Arbeidsliv

2122

nyhetsrommet.no5. mars 2021

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Den første finansieringen

– Trenger De i grunnen ikke en million?

FFIs første direktør, Fredrik Møller, har selv skrevet om hvordan det første budsjettet ble avklart i Forsvarets Overkommando.

Norge 1946: Det var kronisk mangel på alt. Det skortet på både lokaler og utstyr til norsk forskning. Ved Norges tekniske høgskole (NTH) i Trondheim og i det vitenskapelige miljøet i Bergen var det skrint.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no22. februar 2021

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret

Forskning på temaet er sentralt for å få bukt med utfordringene. I en ny FFI-rapport presenteres resultatene av en omfattende undersøkelse.

I rapporten «Mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret» presenteres resultatene fra en omfattende undersøkelse blant Forsvarets ansatte. Foto: Martin Giskegjerde / Forsvaret

Personellet er Forsvarets viktigste ressurs. Et godt og inkluderende arbeidsmiljø for både ansatte og menige er derfor viktig for Forsvaret, som har nulltoleranse for mobbing og seksuell trakassering.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no15. februar 2021

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Ledelse er å forstå

Astrofysiker Marte S. Kalveland kom til FFI rett fra universitetet. Her fikk hun så mange spennende muligheter, at hun ble værende.

39 år gamle astrofysiker Marte S. Kalveland har jobbet på FFI siden 2007. I dag er hun forskningsleder ved avdeling for Forsvarssystemer. Foto: FFI

Det er ikke akkurat i forsvarsforskningen at kvinneandelen tradisjonelt sett har vært høyest. Dette har heldigvis snudd litt de siste årene, og 21 prosent av de vitenskapelig ansatte ved FFI er nå kvinner. Marte er én av dem og her forteller hun om hvorfor jobben ved FFI er så spennende.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no5. januar 2021

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Hvordan påvirker automatisering Forsvarets ansatte?

– Fremover vil det bli en kamp om kompetansen – en kamp om talentene, sier seniorforsker Maria Fleischer Fauske.

Hvilke konsekvenser vil økt automatisering ha for arbeidsoppgaver og etterspurt kompetanse i Forsvaret? Foto: Forsvarets mediesenter

Tiden vi lever i omtales ofte som den «Den fjerde industrielle revolusjon». Den kjennetegnes av en svært rask utvikling innen digitalisering, kunstig intelligens, robotikk og tilgrensende teknologiske systemer som kombinert fører til en automatisering av menneskelige arbeidsoppgaver.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

Det Kongelige Selskap for Norges Vel: Skaper matsikkerhet og arbeidsplasser

Noen av de 50 nye fiskeoppdretterne på Madagaskar

Noen av de 50 nye fiskeoppdretterne på Madagaskar

Sammen med den Tyske utviklingsorganisasjonen GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) er Norges Vel i gang med å etablere et nytt kooperativ som allerede har 50 fiskeoppdrettere på øst-kysten av Madagaskar.

Madagaskar er et av verdens fattigste land med stort behov for bedre ernæring, inntekter og flere arbeidsplasser. Målet med dette prosjektet er at flere innbyggere skal få tilgang til proteinrik mat, og at det skapes flere faste arbeidsplasser med tilstrekkelig inntekt for lokale kvinner og menn.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

Glass og Fasadeforeningen: Nytt kull med læringer inviteres til GF læringskole

Benjamin Hjortland anbefaler Glassfaget og GF Lærlingskole til alle som ønsker seg en yrkesrettet utdanning.

 

Første kull på Glass og Fasadeforeningens Lærlingskole skal snart opp til eksamen. Samtidig forberedes det til oppstart for nye lærlinger i 2021. – Jeg anbefaler GF Lærlingskole fordi skolen tilbyr en god kombinasjon av praktisk og teoretisk undervisning, sier lærling Benjamin Hjortland.

I januar samler Glass og Fasadeforeningen nye elever på GF lærlingskole på Sem ved Tønsberg. Den nye «GF Lærlingskole i glassfaget» ble etablert og fikk ny form i desember 2019. Innhold og timeplan for utdanningen er basert på et godt samspill mellom undervisning på skole og ute på arbeidsplassene.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

MOT: Team Norconsult med MOT i ryggen

For tredje året på rad skal Team Norconsult sette i gang sesongen med MOT på drakta. – MOT’s verdier står sterkt enten man er i arbeidslivet, på skolen eller på langrennsarenaen, sier Marthe Haugen Stranden, gruppeleder Marked og kommunikasjon i Norconsult.

Team Norconsult er et regionalt privatlag i langrenn, med base i Asker, og nedslagsfelt primært i Asker og Bærum. Laget består av 13 seniorutøvere, som alle er bosatt i området. Hensikten er å gi unge seniorutøvere innen langrenn i Asker og Bærum en mulighet til å satse videre på vinteridretten lokalt, uten å måtte flytte til andre deler av landet.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no15. juli 2020

Statsbygg: Attraktiv kontrakt for NTNU signert

Gløshaugen, NTNU Foto: NTNU

Statsbygg har inngått kontrakt med Rambøll og C.F. Møller Architects for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling i Trondheim.

Denne entreprisen har en anslått verdi på 700 millioner kroner inklusiv alle opsjoner, forutsatt at prosjektet får bevilgning. Arbeidet planlegges gjennomført i perioden 2020-2024. Kontrakten gjelder blant annet prosjekteringsgruppeledelse, arkitekttjenster, rådgivere for programmering, brukerinvolvering, rådgivende ingeniører innen bygg, elektro, vann, ventilasjon og miljø.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no15. mai 2020

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Hvorfor slutter spesialistene i Forsvaret?

Spesialistene har kunnskap og kompetanse som Forsvaret trenger. En ny FFI-rapport søker å forklare hvorfor de likevel slutter.

Cybertekniker-elever under termineringskurs på Jørstadmoen.

En spesialist i Forsvaret kan være så mangt. Fra hundefører til skarpskytter. Felles for spesialistene er at de besitter unik kunnskap innen sitt fagfelt og at de spiller en sentral rolle i Forsvarets operative evne.

Les mer

2122

nyhetsrommet.no15. mai 2020

Logiq AS: Høy kundetilfredshet hos Logiq

Tidligere i år gjennomførte vi en undersøkelse om kundetilfredshet hos Logiq, til et stort antall av våre kunder.

Kundetilfredshet har hele tiden vært en prioritert del av vår strategi. Vi opplever i samtale med kundene våre at mange er fornøyde, men det er veldig godt å få det bekreftet.
De ansatte på Logiq Servicedesk er i tett kontakt med kundene fra hele Norden. De oppnår mange gode relasjoner gjennom lange kundeforhold.

Les mer