Arbeidsliv

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mars 2018

Logiq AS: Malorama

Malorama

Malorama AS – Norges ledende kjede innen «maling, gulv og tapeter» velger å utvide samarbeidet med Logiq, som fra tidligere av leverer deres inngående leverandørfaktura.

Malorama gir nå Logiq full tillit til å levere alle kjedens kundefakturaer. Kanaler som skal brukes til levering er PDF via e-post, samt fysisk utskrift av faktura.

 

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mars 2018

Multiconsult ASA: Multiconsult og Johs Holt på IABSE’s Norge-seminar 2018

Dan-Evert Brekke fra seksjon Marine konstruksjoner i Multiconsult.

1. mars ble det arrangert et IABSE Norge-seminar med tittelen «Konstruksjonsforståelse – er vi på feil kurs?». Multiconsult bidro med flere foredrag.

International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE) er en anerkjent bransjeorganisasjon innen konstruksjonsfaget, med medlemmer i 100 land delt inn i 51 nasjonale grupper. Organisasjonen har som mål å utveksle kunnskap og kontinuerlig utvikle bransjen innen konstruksjonsteknikk for broer og konstruksjoner generelt.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Finnmark fylkeskommune: Seminar om folkehelse

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK - Klikk for stort bilde

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK

KS og Finnmark fylkeskommune arrangerer folkehelseseminar med fokus på samfunnsutvikling for å skape det gode samfunn i kommunene og psykisk helse blant unge.

Det er KS og Finnmark fylkeskommune som inviterer til seminaret ved navnet «Folkehelse i et stedsutviklingsperspektiv» den 8.-9. mai 2018 på Scandic Hotell i Alta.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Finnmark fylkeskommune: Skolekonferanse med fokus på dybdelæring

Opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen. Foto: Bjarne Riesto - Klikk for stort bilde

Opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen. Foto: Bjarne Riesto

I mars er det konferanse for skoleledere i Finnmark. Hovedfokus er hvordan elever kan få en dypere forståelse av fag og motivere ledere til å videreutvikle partnerskapet i det 13-årige skoleløpet.

Med 84 skoleledere påmeldt, går det mot rekordmange deltakere. Deltakerne representerer kommuner, grunnskoler, videregående skoler og fylkeskommunen.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Logiq AS: Tura Scandinavia

Tura Scandinavia

Tura Scandinavia AB utvider samarbeidet med Logiq.

Tura Scandinavia AB velger å bruke Logiq for mottak av leverandørfakturaer, og kanaler som brukes er Peppol og eFaktura via samtrafikk. Logiq distribuerer fra før av kundens eFakturaer i det nordiske markedet.

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Byspire: Meet the team: Johan

Johan.jpg

Hva er din bakgrunn? 
Jeg har jobbet med animasjon, design, engineering og visuell kommunikasjon siden jeg var 19 år. Jeg er for det meste selvlært, men gikk et år 3D design og animasjon på Noroff. Jeg ble ansatt i Xvision før jeg var ferdig med det første året, og har jobbet der siden. Der har jeg jobbet med utallige prosjekter for ingeniører og gründere, og har igjennom årene fått detaljert innsikt i flere av Norges største og mest komplekse industrielle prosjekter.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no23. februar 2018

Bane NOR: Konsekvenser ved eventuell streik i Bane NOR

Bane NOR har mottatt melding om plassfratredelse for til sammen 101 medarbeidere fra LO Stat og YS. Disse blir tatt ut i streik fra tirsdag morgen dersom mandagens mekling ikke fører til enighet.

En eventuell streik kan føre til perioder hvor togene må parkeres, blant annet på Gjøvikbanen. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue)
En eventuell streik kan føre til perioder hvor togene må parkeres, blant annet på Gjøvikbanen. (Illustrasjonsfoto: Øystein Grue)

I forhandlingene om nye tariffavtaler for Bane NOR mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden, ble det i januar oppnådd enighet med Unio og SAN.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. februar 2018

Bane NOR: Stor jernbanekontrakt til Baneservice

Tirsdag 6. februar signerte Bane NOR en ny kontrakt med Baneservice AS om ballastrensing på alle jernbanestrekninger. Arbeidet starter opp på Ofotbanen til sommeren.

Ballastrenseverk Foto: Baneservice
Ballastrenseverk Foto: Baneservice

Baneservice, som leverer maskin- og entreprenørtjenester til jernbanerelatert virksomhet, hadde kontakten også i forrige periode. Kontraktsperioden er tre år.

– Baneservice har levert tjenester til jernbanen gjennom mange år, og vi er glade for at det gode samarbeidet fortsetter, sier konsernsjef Gorm Frimannslund.

Les mer

1869nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. februar 2018

Statsbygg: Nå kan alle varsle Statsbygg

Med en ny advokat på laget legger Statsbygg nå til rette for at også eksterne kan varsle om mulige kritikkverdige forhold i organisasjonen.

-Statsbygg oppfordrer nå aktivt alle som arbeider for oss til å varsle om kritikkverdige forhold på våre byggeprosjekter, i forvaltningen av våre eiendommer eller virksomhet for øvrig, sier økonomidirektør Marianne N. Fålun i Statsbygg. – Vi ser positivt på varsling fordi det gir mulighet til å rette opp i forhold som bryter med lover, regler og etiske retningslinjer.

Les mer