Organisasjoner

2129

nyhetsrommet.no13. januar 2021

Atlas-alliansen: Hope og Glory

Foto: James Oatway

Foto: James Oatway

Hope og Beauty er historien om ei lita, spesiell jente som er sin mors håp og glede. Mamma Beauty Ndlovu har lært seg å overse de nysgjerrige blikkene hennes yngste datter tiltrekker seg på gata i Johannesburg-forstaden Yeoville.

Les mer

2129

nyhetsrommet.no17. desember 2020

Atlas-alliansen: Bærekraftsmålene og inkluderende utvikling

Våre svenske kolleger i My Right arrangerte i desember 2020 et større seminar om hvordan FNs bærekraftsmål og 2030 Agendaen påvirker ulike institusjoner og organisasjoner og vårt arbeid for mer inkluderende utvikling. Også Atlas-alliansen deltok. Du kan se de ulike innleggene i YouTube linken som ligger vedlagt. Atlas-alliansens bidrag følger 1 time og 13 minutter ut i sendingen.

2129

nyhetsrommet.no14. desember 2020

Atlas-alliansen: Nytt Management Information System under utvikling

Atlas-alliansen har 2 avtaler med Norad (Rammeavtalen og TOFI). Med tilsagn av TOFI2 er porteføljen Atlas forvalter 200 millioner kroner pr år. Dette er en stor økning på få år for et forholdsvis lite sekretariat. Prosjektene administreres av norske organisasjoner som igjen inngår avtaler med en rekke implementerende partnere. Det innebærer at det er mange aktører i verdikjeden som skal både samle informasjon og ha informasjon.  De norske organisasjonene har i dag mye arbeid med å behandle data og informasjon fra partnere i Sør og den samme jobben gjøres flere ganger. Med innføring av et nytt system er gevinsten stor for alle ledd. Klikk her og les hva Vibeke Stang Lingås skriverom Management Information System (MIS).

Atlas-alliansen har 2 avtaler med Norad (Rammeavtalen og TOFI).

Les mer

2129

nyhetsrommet.no14. desember 2020

Atlas-alliansen: Antikorrupsjon: Fraud Triangle

Atlas-alliansen tar Norads nulltoleranse for korrupsjon på det største alvor. Derfor har vi et kontinuerlig fokus på god økonomistyring i hele verdikjeden. Vårt antikorrupsjonsarbeid er en av pilarene i god økonomistyring, forteller Ole Petersen far økonomiavdelingen.

Antikorrupsjon er et kontinuerlig arbeid. Derfor har vi hatt 1 sak om dette viktige temaet i alle nyhetsbrev denne høsten.

Les mer

2129

nyhetsrommet.no7. desember 2020

Atlas-alliansen: Lenket til underutvikling

Flere hundre tusen mennesker verden over er bokstavelig talt lenket fast til veggen, til et bur eller til et bord. Kvinner, menn og barn, noen helt ned i 10-års alder, er innelåst på små flater i uker, måneder og i enkelte groteske tilfeller, år. Denne virkeligheten er nå dokumentert i en viktig ny rapport, og Atlas-alliansens Morten Eriksen og Andrew Kroglun, sammen med Tuva Rosenvold og Adrian Tollefsen fra Mental Helse Ungdom skrev om dette i denne artikkelen i Bistandsaktuelt den 3. desember.

Human Rights Watch (HTW) forteller i Living in Chains: Shackling of People with Psychosocial Disabilities Worldwide

at denne umenneskelige praksisen eksisterer i ca 60 land i Asia, Afrika, Europa, Midtøsten og på det amerikanske kontinent. Rapporten undersøker hvordan mennesker med psykiske lidelser ofte blir innesperret og lenket fast av sine familier. 

Les mer

2129

nyhetsrommet.no12. november 2020

Atlas-alliansen: Rettigheter under press

En fersk globalrapport fra et konsortium på 7 ledende rettighetsorganisasjoner slår alarm. Funksjonshemmedes rettigheter er under sterkt press. Rapporten Disability rights during the pandemic A global report on findings of the COVID-19 Disability Rights Monitor vil derfor henlede oppmerksomheten vår mot det den kaller «den katastrofale innvirkningen av covid-19-pandemien på mennesker med nedsatt funksjonsevne over hele verden». 

Les mer

2129

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

Det Kongelige Selskap for Norges Vel: Skaper matsikkerhet og arbeidsplasser

Noen av de 50 nye fiskeoppdretterne på Madagaskar

Noen av de 50 nye fiskeoppdretterne på Madagaskar

Sammen med den Tyske utviklingsorganisasjonen GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) er Norges Vel i gang med å etablere et nytt kooperativ som allerede har 50 fiskeoppdrettere på øst-kysten av Madagaskar.

Madagaskar er et av verdens fattigste land med stort behov for bedre ernæring, inntekter og flere arbeidsplasser. Målet med dette prosjektet er at flere innbyggere skal få tilgang til proteinrik mat, og at det skapes flere faste arbeidsplasser med tilstrekkelig inntekt for lokale kvinner og menn.

Les mer

2129

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

HLF: Hvert Øre Teller-kampanjen

I den nasjonale kampanjen Hvert Øre Teller setter HLF fokus på aktuelle tema knyttet til hørsel. I år ønsker vi å forebygge hørselsskader blant barn og unge.

 

Unge ører er ekstra sårbare for støy og høy lyd. Derfor er det viktig å bevisstgjøre foreldre, barn og unge, slik at vi kan forebygge fremtidige hørselsproblemer.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) frykter at halvparten av unge i den vestlige verden skal få hørselskader på grunn av måten vi omgås lyd på, særlig med musikk rett i øret.

Les mer