LOOP: Sjetteklassinger kan vinne møte med Askeladden

Askeladden er god på gjenbruk og ser verdien i ting som andre ser på som søppel. Dette er verdier som Syklus ønsker å formidle videre. Derfor er de samarbeidspartner med den nye, norske filmen Askeladden – I Dovregubbens hall, og utfordrer landets sjetteklassinger til å lage eventyr.

Syklus arrangerer høsten 2017 en eventyrkonkurranse for sjetteklassinger i hele Norge. De oppfordrer lærere til å melde på sine klasser, og elevene kan skrive et tradisjonelt eventyr, lage manus til en eventyrfilm eller lage en eventyrfilm. Kriteriet er at eventyret inneholder noe som er laget av glass som får en ny, viktig funksjon, slik at elevene lærer verdien i glass, gjenbruk og gjenvinning.

Elevene kan finne inspirasjon på www.askeladdensyklus.no. Der kan de få ideer til eventyret sitt, og kan lese hva som gjør et eventyr til et eventyr. På den samme nettsiden kan lærerne få hjelp til hvordan denne konkurransen kan tas ut i klasserommet og finne ut hvordan den passer inn i læreplanen.

 

Eventyrlige premier

Alle klasser som melder seg på før 16. september er med i trekningen om billetter til Askeladden – I Dovregubbens hall på sin nærmeste kino, og den klassen som leverer inn det beste eventyret vinner besøk av Vebjørn Enger (Askeladden) og del av produksjonsteamet fra filmen, samt Syklus. Disse vil fortelle om filmskaping, skuespill og glassgjenvinning. Klassen vinner også kinobilletter til filmen.

Filmen har premiere på norske kinoer 29. september, og vinneren blir kåret 10. november av en jury med eksperter innen film, gjenvinning og  eventyr.

 

Fakta:

Om Syklus

Glassemballasje er en verdifull ressurs som kan gjenvinnes i det uendelige. Det kan være så mye som 95 % resirkulert glass i en nye glassprodukter.

All glassemballasje bærer en historie om hva og hvor den har vært. Ved å reflektere rundt dette håper vi at skolebarna skal se verdien i glass som materiale og bli flinke til å gjenvinne glassemballasje, sier Gunhild Solberg, Markeds- og kommunikasjonssjef i Syklus.  

Syklus jobber for å ta vare på disse verdiene på en måte som skaper nye. Det skal være enkelt for kommuner, renovasjonsselskaper og næringsmiddelindustri å drive både bærekraftig og lønnsomt. Rett og slett mindre bruk og kast, og mere BRUK & SKAP.

Syklus tar i mot glass- og metallemballasje fra kommuner i hele Norge og gjør gamle verdier til nye. På gjenvinningsanlegget Onsøy utenfor Fredrikstad blir 100% materialgjenvunnet og gjenoppstår som verdifullt råmateriale for helt nye produkter.

 

Kontakt

Fredrikke Friis Bertheussen

Kommunikasjonsrådgiver i LOOP

Mob: 473 95 404

E-post: fredrikke@loop.no

 

Gunhild Solberg

Markeds- og kommunikasjonssjef i Syklus

Mob: 970 14 128

E-post: gunhild.solberg@syklus.no