Organisasjoner

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no7. november 2018

MOT: Takk til toppfotballen!

I år har våre eliteseriespillere besøkt over 5000 MOT-elever over hele landet! 

Spillere fra MOTs ambassadørlag har vært rundt i hele Norge dette året for å prate om MOT til å bry seg og hvor viktig det er å stå sammen og vise respekt for hverandre, som i et fotballag. Spillerne har utvekslet erfaringer fra egen ungdomstid og skolegang, og har gitt mye av seg selv til samtlige skoleelever. Alle er de gode rollemodeller som er bevisste sin rolle som forbilder for ungdom.

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. april 2018

LOOP: Innspillsmøte om engangsartikler i plast

Hildegunn Bull Iversen, daglig leder i LOOP, har gitt sine innspill til Klima- og miljødepartementet om bruk av engangsemballasje. Foto: Terje Borud

LOOP var med da Klima- og miljødepartementet inviterte til innspillsmøte om engangsemballasje av plast. 

I Norge og ellers i Europa finnes en rekke engangsartikler av plast på strender og langs kysten, for eksempel ballonger, plastbestikk, takeaway-emballasje, q-tips osv. Dette ønsker statsråd Ola Elvestuen og ta tak i.

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Finnmark fylkeskommune: Seminar om folkehelse

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK - Klikk for stort bilde

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK

KS og Finnmark fylkeskommune arrangerer folkehelseseminar med fokus på samfunnsutvikling for å skape det gode samfunn i kommunene og psykisk helse blant unge.

Det er KS og Finnmark fylkeskommune som inviterer til seminaret ved navnet «Folkehelse i et stedsutviklingsperspektiv» den 8.-9. mai 2018 på Scandic Hotell i Alta.

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. februar 2018

Byspire: Meet the team: Jonathan

Hva er din bakgrunn?

Jeg er sivilingeniør i grunnen, med en master i industriell økonomi. Spesialisering mot supply chain management og produksjon.
Siden 2011 har jeg jobbet som managementkonsulent i BearingPoint i Oslo og vært innen mange forskjellige områder, med alt fra business intelligence til rene strategiprosjekter. Jeg har lenge hatt et fokus rettet mot industri/produksjon og supply chain management, hvor jeg har jobbet mye mot næringsmiddelindustrien.

Jonathan.jpg

       Hva engasjerer deg?

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. november 2017

Regnskogfondet: Norge skulker klimadugnad

Norge gjør ikke sin del av jobben for å nå målene i Paris-avtalen. Norsk støtte til utviklingsland går ned, stikk i strid med målene i Paris-avtalen.

Det haster med å trappe opp verdens kollektive klimainnsats hvis vi skal nå målene i Paris-avtalen.

 

Norges årlige bevilgninger til klimafinansiering har de siste årene gått ned. I 2014 var denne på 5,9 milliarder kroner, mens den i 2016 var redusert til 4 milliarder kroner. Norsk klimafinansiering er altså redusert med en tredjedel på tre år. Det viser en fersk rapport fra Kirkens Nødhjelp, WWF Verdens naturfond, Regnskogfondet og Forum for utvikling og miljø.

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. november 2017

Voksne for barn: Må også sikre kronisk syke

Må også sikre kronisk syke

Illustrasjonsbilde: Colourbox

Pleiepengeordningen ble endret fra 1. oktober 2017. Dagens ordning ivaretar ikke barn som er kronisk syke, eller har utsikt for å bli bedre etter at pleiepengeperioden er gått ut.

Dobbelt så mange vil få pleiepenger med den nye ordningen, men for en kortere periode. Kronisk syke barn, eller barn som har lengre pleiebehov men utsikter til bedring, rammes av dette. Også disse familiene må få støtte dersom barnets helsesituasjon krever det. Voksne for Barn støtter i sin helhet representantforslag fra SVs Audun Lysbakken, Solfrid Lerbrekk og Nicholas Wilkinson om å sikre økonomisk trygghet for foreldre til alvorlig syke barn gjennom pleiepengeordningen.

Les mer

1989nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no20. oktober 2017

Finnmark fylkeskommune: Vil støtte fotballkretsens bolyst-prosjekt

 

Fotballkretsen vil ha bolystprosjekt - Klikk for stort bilde

Fotballkretsen vil ha bolystprosjekt

Fylkesrådmannen går inn for å støtte Finnmark fotballkrets sitt prosjekt «Jakten på bolyst» med kr. 350 000,- årlig over tre år. Fylkesutvalget skal behandle saken tirsdag 24.oktober.

Finnmark fotballkrets søker Finnmark fylkeskommune om 350 000 kroner over tre år (totalt kr. 1 050 000) til prosjektet «Jakten på bolyst – Bygge stolte lokalsamfunn med lokale miljøer som instrument for utvikling». Målsettinga med prosjektet er å bidra til å bygge attraktive kommuner. Prosjektet skal inspirere til gjennomføringskraft spesielt i små kommuner.Les mer