Utdanning

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no11. mai 2018

Multiconsult ASA: Studenter vurderer Multiconsult som en av de tre mest attraktive arbeidsgivere i Norge

Multiconsult jubler over strålende resultater. Fra venstre: Martin Halvorsen (HR), Nora Holand (nestleder Must), Arve Grinden (leder MUST) (Foto: Universum)

Universum avdekker hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere og studenters karrierepreferanser ved norske universiteter og høyskoler, og i år har i overkant av 12.000 studenter sagt sin mening. Multiconsult rangeres for sjette året på rad som den mest attraktive arbeidsgiveren i rådgiverbransjen.

Det er andre året på rad Multiconsult rangeres topp-3 når teknologistudenter bes om å vurdere sin drømmearbeidsgiver.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. april 2018

Finnmark fylkeskommune: Sterk Finnmarksinnsats i ArcticSkills

Finnmarkselevene kom hjem med fire gull, seks sølv og fem bronsemedaljer i sekken. Her kjempes det om medalje. Foto: Joakim Pettersen - Klikk for stort bilde

Finnmarkselevene kom hjem med fire gull, seks sølv og fem bronsemedaljer i sekken. Her kjempes det om medalje. Foto: Joakim Pettersen

Etter to lærerike og spennende dager I Tornio, kunne Finnmarkslaget reise hjem fra ArcticSkills med en solid medaljefangst i sekken.

– Fire gull, seks sølv og fem bronsemedaljer forteller at finnmarkselevene hevder seg godt i konkurranse med finske, svenske og russiske yrkesfagelever. Det sier prosjektleder for ArcticSkills Trond Hansen.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. april 2018

Multiconsult ASA: Multiconsult vant pris for skolebygg

 

Illustrasjon: Hundven Clements Photography

Vinneren av prisen Årets skolebygg 2018 ble Spetalen skole i Saltnes i Råde kommune. Den er tegnet av LINK arkitektur.

 

– Det gleder oss stort at vi vant denne prisen, sier Armand Åsheim, direktør Østfold i Multiconsult.

Prisen ble i dag delt ut på Nohrcons konferanse ”Bygging av fremtidens skole 2018”. Spetalen vant foran fire andre finalister.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. april 2018

Statsbygg: Stor interesse for museum i Tromsø

Statsbygg har mottatt tilbud fra 10 prosjekteringsgrupper som ønsker å utvikle nye Tromsø museum – Universitetsmuseet. 

I mars lyste Statsbygg ut en konkurranse for et nytt museumsbygg i Tromsø Sentrum.

Statsbygg søkte da etter en komplett prosjekteringsgruppe til å planlegge en samlokalisering av museets virksomhet. I dette ligger også en mulighetsstudie for reguleringsarbeidet som skal gå parallelt med skisse- og forprosjektet.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. april 2018

LOOP: Holdningskampanje av og for ungdom

ENGASJERTE ELEVER: Etter plukkanalysen laget elever ved Sande videregående skole en holdningskampanje som de testet ut på sine medelever. FOTO: Marit Mikkelsen

Det meste av avfallet ved Sande Videregående blir ikke sortert. Det ville elever og lærere gjøre noe med.

Sande Videregående skole tok kontakt med LOOP Miljøskole for de ønsket å forbedre kildesorteringen på skolen. Det resulterte i et spennende prosjekt som både engasjerte elever og lærere. Tre naturfagsklasser på skolen fikk i oppgave å lage en holdningskampanje som de skulle kjøre på egen skole.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mars 2018

Statsbygg: Oppdrag om Campus NTNU

Kunnskapsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å utarbeide en rapport for oppstart av forprosjektet for en ny campus ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Totalt kan prosjektet omfatte mer enn 90 000 kvadratmeter nybygg.

– Dette er en spennende oppgave som vi gleder oss å ta fatt på, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg. – Samlokaliseringen av NTNU blir det største prosjektet i undervisningssektoren i Norge, og vil ha betydning for tusenvis av studenter, forskere og undervisere. Her kan vi legge bygningsmessig til rette for utvikling av sterke fagmiljøer også i framtiden, legger han til.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no15. mars 2018

Statsbygg: Kranselag på Veterinærbygget

På torsdag feirer Statsbygg at Veterinærbygget på Campus Ås har fått tak og vegger på plass med kranselag for 500 bygningsarbeidere.

Pressen er velkommen til kranselaget.

– Tett bygg er en viktig milepæl i byggeprosjektet, og tradisjonen med at byggherren inviterer byggeplassarbeiderne til en markering av dette går langt tilbake i tid, sier byggherredirektør Erik Antonsen. – Nå som tak og vegger er på plass kan vi gå i gang med innredningsarbeidene for alvor. Vi skal innrede 2400 rom, blant annet 800 kontorplasser, syv undervisningssaler, 49 stallplasser for hest, ni operasjonssaler for dyr og hele syv etasjer med laboratorier.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Statsbygg: Idrettshøgskolen i ny drakt

På Sognsvann har Idrettshøgskolen tatt i bruk 16 000 nyoppussede kvadratmeter, sammen med    1 500 kvadratmeter nybygg. Rehabiliteringene og byggingen har skjedd mens skolen har vært i full drift.

De nye lokalene ble offisielt åpnet 27. februar da Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg overleverte lokalene til Kunnskapsdepartementet. Departementet stiller lokalene til disposisjon for Norges idrettshøgskole ved rektor Lars Tore Ronglan. Før overleveringen var det stupeoppvisning svømmehallen.

Les mer

1938nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Statsbygg: Kulde på lager

Det nye Veterinærbygget på Campus Ås skal være et passivhus. Ett av tiltakene for å få til dette er å bruke natten til å lagre energi, for så å bruke denne til å kjøle ned bygningen på dagtid.

På utsiden av Veterinærbygget er det et hull på størrelse med tre busser. Dette skal romme tre energilagertanker på til sammen 300 kubikkmeter.

Les mer