Helse, legemidler

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no7. februar 2019

MOT: 20 år med Reitan Convenience

Administrerende direktør i Reitan Convenience Norge, Kenneth C. Olsen og grunnlegger av MOT, Atle Vårvik under Riksmøtet til Reitan Convenience.

Har tatt MOT til nye høyder 

Forrige uke gjennomførte Reitan Convenience sitt årlige Riksmøte for alle kjøpmenn i Narvesen, 7-Eleven og Northland. Under Riksmøtet ble det overrakt et symbol på 20 års samarbeid fra grunnlegger i MOT, Atle Vårvik til administrerende direktør i Reitan Convenience, Kenneth C. Olsen.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no7. februar 2019

MOT: Magnus Abelvik Rød er vår nye MOT-Ambassadør

Vi ønsker håndballspiller Magnus Abelvik Rød velkommen med på MOT-laget som ny ambassadør.

Magnus Abelvik Rød er en 21 år gammen håndballspiller.  Han spiller i den tyske Bundesligaen for Flensburg-Handewitt og for Norges herrelandslag i håndball. Tross sin unge alder, storspilte han seg inn i hjertene til det norske folk under årets håndball-VM i Danmark. Nå har stortalentet signert avtale med MOT, og er herved vår ferskeste MOT-ambassadør.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no7. november 2018

Byspire: salaten – Et samarbeid mellom Oslo Kommune og BySpire

 

Byspire_onWhite.png
OsloKommuneGrunerlokka.PNG

 

Av Jonathan Viklander

Oslo Kommune har startet et urbant jordbruksprosjekt hvor de skal dyrke salater og andre grønne spiselige planter ved bruk av konseptet vertikal dyrkning. Det finnes mange tomme kjellere i de kommunale byggene, og dette prosjektet tar i bruk en av disse sammen med teknologi og kunnskap fra BySpire for å dyrke mat til nabomiljøet. Målet med prosjektet er å skape betalte jobber og bidra til integrasjon i kommunen!

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. april 2018

Finnmark fylkeskommune: 30 millioner til folkehelsetiltak

Finnmark får midler som skal rettes spesielt mot blant annet barn og unges psykiske helse. Illustrasjonsfoto. Foto: Rino Engdal - Klikk for stort bilde

Finnmark får midler som skal rettes spesielt mot blant annet barn og unges psykiske helse. Illustrasjonsfoto. Foto: Rino Engdal

Finnmark får 30 millioner kroner til folkehelsetiltak i de neste seks årene. Tiltakene skal rettes spesielt mot barn og unges psykiske helse, rusforebygging og utjevning av sosial ulikhet i helse.

Tilskuddet skal forvaltes av fylkeskommunen, men midlene skal kanaliseres videre til folkehelsetiltak i kommunene. Kommunene skal utvikle og iverksette tiltak rettet spesielt mot barn og unges psykiske helse, rusforebygging og utjevning av sosial ulikhet i helse.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no4. mars 2018

Finnmark fylkeskommune: Seminar om folkehelse

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK - Klikk for stort bilde

Illustrasjonsfoto. Foto: Mikkel Slaaen Kvernstuen, FFK

KS og Finnmark fylkeskommune arrangerer folkehelseseminar med fokus på samfunnsutvikling for å skape det gode samfunn i kommunene og psykisk helse blant unge.

Det er KS og Finnmark fylkeskommune som inviterer til seminaret ved navnet «Folkehelse i et stedsutviklingsperspektiv» den 8.-9. mai 2018 på Scandic Hotell i Alta.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no14. februar 2018

Finnmark fylkeskommune: Hvorfor har finnmarkinger dårligere helse enn resten av landet?

- Vi trenger arbeidskraft i Finnmark og derfor må vi ta vare på oss selv og hverandre, sier Geir Ove Bakken. Foto: FFK - Klikk for stort bilde

Vi trenger arbeidskraft i Finnmark og derfor må vi ta vare på oss selv og hverandre, sier Geir Ove Bakken. Foto: FFK

Finnmark fylkeskommune deltar i forskningsprosjektet «Ulikhet i helse», som skal gi bedre kunnskap om folkehelse i Finnmark.

Befolkningen i Finnmark har gjennomgående dårligere helse enn folk i andre deler av landet. Samtidig viser studier at det er forskjeller mellom grupper av befolkningen i fylket.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no24. januar 2018

Multiconsult ASA: Prosjekterer nye Drammen sykehus

Helse Sør Øst /Sykehusetbygg Helseforetak har i dag signert avtaler med Multiconsult og Erichsen & Horgen for nye Drammen sykehus. Selskapene blir ansvarlig for prosjektering av Miljø og VVS.

Avtalene med Helse Sør-Øst/Sykehusbygg ble signert 14. desember og kontraktsverdi for de to avtalene er estimert til totalt 78,4 millioner kroner. Kontraktspartner for Miljø-kontrakten er Multiconsult, mens Erichsen & Horgen er kontraktspart for VVS-kontrakten. I tillegg vant også Multiconsults datteselskap, LINK arkitektur, konkurransen om å tegne sykehuset.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. november 2017

Voksne for barn: Må også sikre kronisk syke

Må også sikre kronisk syke

Illustrasjonsbilde: Colourbox

Pleiepengeordningen ble endret fra 1. oktober 2017. Dagens ordning ivaretar ikke barn som er kronisk syke, eller har utsikt for å bli bedre etter at pleiepengeperioden er gått ut.

Dobbelt så mange vil få pleiepenger med den nye ordningen, men for en kortere periode. Kronisk syke barn, eller barn som har lengre pleiebehov men utsikter til bedring, rammes av dette. Også disse familiene må få støtte dersom barnets helsesituasjon krever det. Voksne for Barn støtter i sin helhet representantforslag fra SVs Audun Lysbakken, Solfrid Lerbrekk og Nicholas Wilkinson om å sikre økonomisk trygghet for foreldre til alvorlig syke barn gjennom pleiepengeordningen.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. november 2017

Bane NOR: Forebygger farlig atferd langs sporet

Bane NOR legger stor vekt på holdningsskapende arbeid for å hindre ulovlig ferdsel og farlig atferd ved sporet. Arbeid mot barn og unge står sentralt.

Ingar Bie fra Bane NOR (t.v.) og lokfører Oddvar Dalen fra NSB på besøk ved Stanghelle skole tidligere i år. (Foto: Ingunn Halvorsen)
Ingar Bie fra Bane NOR (t.v.) og lokfører Oddvar Dalen fra NSB på besøk ved Stanghelle skole tidligere i år. (Foto: Ingunn Halvorsen)

– Det er trygt å reise med tog og være nabo med jernbanesporet så lenge man følger Bane NORs signaler og anvisninger. Dessverre får vi daglig inn meldinger om at folk utsetter seg for fare ved å ferdes langs sporet eller krysse utenom planovergangene. Det er farlig og forbudt. Som et bidrag til tryggere atferd ved jernbanen arbeider derfor Bane NOR med folks holdninger, sier seksjonsleder Tone Manum i Infrastrukturdivisjonen i Bane NOR.

Les mer

2019nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no11. oktober 2017

Statsbygg: Mange vil forme Adamstuen

Oversiktsbilde Adamstua Foto: Google maps

Hele 26 grupperinger av arkitekter, rådgivere og utviklere ønsker å være med på å forme den utviklingen av statens eiendommer på Adamstuen i Oslo når veterinærmiljøene til Ås i 2020.

Statsbygg arbeider på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet med etterbruk og eventuelt salg/makeskifte av statens eiendommer på Adamstuen i Oslo. Statsbygg har lyst ut oppdraget om å utarbeide fire parallelle mulighetsstudier for ny bruk og byplangrep for området. Hele 26 grupperinger av arkitekter, rådgivere og utviklere har meldt seg på i anbudskonkurransen om å få oppdragene.

Les mer