nyhetsrommet.no

2185

nyhetsrommet.no24. juni 2021

Greenpeace Norge: Greenpeace aksjonerer mot nye oljelisenser

Greenpeace utførte i morgentimene en fredelig aksjon i protest mot utdelingen av nye oljelisenser i 25. konsesjonsrunde. Miljøorganisasjonen krever at den neste regjeringen går inn for full stans i all oljeleting.

Etter at det ble kjent at olje- og energiminister Tina Bru i går delte ut fire nye oljelisenser, gikk Greenpeace i morgentimene til aksjon utenfor Olje- og energidepartementet. Aktivister klistret opp budskapene “La olja ligge” og “Norsk olje koker kloden” på departementets fasade.

Les mer

2185

nyhetsrommet.no23. juni 2021

Ikea Norge: SYMFONISK. Nyhet fra IKEA og Sonos

Ser ut som musikk. Høres ut som kunst. IKEA introduserer en ny SYMFONISK bilderamme med trådløs høyttaler som en del av det langsiktige samarbeidet med Sonos.

Sammen ønsker IKEA og Sonos å gjøre en bedre lydopplevelse tilgjengelig for de mange menneskene. Med den nye SYMFONISK-bilderammen med trådløs høyttaler, kan folk nyte både god lyd som fyller rommet og et vakkert kunstverk.

Les mer

2185

nyhetsrommet.no23. juni 2021

Legemiddelindustrien: Enighet om bedre dialog for alternative prisavtaler

Sykehusinnkjøp, Helse-Midt og LMI enes om opprettelse av fast dialog for å sikre fortgang og samhandling rundt introduksjon av nye pris- og betalingsløsninger.

 

Det kom frem da LMI var vertskap for et frokostmøte nøyaktig ett år etter at Beslutnignsforum åpnet for forhandlinger om å bruke alternative pris- og betalingsløsninger på legemidler annet enn tradisjonell flat rabatt.

Les mer

2185

nyhetsrommet.no23. juni 2021

MA – Rusfri Trafikk: Helseattesten for førerrett etter fylte 80 år avvikles

I februar i år vedtok Stortingsflertallet å avvikle ordningen med krav om helseattest for bilførere etter fylte 80 år.

Sammen med Trygg Trafikk, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Legeforeningen, Optikerforbundet og Personskadeforbundet er vi sterkt uenig i beslutningen. Vedtaket er både uansvarlig og uforsvarlig, og vi er redd det vil skje flere alvorlige trafikkulykker – noe som setter nullvisjonen på spill.

Les mer

2185

nyhetsrommet.no23. juni 2021

Arkitektbedriftene: Arbeidstilsynets samtykke kan nå søkes gjennom MAKS-søk

For å få prosessen så smidig som mulig, har Arbeidstilsynet åpnet opp for at ansvarlig søker kan være innsender av tjenesten, men da med tiltakshavers signatur som et vedlegg. 

Les mer

2185

nyhetsrommet.no23. juni 2021

ColliCare Logistics: Logistikk status for India de neste ukene

IMG_5771-2

 

  • høyere frakt kostnader enn normalt
  • utfordrende å finne ledig plass hos transportører
    (ovennevnte vareier mht. importland mv.)
  • Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) har besluttet å lette kravet om obligasjon (dette for å fremskynde fortolling) til 30. juni 2021 for å unngå ytterligere forsinkelser eller forstyrrelser. I stedet kan virksomheter representere et foretak i stedet for en obligasjon, men å benytte seg av denne muligheten betyr det at virksomheten vil være i stand til å erstatte foretaket med en riktig obligasjon innen 15. juli 2021. (Rana, May 2021)

Les mer