Ukategorisert

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no13. mars 2020

Logiq AS: Tiltak i Logiq for å minimere korona-viruset

  • Logiq har i dag, 12/3 2020, besluttet følgende tiltak for å minimere spredningen av korona-viruset.

All møtevirksomhet skal som en hovedregel bli  gjennomført på Teams.

Unngå møter med flere enn 25 personer. I alle møter – ha minst en meter avstand mellom personene.

All deltakelse på messer og andre større arrangementer skal kanselleres. Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. januar 2020

Multiconsult ASA: Norges første sirkulære næringsbygg med vernestatus

Kristian Augusts gate 23 skal rehabiliteres | Foto: Dmitry Tkachenko

Halvparten av materialene skal gjenbrukes og ombrukes når Kristian Augusts gate 23 rehabiliteres. Höegh Eiendom står sammen med Seltor, Arcasa Arkitekter AS og Multiconsult for rehabiliteringen av det ærverdige bygget i Oslo sentrum.

– Et sirkulært bygg betyr at vi skal rehabilitere, modernisere og benytte de gode kvalitetene som allerede finnes i bygget. Det høres enkelt ut, men det krever et nytt tankesett og nye arbeidsmetoder. Det kan sammenlignes med å oppgradere og restaurere en klassisk veteranbil. Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. januar 2020

FFI Forsvarets forskningsinstitutt: Hvordan stoppe droner som angriper?

Små droner er vanskelige å oppdage og skyte ned. Hva gjør vi hvis en sverm av dem går til angrep? Det forsøker FFI og KONGSBERG å finne ut av. 10. januar 2020

FFI og KONGSBERG tester ut et nytt system for å skyte ned droner med fjernstyrt våpenstasjon. Demonstrasjonen fant sted på Hengsvann skytefelt i desember 2019.

Daniel Gusland krabber ut av teltet og kikker ut over Hengsvann skytefelt. Han og forskerkollega Sigmund Rolfsjord jobbet til tre i natt med den siste finpussen. I dag er det alvor.Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. januar 2020

FFI Forsvarets forskningsinstitutt: Hvordan kan vi forsvare Norge mot fremmedstatlig påvirkning?

– Vestlige stater trenger et velfungerende system for å forsvare seg mot fremmedstatlig påvirkning, mener FFI-forskerne Torbjørn Kveberg og Vårin Alme.

Oslo  20180621.
Mange folk som går på Karl Johan.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det kan være vanskelig å oppdage eller måle effekten av påvirkningsoperasjoner. Hvordan skal vi forholde oss til en så «ullen» trussel? Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Seks måneder før det norske stortingsvalget i 2021 smeller det. Lekkede dokumenter tyder på at flere sentrale politikere har lurt staten for store skatteinntekter.

Lekkasjene preger valgkampen og politiet starter etterforskning. I ettertid viser det seg at dokumentene stammer fra stjålet materiale etter en cyberoperasjon gjennomført av en fremmed stat. Noen av dokumentene er ekte, men også falske dokumenter og nyheter er lekket til offentligheten. Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no26. januar 2020

Statsbygg: Statsbygg inviterer tilbydere til møte om Utøyakaia-minnestedet

Statsbygg inviterer interesserte tilbydere til et informasjonsmøte om entreprisen for det nasjonale minnestedet etter 22. juli.

Statsbygg har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartementet å lage reguleringsplan med tilhørende forprosjekt for det nasjonale minnestedet etter 22. juli i Hole kommune. Minnestedet skal være et sted for refleksjon for etterlatte, overlevende, frivillige, hjelpemannskaper, nåværende og framtidige generasjoner. 

Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. juli 2019

HLF: Hørselstest for barn på nett

Har du mistanke om at barnet ditt hører dårlig? En ny hørselstest er nå tilgjengelig på nett.

Hørselstesten «Lyders lyder» er utformet som et dataspill, der barnet skal lytte til ord i bakgrunnsstøy som skal kobles til riktig bilde, veiledet av pingvinen Lyder. Underveis blir barnet belønnet med oppmuntrende animasjoner.

Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no30. juli 2019

Atlas-alliansen: Ulstein: – Funksjonshemmede må med i alle taler og møter

FNs første globale rapport om funksjonsnedsettelser og FNs bærekraftsmål ble presentert hos Norad 29. mai.

FN-rapporten er den første hovedrapporten om  funksjonsnedsettelser og utvikling. Hovedtema er hvordan FNs 17 bærekraftsmål kan oppnås av, for og med personer med funksjonsnedsettelser. Det var Norad og Atlas-alliansen som onsdag inviterte til lansering og debattmøte.

Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no22. april 2018

Finnmark fylkeskommune: Slik står det til med folkehelsa i Finnmark

Del av forsiden til dokumentet "Kunnskapsgrunnlag for folkehelse i Finnmark-Finnmárku". - Klikk for stort bilde

Del av forsiden til dokumentet «Kunnskapsgrunnlag for folkehelse i Finnmark-Finnmárku».

«Kunnskapsgrunnlag for folkehelse i Finnmark-Finnmárku» ligger nå ute. Les om blant annet befolkningsutvikling, oppvekst og levekår i Finnmark.

Det er Finnmark fylkeskommune som i samarbeid med Norut AS har utarbeidet dokumentet «Kunnskapsgrunnlag for folkehelse i Finnmark-Finnmárku». Dokumentet forteller om befolkningsutvikling, om oppvekst og levekår, og om fysisk, biologisk, kjemisk og sosialt miljø.

Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no8. januar 2018

Bane NOR: Bergensbanen: Planar for 2018

Planane for byggearbeid og vedlikehald på Bergensbanen er klare for heile året. Jernbanen vert stengd i korte periodar, og NSB set opp alternativ transport.

Arbeidet med nye snøoverbygg i stål på høgfjellet held fram i 2018. Foto: Ingunn Halvorsen
Arbeidet med nye snøoverbygg i stål på høgfjellet held fram i 2018. Foto: Ingunn Halvorsen

Også i 2018 skal Bane NOR fornye og vedlikehalde delar av Bergensbanen. Det overordna målet er ei sikrare og meir punktleg reise for passasjerar og gods. På planen står mellom anna vidare arbeid med den nye tunnelen gjennom Ulriken, ombygging av Arna stasjon, nytt snøoverbygg på fjellet og utskifting av skjener og sviller.

Les mer

2074nyhetsrommet.no

nyhetsrommet.no21. desember 2017

Statsbygg: Akvarieleverandør på befaring på Ås

Denne uken har Statsbygg inngått kontrakter for både vanntredemølle for hund og oppstallingsplass for zebrafisk. Utstyret skal inn i Veterinærbygget, som skal huse Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet fra 2020.

Statsbygg er godt i gang med å kjøpe inn utstyr som skal inn i det nye Veterinærbygget på Campus Ås. I går var den italienske leverandøren av hyllesystem for akvarier, Tecniplast, på befaring på byggeplassen sammen med sine norske agenter fra Scanbur.

Les mer