Humanitært arbeid

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. august 2018

Multiconsult ASA: Nødhjelp som ekstrajobb

 

På oppdrag i Tacloban på Filippinene i 2014. (Foto: Anette Andresen/Kirkens Nødhjelp)

 

I snart 20 år har Tor Valla sikret vannforsyninger i katastrofeområder over hele verden. Til daglig jobber han med vann og avløp (VA) som ingeniør i Multiconsult.

Valla er medlem i beredskapsgruppene til Kirkens Nødhjelp og Flyktninghjelpen. Det har brakt ham til katastrofeområder i over 20 land, blant annet Kosovo, Irak, Afghanistan, Sør-Sudan, Tsjad og Filippinene.

Flyktningeleirer, krigsområder og terrormål virker ikke umiddelbart lystbetont med all sin nød, kaos og potensielle farer. Valla forteller at en drivkraft for å dra dit, er den umiddelbare belønningen. Han ser fort resultatene av prosjektene han er med på.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. desember 2017

Multiconsult ASA: Årets julegave går til The Dale Oen Experience

Multiconsult gir hver jul bort en større sum til et veldedig formål. I år falt valget på The Dale Oen Experience, en organisasjon som jobber med å gi barn og ungdom mestringsfølelse, samt motivere til å ta et miljøansvar.

The Dale Oen experience – Miljøcamp og inspirasjon til barn og unge

The Dale Oen Experience en ideell organisasjon opprettet av Robin Dale Oen til minne om broren og idrettslegenden Alexander Dale Oen. Organisasjonen jobber mot barn og unge, og har følgende kjernevirksomhet:

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no20. september 2017

Finnmark fylkeskommune: De skaper bolyst i Gamvik

Daglig leder Oddbjørn Hansen og Torfinn Brun fra Gamvik Frivilligsentral. - Klikk for stort bildeDaglig leder Oddbjørn Hansen og Torfinn Brun fra Gamvik Frivilligsentral.

 

Finnmark fylkeskommune tildeler årets bolystpris til Gamvik Frivilligsentral.

Fylkesutvalget ble tirsdag enige om en vinner blant de nominerte til Bolystprisen 2017.

Årets vinner er Gamvik Frivilligsentral, på bakgrunn av sentralens evne til å snu utvikling i tøffe tider. Sentralen peker seg spesielt ut med gode aktiviteter hele året, for både barn og unge og pensjonister.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no16. juni 2017

Kirkens Bymisjon: Kirkens Bymisjon får TV-aksjonen i 2018!

-Vi gleder oss til å invitere alle i Norge til en stor dugnad for at flere får delta i en meningsfull hverdag, gode fellesskap – og får ly for natten, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

NRKs TV-aksjon for 2018 er tildelt Kirkens Bymisjon. Aksjonen blir en dugnad  for å  skape møtesteder som forandrer liv og skaper tilhørighet.

Aksjonen får temaet «KOM INN»! og inviterer til å skape et mer inkluderende  samfunn med flere møtesteder.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no6. juni 2017

Kirkens Bymisjon: Gaterydding i Bjørvika: – Det beste jeg gjør

-Å rydde Bjørvika sammen med folkene fra «Lønn som fortjent» er noe av det beste jeg gjør i jobben min. Det er nesten uakseptabelt å jobbe i Bjørvika og ikke være med på dette!

Slik glødet en av næringslivslederne på vandring med søppelklype og plastsekk  på årets «Vårdugnad» med arbeidstiltaket Lønn som fortjent.

«Lønn som fortjent» er Kirkens Bymisjons  tilbud om arbeid til folk som trenger alternativ til kriminalitet, tigging og prostitusjon.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mai 2017

Kirkens Bymisjon: Helsehjelp til papirløse behandles i Stortinget

Papirløse har i dag stort sett bare rett på øyeblikkelig hjelp, og må betale de faktiske kostnadene for helsehjelpen de får. Nå må partiene på Stortinget ta stilling til om rettighetene skal utvides.

Helsesenteret for papirløse driver blant annet oppsøkende arbeid i Oslo.

 

I et representantforslag fra KrF foreslås det at papirløse skal få rett til helsetjenester. 13. juni behandler Stortinget forslaget.

– Jeg håper og setter min lit til at politikerne kan skille mellom helsepolitikk og innvandringspolitikk. Alle må ha tilgang på grunnleggende helsetjenester uansett hvilken situasjon de er i, sier Frode Eick, virksomhetsleder ved Helsesenteret for papirløse.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no12. mai 2017

Kirkens Bymisjon: Grønt lys for Romsk kultur- og ressurssenter

I revidert nasjonalbudsjett kom den gode nyheten: Kirkens Bymisjon skal stå for etablering og drift av romsk kultur og ressurssenter, og bevilgningen er på plass!

Bilde fra utstillingen «Norvegiske romà – norske sigøynere» ved Interkulturelt museum.

 

– Vi skal etablere et senter, et fysisk hus, som skal hegne om og vise fram romsk kultur. Senteret blir for rom- og majoritetsbefolkningen, som trenger å lære mer om minoriteten rom, sier assisterende generalsekretær Johannes Heggland i Kirkens Bymisjon til Vårt Land.

Les mer

2003nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no10. mai 2017

Kirkens Bymisjon: Hiv-test på minuttet

Nå lanserer Kirkens Bymisjon «Minuttest» – et gratis og anonymt hurtigtesttilbud for mulig hiv-smitte. Testen tar et minutt, og utføres med et stikk i fingeren.

Tilbudet blir åpent  i Oslo, Bergen, Trondheim, og Stavanger. Samtidig lanseres  nettsiden minuttest.no.

Minuttest er et samtale og  helsetilbudet for alle, og skal være tilrettelagt for migranter med sårbarhet for hiv.

Les mer