Finnmark fylkeskommune: Snelandia med app på samisk

Snelandia-appen finnes nå også på samisk. - Klikk for stort bilde

Snelandia-appen finnes nå også på samisk.

Fra 2018 er Snelandia sin reiseplanlegger-app også tilgjengelig i samisk språkdrakt; Snelandia Mátki. Versjonen er finansiert av Sametinget og fylkeskommunen i felleskap. Fylkeskommunen ønsker brukernes tilbakemelding på den nye appen.

Ved nyttår lanserte Finnmark fylkeskommune mobilapplikasjonen «Snelandia Mátki», som er tilgjengelig for brukere av både Android- og IOS-plattformene. Appen er en samisk versjon av den velkjente reiseplanleggeren «Snelandia Reise», som har eksistert noen år.

Den samiske versjonen har samme funksjoner som den norske. Det eneste som dessverre ikke er løst foreløpig er stedsnavnene – man må søke på norske stedsnavn. Dette er en teknisk utfordring, som ligger i søkemotorens filformat (Regtop), og som det foreløpig ikke er noen løsning på. Men det jobbes med det, og fylkeskommunen håper at man på sikt også kan søke på stedsnavnene på samisk, da bruk av samiske stedsnavn er en viktig måte å synliggjøre samisk språk og kultur på.

Utviklinga av den samiskspråklige appen er en del av fylkeskommunens arbeid med å utvikle og tilrettelegge for flere digitale løsninger på samisk. Deler av arbeidet gjøres ved hjelp av tospråklighetsmidler fra Sametinget. Finnmark fylkeskommunes mål er at alle våre digitale løsninger skal bli like tilgjengelige på samisk som på norsk.

– Vi er stolte over å være ute først med en reiseplanlegger-app også for samiskspråklige, spesielt med tanke på at vi er et av de fylkene hvor dette burde være en selvfølge, sier hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel, Geir Ove Bakken.

Last ned Snelandia Mátki!

Du kan hente appen ved å søke etter “Snelandia” i Apple AppStore (IOS) eller Google PlayStore (Android), og laste den ned derfra.