Utdanning

2097

nyhetsrommet.no9. november 2020

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: FFI og Universitetet i Oslo inngår samarbeidsavtale

– Denne avtalen skal bidra til å styrke teknologiske fagmiljøer som er viktige for Forsvaret og norsk samfunnssikkerhet, sier FFI-direktør John-Mikal Størdal.

FFI har laget ett av instrumentene på Nasas nye Mars-kjøretøy. Når kjøretøyet lander i februar 2021 skal en forskergruppe ved Universitetet i Oslo styre instrumentet og forske videre på dataene som kommer inn. ILLUSTRASJON: Nasa/JPL

Universitetet i Oslo (UiO) og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har i mange år hatt et utstrakt samarbeid om forsking og utdanning innen realfag og teknologi. Nå inngår det Matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MN/UiO) og FFI et mer strategisk partnerskap.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no30. oktober 2020

Glass og Fasadeforeningen: Nytt kull med læringer inviteres til GF læringskole

Benjamin Hjortland anbefaler Glassfaget og GF Lærlingskole til alle som ønsker seg en yrkesrettet utdanning.

 

Første kull på Glass og Fasadeforeningens Lærlingskole skal snart opp til eksamen. Samtidig forberedes det til oppstart for nye lærlinger i 2021. – Jeg anbefaler GF Lærlingskole fordi skolen tilbyr en god kombinasjon av praktisk og teoretisk undervisning, sier lærling Benjamin Hjortland.

I januar samler Glass og Fasadeforeningen nye elever på GF lærlingskole på Sem ved Tønsberg. Den nye «GF Lærlingskole i glassfaget» ble etablert og fikk ny form i desember 2019. Innhold og timeplan for utdanningen er basert på et godt samspill mellom undervisning på skole og ute på arbeidsplassene.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no6. april 2020

Statsbygg: NTNU: Ny konkurranse lyses ut

Statsbygg lyser nå ut en åpen anbudskonkurranse for å hente inn kompetanse på prosjektering og programmering for NTNU Campussamling. Arbeidet skal gjennomføres i perioden 2020 til 2023. Fristen for å delta i konkurransen er 11. mai 2020.

Statsbygg søker rådgivere innen ingeniør- og arkitekttjenester. I første omgang vil det være behov for prosjekteringsgruppeleder, arkitekt for prosjektering, rådgiver for brukerinvolvering, rådgiver for programmering, rådgivere på geoteknikk og bygg. Konkurransen omfatter også landskapsarkitekt og BIM-/GIS-koordinator.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no30. juli 2019

MOT: Vil du bli en MOT-partner?

MOT skriver partneravtaler med ungdomsskoler, videregående skoler og kommuner, hvor målet er å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOTs viktigste innsatsområde er MOTs program «Robust ungdom» i ungdomsskole og i videregående skole, hvor en har 12 MOT-økter i løpet av skoleløpet.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no22. juli 2019

MOT: Metallica donerte 350.000 til MOT!

Dette er helt utrolig, vi må klype oss selv i armen, sier grunnlegger av MOT, Atle Vårvik.

Lørdag 13.juli samlet 39 000 mennesker seg i Granåsen for å høre et av verdens største band, Metallica. I forbindelse med konserten valgte bandet å gi tilbake til den norske organisasjonen MOT som arbeider med å styrke ungdoms robusthet og mot gjennom livsmestringsprogrammer i skolen.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no25. juni 2019

Multiconsult ASA: Reignard Tan med doktorgrad om betongkonstruksjoner

Reignard Tan med doktorgrad om betongkonstruksjoner.

I slutten av mai forsvarte Reignard Tan sin doktoravhandling ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) om beregninger og dimensjonering av stor-skala betongkonstruksjoner.

– Forskningen har hovedsakelig gått ut på å forbedre beregninger av sprekkdannelser på overflaten av betongkonstruksjoner, som eksempelvis samferdselskonstruksjoner, dammer og olje- og gass installasjoner. Å ha god kontroll på opprissing er generelt viktig for å sikre at konstruksjonens levetid, funksjonalitet og estetikk ivaretas, sier Reignard Tan, som til daglig jobber i Multiconsult.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no19. februar 2019

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: – Vi trenger flere norske forskere

«Dette må forskningsministeren se», tenkte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen etter sitt besøk på FFI i 2018. Tirsdag var han tilbake på Kjeller med Iselin Nybø, minister for forskning og høyere utdanning (under paraplyen). De fikk blant annet møte FFIs autonome testbil Olav. Foto: FFI.​

Mangelen på stipendiater og forskere som kan sikkerhetsklareres kan på sikt bli et problem, mener FFI-direktør John-Mikal Størdal.

​Tirsdag var minister for forskning- og høyere utdannings, Iselin Nybø (V), på besøk hos FFI, sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Les mer

2097

nyhetsrommet.no7. februar 2019

FFI – Forsvarets forskningsinstitutt: Et innspill til ny langtidsplan

Foto: Forsvaret​

 

FFI presenterer sin rykende ferske rapport «Hvordan styrke forsvaret av Norge? Et innspill til ny langtidsplan (2021–2024)» fredag 8. februar 09.00-11.00 i Oslo Militære Samfunds lokaler.

OBS: Sted for FFI-frokosten er endret til Oslo Militære Samfunds lokaler.

FFI fikk i oppdrag fra Forsvarsdepartementet i september 2018 å «synliggjøre hvilke muligheter regjeringen har for å videreutvikle Forsvaret». Nå er instituttets svar rett rundt hjørnet, i form av en FFI-rapport som publiseres på FFIs nettsider samtidig som innholdet blir presentert av FFIs ledelse og noen av de mange forfatterne 8. februar.

Les mer

2097

nyhetsrommet.no26. juli 2018

Statsbygg: Tar vare på vannet!

På Campus Ås lages nå bunnen for fremtidige bekkeløp med små dammer. I tillegg anlegges det grønne tak.

Nå er det lagt en beskyttelse over membranen på det som skal bli bekkeløp og små dammer i den nye parken på campusen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås (NMBU).

Les mer