål å stimulere til økt rettssikkerhet for asylsøkere og flyktninger og forståelse for asylsøkeres og flyktningers situasjon i Norge. Fondet deler årlig ut en pris til personer eller organisasjoner som har utvist et spesielt engasjement og bidratt til formålet.

Har du en kandidat i tankene? Nå har du sjansen til å nominere til Annette Thommessens Hederspris 2024.

Du kan sende inn din nominasjon her eller på e-post til til anna.norden@noas.org innen 19. august.

Tidligere vinnere:

2023: Nataliya Yeremeyeva, for utrettelige innsats for ukrainske flyktninger i Norge bidratt til å skape et håp om en større forståelse for flykningers situasjon generelt.
2022: Kristina Quintano, som i 20 år har fortalt omverdenen om grove menneskerettighetsbrudd og menneskeliv som går tapt i Middelhavet.

2021: Trude Jacobsen og Dråpen i Havet, for sitt genuine og konkrete engasjement for hjelp og beskyttelse til flyktninger på de greske øyene.

2019: Journalistene Anders Sømme Hammer, Maren Sæbø og Nilas Johnsen

2018: Ståle Solbakken, for å ha vist et modig engasjement for et rausere samfunn.

2017: Vergeforeningen Følgesvennen, for deres oppriktige, frivillige engasjement for barn og unge i en særdeles sårbar situasjon

2016: Refugees Welcome, som viste initiativ og innsats til innsamling, utdeling og praktisk hjelp til flyktninger over hele landet, under de høye asylankomstene høsten 2015.

2015: Mannskapet på Bourbon Orca, for deres redningsoperasjoner og viktige varslerjobb overfor norske og internasjonale myndigheter.

2014: Nestleder Anne Margrete Hatlelid og beboer Daniel Fishaye Tekleab ved Årdal mottak for deres initiativ til møter mellom asylsøkere og lokalbefolkning i Årdal.