Idrett, sport

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Finnmark fylkeskommune: Arctic Race starter i Vadsø

EEtappeoversikten fra Arctic Race of Norway - Klikk for stort bilde Årets Arctic Race i sykling starter i Vadsø og første etappe går til Kirkenes.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: Rapport viser situasjonen for idrettsanlegg

Finnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå - Klikk for stort bildeFinnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå

Idrettsanleggene i Finnmark er generelt gode, men noen idretter har store utfordringer. Det viser en kartlegging av anleggssituasjonen i Finnmark.

Fylkeskommunen og Finnmark idrettskrets har gjennomført en kartlegging av situasjonen for idrettsanlegg i fylket. Alle kommuner er besøkt, og spørreundersøkelser ble sendt ut til kommuner og idrettslag. Resultatene fra kartleggingen presenteres i rapporten.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Bane NOR: Sykkelhotell åpnet på Oslo S

Fredag 15. desember foretok byråd Lan Marie Berg den offisielle åpningen av det nye sykkelhotellet på Oslo S. Kake og pepperkaker formet som en sykkel ble servert til de frammøtte.

Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)
Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kan åpne dørene til Oslos første sykkelhotell. Dette blir et godt tilbud til pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering på Oslo S, og vil bidra til å gjøre det enklere å kombinere sykkel og kollektiv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no1. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: Pengedryss til arenautvikling i Finnmark

 
Laila Stien i samtale med Rønnaug Ryssdal på Sør-Varanger biblioteks nye scene betalt av arenamidler - Klikk for stort bilde

Laila Stien i samtale med Rønnaug Ryssdal på Sør-Varanger biblioteks nye scene betalt av arenamidler. Foto Sonja Siltala

Onsdag kom den gledelige nyheten om at syv av fylkets folkebibliotek til sammen får 348.000 kroner fra Nasjonalbiblioteket til arenautvikling.

Dette er tredje gang slike midler blir tildelt. Arenautviklingsmidlene har vært en helt nødvendig satsning fra regjeringen sin side for å kunne ruste bibliotekene til å møte kravene i folkebibliotekloven. Over tre år har 18 av 19 bibliotek i Finnmark søkt og til sammen fått 1 243 000 kroner.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no28. september 2017

Multiconsult ASA: Oppfordrer Bergensbedrifter til å sykle inn støtte til NCF

F.v.: Turid Gråberg, Asbjørn Øystese, Frode Johannesen, Runar Tyssebotn, Terje Eithun, Rune Simonsen, Christian Lønøy

Oppfordrer Bergensbedrifter til å sykle inn støtte til NCF

– Våre medarbeidere har vist et stort engasjement både før, under og etter Sykkel-VM. I tillegg til å være stolt sponsor av NCF, har Multiconsult deltatt i publikumsrittet og vært tilstede i løypen med mange av våre. Vi ønsker nå å henge oss på det store engasjementet med å støtte opp under folkefesten, sier Kari Sveva Dowsett, Direktør Vest i Multiconsult.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. juli 2017

Multiconsult ASA: BLINK i sentrum

Verdens største rulleskirenn inntar Sandnes 26. – 30. juli. Rulleskifestivalen Blink er en av sommerens store begivenheter for skieliten og samler i år skiskytter- og langrennstjerner fra 16 nasjoner. Det hele starter med 60 km langløp, deretter følger den fryktete Lysebotn opp, før alt avsluttes med folkefest og renn i Sandnes sentrum. Multiconsult er stolt samarbeidspartner.

– Det er på ingen måte tilfedig at Multiconsult har vært en hovedsponsor av Blink-festivalen i en årrekke. Som for Multiconsult handler det om å ha vilje til se muligheter der andre ser hindre og  om å mot til å sprenge grenser der andre ville ha gått rundt. Det er slik utvikling skapes og det er slik Blink-festivalen har blitt verdens største rulleskiarrangment.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. juni 2017

Bane NOR: Rallarvegen: Sjå opp for dårleg veg og anleggsarbeid

Rallarvegen langs Bergensbanen har fått skadar etter vinteren og må utbetrast fleire stader. Bane NOR oppmodar syklistar til å ta det roleg for å unngå ulukker.

Over 20 000 syklistar syklar Rallarvegen kvar sommar. Foto: Øystein Grue (arkiv)
Over 20 000 syklistar syklar Rallarvegen kvar sommar. Foto: Øystein Grue (arkiv)

Rallarvegen vart bygd som anleggsveg då arbeidet med Bergensbanen tok til i 1894. I dag er den eit viktig kulturminne og ein populær sykkelveg med over 20 000 gjestar kvart år.

– Strekninga mellom Hallingskeid og Myrdal er bar for snø no, men nokre plassar i så dårleg stand at me vil oppmoda til å gå av og trilla sykkelen av omsyn til eigen tryggleik.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no28. juni 2017

Bane NOR: Gi sykkelen din et bra opphold på stasjonen

På Bane NORs sykkelhotell har sykkelen din det tørt og trygt mens du er på jobb eller reisefot. I dag tilbys sykkelhotell på totalt 18 stasjoner i Norge og flere er under planlegging. Oppholdet betales nå med Bane NORs nye parkeringsapp.

Sykkelhotellet på Lillestrøm fikk nylig kommunens arkitektur- og byutviklingspris. (Foto: Lennart Olrich)
Sykkelhotellet på Lillestrøm fikk nylig kommunens arkitektur- og byutviklingspris. (Foto: Lennart Olrich)

Bane NOR åpnet sitt aller første sykkelhotell i 2013 i Drammen. I 2017 har flere stasjoner fått slike hoteller, blant annet Sandvika, Tønsberg, Larvik og Stjørdal. Senere i år skal det bygges sykkelhotell på stasjonene Oslo S, Ås, Kolbotn, Vestby, Sonsveien, Lier, Brakerøya og Holmestrand.

Les mer