Økonomi, finans

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. juni 2018

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Valutasvingninger kan ramme Norges forsvarsevne

​Det burde bekymre det norske samfunnet at statlige aktører forstår og erfarer risiko annerledes enn staten som helhet. Vi foreslår derfor at staten utreder mulighetene for å endre dagens praksis, skriver kronikkforfatterne. Foto: Forsvaret.

Forsvarets kostnader økte med 1,5 milliarder kroner i 2015 på grunn av svekket kronekurs. Gevinst et annet år er mager trøst.

​Kronikken er skrevet av FFI-forskerne Anita Røtvold og Petter Y. Lindgren og ble først publisert i Dagens Næringsliv 23. juni 2018.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. juni 2018

Finnmark fylkeskommune: Økonomiplanprosessen startet

Fylkesrådmann Øystein Ruud - Klikk for stort bilde Fylkestinget skal på sitt møte i Alta vurdere hva fylkeskommunen skal satse på i kommende fireårsperiode. Dette er starten på årets økonomiplanprosess.

Fylkesrådmann Øystein Ruud sier i en uttalelse –vi har kartlagt flere spennende satsninger som bidrar til en ønsket utvikling av samfunnet i Finnmark. Blant disse kan jeg nevne;

·        videreføring av Karriere Finnmark

·        innføring av intelligente transportsystem

·        75-årsmarkering av frigjøringen

Det er også kartlagt mulige investeringer, blant annet en egen «fisk til marked»-pakke på en halv milliard innen samferdselssektoren som vil føre eksportmarkedene nærmere våre marine næringer.Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. juni 2018

Finnmark fylkeskommune: Sterkeste resultat på fire år

Ruud, Øystein 2018 foto mbm - Klikk for stort bilde Regnskapet viser at Finnmark fylkeskommune har et netto driftsresultat på 3,9 prosent i 2017, det  sterkeste driftsresultat siden 2013.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at fylkeskommunens resultat har blitt forbedret i 2017, uttaler fylkesrådmann Øystein Ruud. Regnskapet ble torsdag vedtatt av fylkestinget i Alta.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no11. mai 2018

Norsk Akkreditering: Første med anti-korrupsjon- og arbeidsmiljøsertifisering

Kiwa-logo Illustrasjon

Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering var først i Norge til å bli akkreditert for de nye ledelsestandardene for arbeidsmiljø og anti-korrupsjon.

Sertifisering av ledelsessystemer er en måte å vise at man følger de samme internasjonale standardene som industrien i de aller fleste land over hele jorda følger. Dette gjør at man lettere kan stole på hverandre når man skal handle varer og tjenester i andre land.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. april 2018

Byspire: Event med Oslos tech-gründere og Malaysiske investorer

Torsdag arrangerte Folk Oslo et event for norske tech-gründere og internasjonale investorer. Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) ledet av Yasmin Mahmood var sammen med noen av Malaysias fremste tech-investorer tilstede da blant annet BySpire fikk pitche. Temaet for kvelden var bærekraftig byutvikling, og hvordan man kan bruke urbane utfordringer til å vokse gjennom innovasjon.

FolkOslo (1).jpg

MDEC jobber for at Malaysia er en aktiv del av den globale digitale revolusjonen, og møtte noen av Oslos innovatører innenfor teknologi. Gründerne var BySpire, Nyby, Xplorico, Playpulse, Ducky, TikkTalk, EntrepreneurShip og Remarkable.

Les mer

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mars 2018

Logiq AS: Malorama

Malorama

Malorama AS – Norges ledende kjede innen «maling, gulv og tapeter» velger å utvide samarbeidet med Logiq, som fra tidligere av leverer deres inngående leverandørfaktura.

Malorama gir nå Logiq full tillit til å levere alle kjedens kundefakturaer. Kanaler som skal brukes til levering er PDF via e-post, samt fysisk utskrift av faktura.

 

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. februar 2018

Logiq AS: Genesis IT

Genesis IT

XL-BYGG Sverige/Genesis IT har valgt Logiq som leverandør for alle kundefakturaer via print av faktura.

Dermed styrker Logiq sin rolle som ledende VAN operatør i Sverige.

1977nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. januar 2018

Logiq AS: DNB Bank

DNB Bank

DNB Bank ASA, avdeling Sverige velger Logiq som sin leverandør av kundefaktura på det svenske markedet. Logiq takker for tilliten og vi ser fram mot et langsiktig og godt samarbeid.