Idrett, sport

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no3. august 2018

Bane NOR: Travel sommar på Rallarvegen

Tidleg snøsmelting og godt vêr har gitt storinnrykk av syklistar på Rallarvegen langs Bergensbanen. Bane NOR held den historiske vegen ved like.

Kvart år tek over 20 000 syklistar turen langs Rallarvegen. Foto: Svein Ulvund
Kvart år tek over 20 000 syklistar turen langs Rallarvegen. Foto: Svein Ulvund

Rallarvegen langs Bergensbanen er både eit kulturminne og ein av landets mest populære sykkelvegar. I over ti år har Bane NOR arbeida med å ruste opp og vedlikehalde den 80 kilometer lange og over 100 år gamle vegen.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no1. august 2018

Multiconsult ASA: BLINK-festivalen med Multiconsult på laget

Multiconsult sponser også i år BLINK-festivalen. Her bilde fra tidligere BLINK-festival | Foto lånt fra BLINK.no

For sjette året på rad er Multiconsult en av hovedsponsorene for sommerens store rulleskifestival som arrangeres i Sandnes sentrum. Fra 1. til 4. august samles en rekke utøvere til dyst, og det er duket for tøffe konkurranser mellom talenter i alle aldre. Og ikke minst en stor folkefest.

– Vi er svært stolte over å nok en gang få være med og sponse denne flotte festivalen, som samler de aller beste eliteutøverne i verden innen ski og skiskyting. I tillegg er BLINK en festival for utøvere og talenter i alle aldre i tett samarbeid med lokalsamfunnet i Rogalands-byen, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult, som trekker paralleller til Multiuconsults egen virksomhet.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no25. juni 2018

Finnmark fylkeskommune: Barents Winter Games til Finnmark

Barents Winter Games til Alta i 2022. Bildet er fra Barents Winter Games 2016 i Murmansk. Foto: Emil Agersborg Bjørnå - Klikk for stort bilde
Barents Winter Games til Alta i 2022. Bildet er fra Barents Winter Games 2016 i Murmansk. Foto: Emil Agersborg Bjørnå

Det er nå bestemt at Barents Winter Games 2022 skal arrangeres i Alta 25.-27. mars 2022.

Både den internasjonale (Barents Sport Committee) og den nasjonale (Barents Sport Committee Norway) komiteen vedtok enstemmig Alta som vertsby for arrangementet.

Les mer
1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Statsbygg: Idrettshøgskolen i ny drakt

På Sognsvann har Idrettshøgskolen tatt i bruk 16 000 nyoppussede kvadratmeter, sammen med    1 500 kvadratmeter nybygg. Rehabiliteringene og byggingen har skjedd mens skolen har vært i full drift.

De nye lokalene ble offisielt åpnet 27. februar da Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg overleverte lokalene til Kunnskapsdepartementet. Departementet stiller lokalene til disposisjon for Norges idrettshøgskole ved rektor Lars Tore Ronglan. Før overleveringen var det stupeoppvisning svømmehallen.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. februar 2018

Finnmark fylkeskommune: Skaper folkefest i Finnmark

GODT SAMARBEID: Idrettsrådgiver i Finnmark fylkeskommune Emil Agersborg Bjørnå og leder av NMs hovedkomitè Per Hindenes samarbeider om mesterskapet som finner sted i Alta i april. - Klikk for stort bilde

GODT SAMARBEID: Idrettsrådgiver i Finnmark fylkeskommune Emil Agersborg Bjørnå og leder av NMs hovedkomitè Per Hindenes samarbeider om mesterskapet som finner sted i Alta i april.

Finnmark fylkeskommune og Skialliansen i Alta går sammen for å lage folkefest i Finnmark under NM på ski i Alta.

4.-8. april 2018 arrangeres norgesmesterskap i langrenn og Statoil Norgescup-finale for juniorer i Alta.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no1. februar 2018

Finnmark fylkeskommune: Støtter fotballkretsens bolystprosjekt

Geir Ove Bakken - Klikk for stort bilde

Finnmark fylkeskommune støtter Finnmark fotballkrets prosjekt «Jakten på bolyst» med en million kroner. Det skal bidra til å bygge attraktive kommuner i Finnmark.

Fylkesutvalget har innvilget Finnmark fotballkrets kr. 350 000 pr år i perioden 2018-2020 (totalt kr. 1 050 000) til prosjektet «Jakten på Bolyst». Prosjektet omhandler bolystuker som gjennomføres på fem steder per år, i totalt 15 finnmarkskommuner fram til 2020.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Finnmark fylkeskommune: Arctic Race starter i Vadsø

EEtappeoversikten fra Arctic Race of Norway - Klikk for stort bilde Årets Arctic Race i sykling starter i Vadsø og første etappe går til Kirkenes.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Finnmark fylkeskommune: Rapport viser situasjonen for idrettsanlegg

Finnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå - Klikk for stort bildeFinnmarkshallen i Alta, foto: Emil Agersborg Bjørnå

Idrettsanleggene i Finnmark er generelt gode, men noen idretter har store utfordringer. Det viser en kartlegging av anleggssituasjonen i Finnmark.

Fylkeskommunen og Finnmark idrettskrets har gjennomført en kartlegging av situasjonen for idrettsanlegg i fylket. Alle kommuner er besøkt, og spørreundersøkelser ble sendt ut til kommuner og idrettslag. Resultatene fra kartleggingen presenteres i rapporten.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. desember 2017

Bane NOR: Sykkelhotell åpnet på Oslo S

Fredag 15. desember foretok byråd Lan Marie Berg den offisielle åpningen av det nye sykkelhotellet på Oslo S. Kake og pepperkaker formet som en sykkel ble servert til de frammøtte.

Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)
Byråd Lan Marie Berg og Petter er svært fornøyd med hotelltilbudet for byens sykler på Oslo S. (Foto: Monica Toften)

– Jeg er veldig glad for at vi endelig kan åpne dørene til Oslos første sykkelhotell. Dette blir et godt tilbud til pendlere og andre reisende med behov for trygg sykkelparkering på Oslo S, og vil bidra til å gjøre det enklere å kombinere sykkel og kollektiv, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Les mer