Energi

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no20. desember 2017

Statsbygg: Prisdryss på tampen av året

Tre viktige priser er delt ut internt i Statsbygg: Innovasjonsprisprisen, Energi- og miljøprisen og Den gylne hjelm.

Utviklingen av modell 2015 for bygging av modulfengsler fikk Innovasjonsprisen for 2017. I sin begrunnelse for tildelingen, la administrerende direktør Harald V. Nikolaisen vekt på at prisvinnerne har utviklet et standardkonsept for fengselsbygg som har gjort det enklere og raskere å prosjektere fengsler, og at avklaringer med bruker og oppdragsgiver kan skje mye mer effektivt. Modell 2015 ble utviklet av Statsbygg i samarbeid med Kriminalomsorgen.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. november 2017

Logiq AS: Akershus Energi

Akershus Energi

Akershus Energi har produsert vannkraft siden 1922 og fjernvarme siden 2005. 

Konsernet er i sin helhet eid av Akershus fylkeskommune, og skal være en regional utviklingsaktør på energi og miljø.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no17. november 2017

Multiconsult ASA: Studie og prosjektering på Northern Lights, Norges første karbonlagringsanlegg

F.v: Christian Nørgaard Madsen (Multiconsult), Janett Skjelvik (Statoil) og Rolf Jacobsen (Statoil)

Statoil har tildelt Multiconsult kontrakten “Northern Lights – Site preparation and Marine structures”. Kontraktens verdi er ca. 24 millioner kroner for Multiconsult og arbeidet påbegynnes umiddelbart.

Multiconsult skal prosjektere havneanlegget for skipsanløp, kaianleggene og tomteopparbeidelsen med all infrastruktur for landterminalen. Prosjektering av administrasjonsbygget er en opsjon i kontrakten. Arbeidet inkluderer konsept, FEED, detaljprosjektering og oppfølgingsfaser.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no10. oktober 2017

Multiconsult ASA: Stanislas Merlet finalist i Årets Unge Rådgiver 2017

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) kårer årlig den prestisjetunge prisen «Årets Unge Rådgiver». Det ble i år mottatt rekordmange nominasjoner og det var et høyt nivå på de nominerte. Stanislas Merlet er én av tre finalister, etter å ha blitt nominert i kategorien «Fageksperten».

 

Stanislas Merlet er rådgiver innen solenergi ved avdeling Fornybar Energi i Oslo. Til tross for at han kun er 31 år gammel har Stanislas vist en egen evne til å vokse med de prosjektene han påtar seg. Han har vist en særlig evne til å gjennomføre prosjektene med høy kvalitet og på tid.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no3. oktober 2017

Multiconsult ASA: Multiconsult etablerer seg i Kenya

Multiconsult øker sin satsing i det øst-afrikanske markedet ved å etablere et nytt kontor i Nairobi.  Dette kontoret i bydelen Killimani vil gjøre det mulig for selskapet å styrke sin markedsposisjon i Øst-Afrika innen fornybar energi, vann og miljø.

– Vi åpner dette kontoret på et viktig tidspunkt, siden det ligger et enormt potensiale for investering i regionen. Det nye kontoret er også en grunnpilar i Multiconsults internasjonale satsning på fornybar energi og vil bidra til at vi oppnår målsetningene våre, sier direktør for Fornybar Energi i Multiconsult, Helge E. Jenssen.

Tom Ødegaard, Sarah Atieno, William Ogutu og Mikael Poulsen.

 

Multiconsult har ansatt Mikael Poulsen som ny leder for Multiconsult Kenya.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no25. september 2017

Bane NOR: Satser på klimavennlige biler

Ansatte i Bane NOR kan nå velge mellom elbil og plug in hybrid når nye arbeidsbiler skal leases.

Satser på en klimavennlig bilpark. Fra venstre: Sven Myrvollen, Anette Ruud og Håvard Vestgren. Foto: Ingvild Huse
Satser på en klimavennlig bilpark. Fra venstre: Sven Myrvollen, Anette Ruud og Håvard Vestgren. Foto: Ingvild Huse

 

– Årlig slipper dagens bilpark ut ca. 4000 tonn CO2, sier Anette Ruud, seniorrådgiver sikkerhet og miljø i Infrastrukturdivisjonens styringsstab. Bane NOR Transport har i samarbeid med Sikkerhet og miljø sett på mulighetene for å fremme bruken av klimavennlige biler i Bane NOR.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no18. september 2017

Statsbygg: Enova-støtte til Statsbygg

Statsbygg har denne uken mottatt tilskudd fra Enova på nesten 7 millioner kroner til energisparingstiltak i sine bygninger.

I tillegg har Statsbygg selv lagt til 30 millioner kroner over eget budsjett. Det resulterer i tiltak for til sammen 37 millioner kroner i år.

Les mer

1780nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no17. september 2017

Multiconsult ASA: Multiconsult prosjekterer Fornebubanen

Skøyen stasjonsområde | Illustrasjon: Fornebubanen

Multiconsult og Cowi har inngått en Joint Venture-avtale for prosjektering av Fornebubanen. Fornebubanen er et av Norges største og mest utfordrende samferdselsprosjektene i nyere tid, og vil ha stor betydning for den videre utviklingen av hovedstaden. Partene signerte kontrakten 12. september 2017. 

Avtalen er en rammeavtale på tre år, med mulighet for forlengelse på til sammen ti år. Rammeavtalen er verdt flere hundre millioner kroner.

Les mer