Bane NOR: Test av viftene på Nationaltheatret stasjon

Natt til fredag 23. mars kan det bli en del røyk i Dronningparken og ved tunnelåpningene på Skøyen og Oslo S.Nye vifter ble installert i februar i fjor. Her er de gamle viftene på vei ut. De nye er allerede på plass og dersom det skulle oppstå brann i et tog, sørger de kraftige viftene for at røyken suges ut.

Nye vifter ble installert i februar i fjor. Her er de gamle viftene på vei ut. De nye er allerede på plass og dersom det skulle oppstå brann i et tog, sørger de kraftige viftene for at røyken suges ut.

Da gjennomfører Bane NOR en røyktest nede på plattformene. Dette er en test uten publikum, og den vil pågå i tidsrommet 01:30 til 04:00 hvor det heller ikke går tog. Hensikten er å teste kapasiteten til de nye viftene som skal ta unna røyk i tilfelle brann.

Det produseres mye røyk, og avhengig av vindretningen vil områdene rundt Dronningparken og Utenriksdepartementet bli mer eller mindre røyklagt. Testen utføres på natten fordi den forstyrrer minst for kunder og nabolag.

Røyken som viftene blåser ut er på ingen måte skadelig, men den kan oppleves som reell.  Røyk fra tunnelmunningene på Oslo S og Skøyen kan oppstå dersom viftene som sørger for avtrekk fra tunnelen, også tas i bruk ved øvelsens slutt for å sørge for at stasjonen og sjakten opp til Dronningparken er tømt for røyk før stasjonen åpner som vanlig fredag morgen

Av: Bane NOR