Bane NOR: Strømproblemer stenger Bergensbanen

Bergensbanen er stengt mellom Dale og Arna etter at kontaktledningen ble revet ned tirsdag. Feilrettingen har pågått hele natten og fortsetter utover onsdag.

Vaktskifte: Bane NORs arbeidsmaskin på vei inn i Hananipatunnelen onsdag formiddag for å fortsette feilrettingen. Foto: Ingunn Halvorsen
Vaktskifte: Bane NORs arbeidsmaskin på vei inn i Hananipatunnelen onsdag formiddag for å fortsette feilrettingen. Foto: Ingunn Halvorsen

Litt over klokken 11.30 tirsdag meldte føreren av et lokaltog til Bane NORs trafikkstyringssentral i Bergen at kontaktledningen som forsyner togene med strøm var revet ned på kommunegrensen mellom Vaksdal og Bergen. Passasjerene måtte gå av toget og reise videre med buss.

– Ledningen er skadet eller helt revet ned i nesten en kilometers lengde, og det samme gjelder en rekke fester inne i tunnelene. Våre folk jobbet med feilretting hele tirsdag og natt til onsdag. Onsdag formiddag fikk vi forsterkninger fra Hallingdal, forteller banesjef Bjørn Skauge.

– Dette er naturligvis svært kjedelig for passasjerene og dem som frakter gods med Bergensbanen. Mannskapet står på døgnet rundt til de er i mål. Slik det ser ut nå, kan banen tidligst åpne igjen på torsdag, sier Skauge. Bane NOR vil analysere årsaken til hendelsen grundig.

Stengingen berører lokaltog mellom Myrdal og Bergen og regiontog mellom Oslo og Bergen. Lokaltoget mellom Arna og Bergen sentrum går derimot som vanlig. I forbindelse med vaktskifter har enkelte tog blitt trukket forbi feilstedet med diesellokomotiv. For øvrig er strekningen helt stengt for trafikk.

NSB organiserer buss og taxi på den innstilte strekningen. De opplyser at passasjerene må regne med forsinkelser og innstillinger.

Trafikkmeldinger fra Bane NOR blir oppdatert når det er ny informasjon.

Spørsmål fra media kan rettes til Bane NORs medievakt på telefon 91 65 65 65.