FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Russland og Ukraina – finnes det en vei til fred?

​Irina (58) mistet hjemmet i et granatangrep nær byen Docuchaevsk i Donetsk 28. mai i år. Byen er kontrollert av pro-russiske opprørere. Mer enn 10.000 har mistet livet siden kamphandlingene i Donbas startet. Foto: NTB Scanpix/EPA/Alexander Ermochenko

Russiske og Ukrainske forskere møtes i Oslo 11. september for å diskutere konfliktene mellom de to landene.

Det er fire år siden Russland annekterte Krim og det russiskstøttede opprøret i Donbas øst i Ukraina startet.

Siden den gang er mer enn 10.000 drept i Donbas og langt flere er skadet. Daglig er det nye kamphandlinger. Russland er møtt med sanksjoner fra de fleste vestlige land som følge av konflikten.

​Paneldebatt

Konflikten har fått stor innvirkning på de to landene, og har bidratt til å forverre forholdet mellom Russland og Vesten.
11. september inviterer FFI til åpent heldagsseminar der prominente forskere fra Russland, Ukraina og flere vestlige land er invitert for å diskutere veien videre.

– Etter fire år med konflikt er det på tide å gjøre opp status og se framover. Hvilke mulige løsninger på konflikten kan vi se for oss, og hva må til for at vi skal nå dit? spør Tor Bukkvoll, sjefsforsker ved FFI.

Last ned programmet her

​I tillegg til paneldebatt blir det foredrag fra blant andre Ukrainas tidligere utenriksminister Volodymyr Ogryzko og Asle Toje, utenrikspolitisk forsker og kommentator. Dr. Ekaterina Chimiris fra «Russian International Affairs Council» skal presentere sitt syn på Ukraina-konflikten og legge fram ulike perspektiver for konfliktløsning. Fra Kiev kommer Dr. Olexiy Haran for å snakke om mulige veier til en normalisering av forholdet mellom de to landene.

Seminaret er en del av et treårig forskningssamarbeid mellom Senter for russlandstudier i Kiev og Forsvarets forskningsinstitutt, og er finansiert av det norske utenriksdepartementet.
NB. Seminaret foregår på engelsk. Det er kun 120 plasser i salen så det kan lønne seg å være tidlig ute hvis du vil sikre deg plass.

Meld deg på her

 

 

FFI-SEMINAR 11. september 2018

The Future of Russian-Ukrainian RelationsHVOR:
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29

NÅR:
Tirsdag 11. september fra kl. 08.30-14.00

FOREDRAGSHOLDERE:
Volodymyr Ogryzko
, Centre for Russian Studies, Kiev
Dr. Ekaterina Chimiris, Russian International Affairs Council
Dr. Olexiy Haran, National University of Kyiv-Mohyla Academy
Dr. Natalia Mirimanova, Founder of the Eurasia Peace Initiative, Brussels
Professor Paul D’Anieri, University of California, Riverside
Dr. Asle Toje
PROGRAM:
Last ned program (pdf)