Miljø

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. august 2018

LOOP: #5forhvalen – redd verdens hav på farta

5 om dagen er bra for både deg og naturen. Foto: Marianne Heggenhougen/LOOP

Kampanjen #5forhvalen – redd verdens hav på farta, skal få store og små til å plukke 5 søppelting om dagen, hvor som helst, når som helst.

Etter at plasthvalen strandet på Sotra har folk begynt å våkne. Mange vil gjøre noe, men vet ikke helt hvor de skal begynne fordi det virker så overveldende.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. juli 2018

Multiconsult ASA: Store muligheter i flytende solenergi

Norske Ocean Sun har levert solcelleanlegg til oppdrettsanlegg. De mener vannkraftverk også er et spennende marked. (Foto: Ocean Sun/Ole Kristian Olsen)

Investeringene i solkraft er i kraftig vekst, og flytende solenergi er en viktig nisje. Der har Norge særdeles gode forutsetninger.

– Teknologien fra offshore som vi har opparbeidet gjennom mange år, vil være svært viktig for å lykkes på dette markedet. Vi kan for eksempel utnytte overflaten på de mange oppdrettsanleggene langs kysten. Eller vi kan produsere solenergi på dammene til kraftverk. Der er også infrastrukturen til overføring av elektrisitet allerede på plass, sier solenergirådgiver Stanislas Merlet i Multiconsult.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. juli 2018

Statsbygg: Tar vare på vannet!

På Campus Ås lages nå bunnen for fremtidige bekkeløp med små dammer. I tillegg anlegges det grønne tak.

Nå er det lagt en beskyttelse over membranen på det som skal bli bekkeløp og små dammer i den nye parken på campusen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås (NMBU).

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no23. juli 2018

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Nå kan havet få støyvarsling

​FFIs forskningsskip H. U. Sverdrup skal brukes til å legge ut sensorer i Nordsjøen. Foto: FFI

 

Støyforurensning finnes i sjøen også, ikke bare på landjorda. Jo mer menneskeskapt støy, jo mer påvirkes livet under vann. Nå deltar FFI i et EU-prosjekt som tar sikte på støyvarsling i havet.

​Når du dykker blir det tilsynelatende stille rundt deg. Men det er bare innbilning at vannet stenger lyder ute.

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no3. juli 2018

LOOP: Nytt ansikt i LOOP

Olga Korkasheva skal jobbe som digital innholdsutvikler i LOOP. Her besøker hun et avfallsanlegg sammen med Sylvelin Aadland, ansvarlig for sortere.no.

 

LOOP har ansatt Olga Korkasheva som digital innholdsutvikler.

Korkasheva er siviløkonom med spesialisering i markedsføring og har 10 års erfaring bl.a. som prosjektleder og markedskonsulent i NTB (Norsk Telegrambyrå). Ikke minst er hun en varm person med et hjerte som banker for digitale løsninger og miljø!

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no28. juni 2018

LOOP: Enkelt å levere båter til gjenvinning

På sortere.no kan båteiere finne mottak for kasserte fritidsbåter i nærheten av der de bor.

Nå blir det lettere for båteiere å levere fra seg kasserte båter.

Med ny forskrift, tilskuddsordning og vrakpant på kasserte fritidsbåter er det mange som ønsker å levere inn kasserte båter til gjenvinning. Tilskuddsordningen til mottak gjør at båteiere slipper å betale mottakene for selve innleveringen, og båteiere som leverer inn ødelagte fritidsbåter får utbetalt 1000 kr i vrakpant.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no28. juni 2018

LOOP: LOOP er med på å løse plastfloken

Hele 16 aktører har deltatt på Flokes innovasjonsprogram Plast i hvalen. FOTO: Floke/ÆRA

LOOP har deltatt på et innovasjonsprogram som har jobbet med å finne mulige løsninger på et av verdens største miljøproblem: forsøpling av havet.  

Sammen med 16 aktører fra offentlig sektor, ideelle organisasjoner og næringsliv har LOOP jobbet fram ulike tiltak som kan redusere tilstrømningen av søppel på avveie i naturen. Prosjektet er i regi av Floke som drives av innovasjonsstudioet Æra.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. juni 2018

LOOP: Øivind Brevik ny styreleder i LOOP

Øivind Brevik er ny styreleder i LOOP. FOTO: Jill Johannessen.

I slutten av mai ble Øivind Brevik valgt til ny styreleder i LOOP. Han tar over etter Kjell Håkon Helgesen som har vært styreleder siden 2013.

Brevik har i mange år fulgt LOOP sitt arbeid som styremedlem.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no25. juni 2018

LOOP: Sammen for økt gjenvinning

NY SAMARBEIDSAVTALE: ERP Norge vil være en viktig aktør i LOOPs kampanjer og prosjekter. Foto: Johnny Syversen / Digitalradio Norge / LOOP

 

LOOP – Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning og ERP Norge har undertegnet ny samarbeidsavtale for LOOPs prosjekter. Målet er å styrke informasjons- og kunnskapsformidling om kildesortering og gjenvinning av elektrisk og elektronisk avfall.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. juni 2018

FFI – Forsvarets forskningsinsitutt: Derfor er dumpet ammunisjon en miljøbombe

Ammunisjon som blir liggende på havbunnen ruster – og kan over tid utgjøre en miljøtrussel og en samfunnsrisiko. Foto: FFI.

Etter de to verdenskrigene ble enorme mengder ammunisjon dumpet i havet. Nå er det bare et tidsspørsmål før mye av ammunisjonen er så korrodert at den eksploderer eller slipper ut giftstoffer.

​FFIs ekspertise kan bidra til en løsning.

Mange hundre tusen tonn ammunisjon ble dumpet i norske farvann etter andre verdenskrig. Det ligger også store mengder sjøminer og flybomber igjen fra krigshandlingene under de to verdenskrigene.

Les mer