Idrett, sport

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Statsbygg: Idrettshøgskolen i ny drakt

På Sognsvann har Idrettshøgskolen tatt i bruk 16 000 nyoppussede kvadratmeter, sammen med    1 500 kvadratmeter nybygg. Rehabiliteringene og byggingen har skjedd mens skolen har vært i full drift.

De nye lokalene ble offisielt åpnet 27. februar da Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg overleverte lokalene til Kunnskapsdepartementet. Departementet stiller lokalene til disposisjon for Norges idrettshøgskole ved rektor Lars Tore Ronglan. Før overleveringen var det stupeoppvisning svømmehallen.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. februar 2018

Finnmark fylkeskommune: Skaper folkefest i Finnmark

GODT SAMARBEID: Idrettsrådgiver i Finnmark fylkeskommune Emil Agersborg Bjørnå og leder av NMs hovedkomitè Per Hindenes samarbeider om mesterskapet som finner sted i Alta i april. - Klikk for stort bilde

GODT SAMARBEID: Idrettsrådgiver i Finnmark fylkeskommune Emil Agersborg Bjørnå og leder av NMs hovedkomitè Per Hindenes samarbeider om mesterskapet som finner sted i Alta i april.

Finnmark fylkeskommune og Skialliansen i Alta går sammen for å lage folkefest i Finnmark under NM på ski i Alta.

4.-8. april 2018 arrangeres norgesmesterskap i langrenn og Statoil Norgescup-finale for juniorer i Alta.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no1. februar 2018

Finnmark fylkeskommune: Støtter fotballkretsens bolystprosjekt

Geir Ove Bakken - Klikk for stort bilde

Finnmark fylkeskommune støtter Finnmark fotballkrets prosjekt «Jakten på bolyst» med en million kroner. Det skal bidra til å bygge attraktive kommuner i Finnmark.

Fylkesutvalget har innvilget Finnmark fotballkrets kr. 350 000 pr år i perioden 2018-2020 (totalt kr. 1 050 000) til prosjektet «Jakten på Bolyst». Prosjektet omhandler bolystuker som gjennomføres på fem steder per år, i totalt 15 finnmarkskommuner fram til 2020.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Finnmark fylkeskommune: Arctic Race starter i Vadsø

EEtappeoversikten fra Arctic Race of Norway - Klikk for stort bilde Årets Arctic Race i sykling starter i Vadsø og første etappe går til Kirkenes.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: Rapport viser situasjonen for idrettsanlegg

Finnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå - Klikk for stort bildeFinnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå

Idrettsanleggene i Finnmark er generelt gode, men noen idretter har store utfordringer. Det viser en kartlegging av anleggssituasjonen i Finnmark.

Fylkeskommunen og Finnmark idrettskrets har gjennomført en kartlegging av situasjonen for idrettsanlegg i fylket. Alle kommuner er besøkt, og spørreundersøkelser ble sendt ut til kommuner og idrettslag. Resultatene fra kartleggingen presenteres i rapporten.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Bane NOR: Sykkelhotell åpnet på Oslo S

Fredag 15. desember foretok byråd Lan Marie Berg den offisielle åpningen av det nye sykkelhotellet på Oslo S. Kake og pepperkaker formet som en sykkel ble servert til de frammøtte.

Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)
Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kan åpne dørene til Oslos første sykkelhotell. Dette blir et godt tilbud til pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering på Oslo S, og vil bidra til å gjøre det enklere å kombinere sykkel og kollektiv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no1. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: Pengedryss til arenautvikling i Finnmark

 
Laila Stien i samtale med Rønnaug Ryssdal på Sør-Varanger biblioteks nye scene betalt av arenamidler - Klikk for stort bilde

Laila Stien i samtale med Rønnaug Ryssdal på Sør-Varanger biblioteks nye scene betalt av arenamidler. Foto Sonja Siltala

Onsdag kom den gledelige nyheten om at syv av fylkets folkebibliotek til sammen får 348.000 kroner fra Nasjonalbiblioteket til arenautvikling.

Dette er tredje gang slike midler blir tildelt. Arenautviklingsmidlene har vært en helt nødvendig satsning fra regjeringen sin side for å kunne ruste bibliotekene til å møte kravene i folkebibliotekloven. Over tre år har 18 av 19 bibliotek i Finnmark søkt og til sammen fått 1 243 000 kroner.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no28. september 2017

Multiconsult ASA: Oppfordrer Bergensbedrifter til å sykle inn støtte til NCF

F.v.: Turid Gråberg, Asbjørn Øystese, Frode Johannesen, Runar Tyssebotn, Terje Eithun, Rune Simonsen, Christian Lønøy

Oppfordrer Bergensbedrifter til å sykle inn støtte til NCF

– Våre medarbeidere har vist et stort engasjement både før, under og etter Sykkel-VM. I tillegg til å være stolt sponsor av NCF, har Multiconsult deltatt i publikumsrittet og vært tilstede i løypen med mange av våre. Vi ønsker nå å henge oss på det store engasjementet med å støtte opp under folkefesten, sier Kari Sveva Dowsett, Direktør Vest i Multiconsult.

Les mer