Kunst, kultur

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no7. november 2018

Finnmark fylkeskommune: Nå kan du søke om midler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet

Leikvang stadion 1 - Klikk for stort bilde Du kan søke om støtte til stort og smått. Finnmark fylkeskommune har 30 millioner til fordeling.

Planlegger du å bygge eller rehabilitering idrettsanlegg, nærmiljøanlegg eller friluftslivsanlegg? Da bør du se nærmere på dette.

Hvert år fordeler fylkeskommunen ca. 30 millioner kroner til anlegg for idrett og fysisk aktivitet, alt fra store idrettshaller til mindre aktivitetsanlegg og gapahuker. Det er et mangfold av ulike anlegg og det er kun kreativiteten som setter begrensningene. Gå en runde i ditt nærmiljø, idrettslag eller din forening.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. juli 2018

Statsbygg: Hull i muren på Botsen

Statsbygg skal rehabilitere taket på Oslo fengsel avdeling A, kjent som Botsen. Da er det nødvendig å ta hull i muren for å slippe anleggstrafikken inn. Prosjektet blir ferdigstilt i 2020. 

Prosjektet omfatter full rehabilitering av taket med gesimser, takkonstruksjoner, skorsteiner, piper og lynvernanlegg. Det skal også vurderes om loftskonstruksjoner skal isoleres for å hindre varmetap og isdannelse på taket.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no29. juni 2018

Finnmark fylkeskommune: Sterk satsing på ungdom i nord – kan bli nasjonal pilot

Landsdelsrådet for kultur. Fra venstre: Sigrid Ina Simonsen, Geir Ove Bakken og Aase Refsnes. - Klikk for stort bilde

Ny Ung Kunst (NUK) er Norges eneste kulturfestival for ungdom på tvers av kjønn, religion, etnisitet og funksjonsevne.
Landsdelsrådet for kultur har invitert helseminister Bent Høie og kulturminister Trine Skei Grande til å være med på en delvis statlig finansiering av NUK.

Det pågående forskningsprosjektet rundt NUK vil gi en unik erfaring og kompetanse med nasjonal betydning, påpeker Geir Ove Bakken, leder av Landsdelsrådet for kultur.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no25. juni 2018

Finnmark fylkeskommune: Barents Winter Games til Finnmark

Barents Winter Games til Alta i 2022. Bildet er fra Barents Winter Games 2016 i Murmansk. Foto: Emil Agersborg Bjørnå - Klikk for stort bilde
Barents Winter Games til Alta i 2022. Bildet er fra Barents Winter Games 2016 i Murmansk. Foto: Emil Agersborg Bjørnå

Det er nå bestemt at Barents Winter Games 2022 skal arrangeres i Alta 25.-27. mars 2022.

Både den internasjonale (Barents Sport Committee) og den nasjonale (Barents Sport Committee Norway) komiteen vedtok enstemmig Alta som vertsby for arrangementet.

Les mer
1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. juni 2018

Statsbygg: 2065 personer kom på åpen dag

16. juni arrangerte Statsbygg sammen med Nasjonalmuseet åpen dag på byggeplassen til det nye Nasjonalmuseet. 2045 personer kom for å se og oppleve museet som har skapt engasjement i media og på sosiale medier de siste tre ukene.

– Noen var skeptiske da de kom, men jeg tror alle var positive da de gikk ut av bygget, forteller prosjektdirektør Steinar Støre.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no11. mai 2018

Finnmark fylkeskommune: Søkbare midler til innsamling av stedsnavn

Illustrasjonsbilde: Kvenske stedsnavn. Foto: Nina Merete Austad - Klikk for stort bilde

Språkrådet lyser ut tilskudd til innsamling og registrering av stedsnavn. Private, kommuner og fylkeskommuner i samarbeid med frivillige lag og organisasjoner kan søke. Søknadsfrist: 1. august 2018.

 

Språkrådet lyser i disse dager ut 820 000 kroner i tilskudd til innsamling og registrering av stedsnavn. Midlene forvaltes på vegne av Kulturdepartementet.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. april 2018

Statsbygg: Stor interesse for museum i Tromsø

Statsbygg har mottatt tilbud fra 10 prosjekteringsgrupper som ønsker å utvikle nye Tromsø museum – Universitetsmuseet. 

I mars lyste Statsbygg ut en konkurranse for et nytt museumsbygg i Tromsø Sentrum.

Statsbygg søkte da etter en komplett prosjekteringsgruppe til å planlegge en samlokalisering av museets virksomhet. I dette ligger også en mulighetsstudie for reguleringsarbeidet som skal gå parallelt med skisse- og forprosjektet.

Les mer

1993nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no19. april 2018

Digitalradio Norge: Slik får du bedre DAB-mottak

Mange som opplever problemer med mottak av DAB signaler har faktisk ikke dårlig dekning. Riktig bruk av antenne og radio løser de fleste problemene.

Hver eneste dag hjelper Radio.no sin publikumservice norske radiolyttere med riktig bruk av digital radio, og etter hvert som stadig flere tar i bruk DAB i bilen, hjemme eller på hytta øker også henvendelsene med spørsmål fra lytterne. Mange opplever dårlig mottak i områder der det er god dekning. Her er noen tips og råd som kan hjelpe til bedre mottak.

Les mer