Arbeidsliv

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Statsbygg: Rammeavtaler om bemanningstjenester

Statsbygg har inngått parallelle rammeavtaler om bemanningstjenester med selskapene Bjørg Fjell AS, Manpower AS og Personalhuset Staffing Group AS. 

Rammeavtalene gjelder for områdene Oslo med omegn, Porsgrunn og Trondheim. Avtalene skal dekke Statsbyggs behov for vikarer og midlertidig bemanning innen merkantile fag som lønn, økonomi/controller, regnskap, prosjektstøtte, dokumentforvaltning, sentralbord og resepsjon.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Bane NOR: – Søk ansvarsfull jobb som trafikkstyrer

Årets frister for å søke opptak som trafikkstyreraspirant i Bane NOR er 16. og 26. januar. En som slapp gjennom nåløyet i fjor er Kjetil Tømmerås, som hoppet av etter 30 år som pilot og tok fatt på den ni måneder lange utdanningen.

Fra flykaptein til trafikkstyreraspirant: Kjetil Tømmerås. (Foto: Olav Nordli)
Fra flykaptein til trafikkstyreraspirant: Kjetil Tømmerås. (Foto: Olav Nordli)

– For noen år siden skulle jeg til Grenoble i Frankrike med et charterfly fullt av skiturister. Vi holdt kanskje 300 km/t under innflyging mot flyplassen da jeg fikk øye på et TGV-tog som kjørte fra oss på bakken under. Da tenkte jeg – hva er det jeg holder på med her? Det er jo toget som er framtida!

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: En styrke for Finnmark som sjømatfylke

Johnny Ingebrigtsen 11.12.14 Foto KBT.jpg - Klikk for stort bilde 

Finnmark fylkeskommune og Grieg Seafood Finnmark skal samarbeide om undervisningstillatelse for akvakultur.

–Samarbeidsavtalen vil sikre at elevene får en langt bedre praktisk innlæring, erfaring under utdannelsen, sammen med en høyere teoretisk innsikt, uttaler hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigtsen.

Med bakgrunn i akvakulturnæringas behov for fagfolk og kompetent arbeidskraft ønsker Finnmark fylkeskommune å styrke opplæringstilbudet og rekruttering til Vg2 Akvakultur og til sjømatnæringa generelt.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no20. desember 2017

Statsbygg: Prisdryss på tampen av året

Tre viktige priser er delt ut internt i Statsbygg: Innovasjonsprisprisen, Energi- og miljøprisen og Den gylne hjelm.

Utviklingen av modell 2015 for bygging av modulfengsler fikk Innovasjonsprisen for 2017. I sin begrunnelse for tildelingen, la administrerende direktør Harald V. Nikolaisen vekt på at prisvinnerne har utviklet et standardkonsept for fengselsbygg som har gjort det enklere og raskere å prosjektere fengsler, og at avklaringer med bruker og oppdragsgiver kan skje mye mer effektivt. Modell 2015 ble utviklet av Statsbygg i samarbeid med Kriminalomsorgen.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no6. desember 2017

Multiconsult ASA: Multiconsult etablerer seg i Vik

Multiconsult åpnet kontor i Vik den 1. november 2018. Kontoret er selskapets første i Sogn og Fjordane. Nå vil Multiconsult ta markedsandeler i fylket.

– Sogn og Fjordane er et viktig marked for oss, særlig innen planfag, samferdsel og geofag, sier Kari Dowsett, direktør for Multiconsult Vest.

 

 

 

 

 

 

– Joar Tistel og Kari Dowsett

Dowsett leder om lag 300 sivilingeniører og ingeniører i Bergen, Norheimsund, Stord og Voss – og nå også i Vik.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. desember 2017

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Kvinnemyter og stridsevne

Kvinner kan ha fordeler framfor menn i en stridssituasjon, skriver seniorforsker Nina Rones i denne kronikken. Foto: Forsvaret.

Å tro at veltrente menn blir byttet ut til fordel for kvinner i Forsvaret er feil. Det er «klodrian» vi bør bekymre oss for, skriver Nina Rones.

Kronikken er skrevet av FFI-forsker Nina Rones og ble først publisert av Forsvarets forum lørdag 2. desember 2017.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. desember 2017

Multiconsult ASA: Opprop mot seksuell trakassering i eiendomsbransjen

 

 

#metookampanjen har vist at seksuell trakassering er mer utbredt enn mange hadde trodd. Vi har et felles ansvar for å skape en kultur og et arbeidsmiljø i eiendomsbransjen der seksuell trakassering ikke er en del av hverdagen, verken innenfor arbeidstid eller på sosiale arenaer knyttet til bransjen.

Vi vil først takke for at du tar dette ansvaret på alvor og støtter en kampanje med tydelige tiltak mot seksuell trakassering. Det er svært oppløftende å se en så stor del av bransjen vår samle seg bak ett felles budskap!

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no27. november 2017

Bane NOR: Bane NOR-ansatt alvorlig skadet i høyspentulykke

En ansatt i Bane NOR på ligger alvorlig skadet på Ullevål sykehus etter en høyspentulykke natt til mandag 27. november. Ulykken skjedde mellom Lillestrøm og Leirsund på Gardermobanen litt før kl. 03:00.

Ulykken inntraff mellom Lillestrøm og Leirsund. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue)
Ulykken inntraff mellom Lillestrøm og Leirsund. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue)

 

Ulykken skjedde da mannen og en kollega skulle utføre kontroller av anlegget for togenes kjørestrøm. Arbeidet ble utført med en revisjonsvogn, og begge stod i kurven på liften da mannen fikk strøm gjennom seg fra kontaktledningen. Redningsetatene ble raskt varslet og mannen kjørt til Ullevål sykehus.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. november 2017

Statsbygg: Statsbygg styrker seriøsitetsarbeidet

Statsbygg har inngått kontrakt med Omega AS. IT-systemet HMSREG skal styrke arbeidet for en seriøs byggenæring.

IT-systemet HMSREG har vakt stor interesse i byggebransjen. Systemet  hjelper byggherrer og entreprenører å følge opp seriøsitetskrav i leverandørkjeden. Dette gir mulighet til å invitere entreprenører til selv å gå inn i systemet for å oppdatere mannskapslister og følge opp egne ansatte i forhold til HMS-kort, kompetanse osv.

Les mer